- 16 Haziran 2010
- 202.540
- 154.291
- 6.838
İzmir kulüpleri depremzedeler için seferber oldu
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
Hocam kesinlikle haklısın. Zaten bizim evler depreme yönelik yapılsa o eşyalar milim yerinden oynamazdi bırak yıkılmayi. Ama yüzeye yakın ve fay hattınin üstüne ev yapılması hasebiyle çok kotu hissettirdi. Korkuttu ciddi ciddi. Ve ben sıfır dairede 1. Katta idim. Üst katlar nasıldı Allah bilirKardeşim ben de 99 depremini Adapazarı merkezinde yaşadım uyanıktım, 45 saniyesini de, sonrasındaki kaosu da yaşadım. O yüzden seni çok iyi anlıyorum Allah yardımcınız olsun ama her şeyden evvel devlet yardımcınız olsun, daha doğrusu olabilmeliydi. Çok çok geçmiş olsun. Ben de evde zifiri karanlıkta ayakta duramıyordum, dar koridorda kafamı duvardan duvara çarpıyordum. Zaten evden de kaçamadık, yıkılsa altında kalmıştık. Zaten 7.4 gibi değildi, hissedilme seviyesi daha yüksek diye açıklama yapılmıştı. Onun da nedeni kayalık değil de büyük ölçüde alüvyon(balçık) zemin olmasından kaynaklıydı diye hatırlıyorum. Bir de tabi depreme yapılarda yakalanmak sokakta yakalanmaktan daha farklı ve zor.
Amma ve lakin bu videolardaki sallantıyı küçümsemeyin. 9.2 şiddetinde bir büyüklük yani istediği kadar derinde olsun. Tahminim bu videolarda gördüğün sallantı bizim burada bu depremde olsaydı eğer ayakta olan binalar da ayakta olamazdı diye tahmin ediyorum. Adam oraya 100 metre yüksekliğinde bina dikmiş 9 şiddetinde sağa sola esniyor o kadar. Bir sıva çatlamaz mı bir çivi yerinden oynamaz mı? Ama işte adamlar bilime mühendisliğe önem veriyor ona yatırım yapıyor, bizim gibi "Sela" ya değil.
Umarım büyük yıkım insanların evlerini boşalttığı 2. Depremden sonra olmuştur..İlk depremden sonra böyle olduysa çok aglariz
Okyanusta olunca deprem olmuyor mu Onur anlamadım?Japonyadaki depremler karada olmuyor okyanusta oluyor
Açın bakın gökçeada depremine denizde olduğu için ölen yok 6.9da
Japonya örneği çok basitçe kaçıyor en azından şili olmak lazım. Ayrıca videodakilerin şiddeti maraş depreminden daha az
Kaç insan orda soğuk demeden yardım ediyor bi can fazla kurtarılsın diye. Böyle bişeye kim inanır.

Buna katılmıyorum,Buna katılmıyorum.
Çok rahat bütçe çıkar bina yenilemeye, yeterki rantçı müteahhitlerin tekeline verilmesin. Boş yere harcanan bütçeler kısılsın. Yıllardır insanlar deprem vergisi veriyor, ÖTV ödüyor bu vergilerin toplanma amacı zaten depremle mücadele idi.
Çok basit bir soru ya, bu depremin verdiği maddi zarar mı fazladır yoksa depremin yıkıcı etkilerini azaltacak önlemler mi daha fazla olurdu? Cevap belli bence.
topladik roteskreuz olarak 4m euro fazlasida gelecek, kiyafet nakliyeside yolda, toplaniyor. bütün dünya seferber. avusturya devleti 3m euro yollayacagini bildirdi, bize az gelsede hic yoktan iyidir.Ekli dosyayı görüntüle 191836
Avusturya Kizilyildiz hesabi 24 saat icinde 3.8 Milyon Euro toplamis. Bu tek bir kurumun rakamlari. Hani diyenler oluyor ya „Bizim kendimizden baska dostumuz yoktur“ diye