6 Şubat 2023 Türkiye Depremi #1

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
topladik roteskreuz olarak 4m euro fazlasida gelecek, kiyafet nakliyeside yolda, toplaniyor. bütün dünya seferber. avusturya devleti 3m euro yollayacagini bildirdi, bize az gelsede hic yoktan iyidir.
Daha fazla toplanacak orda rahat bir 10 milyon toplanir. 24 saat icinde ilk hedef 1.5 milyon Euro olmustu. 10 saat icerisinde 1.5 milyon toplandi ve hedefi 3 yaptilar 24 saat icerisinde 3+ oldu ve yeni hedef 4 milyon oldu. 4 Milyon da an itibariyle dolmustur yeni hedef 5-6 olur ve böyle devam eder.

Ülkenin her yerinden yardım toplanıyor. Halkımız üzerine düşeni yapıyor. Sivil ve askeri kargo uçakları bu malzemeleri alıp ulaştırılması için daha fazla organize olmalı. Kara yollari ile ulaşım kar vb durunlarla zaten yeteri kadar hızlı olmucak. Allah hepsinin yardımcısı olsun

Bu yıkılan evlerin kaydı kuydu elbet vardır , hamiyyetli bir iktidar olsa bu tabutları diken , onaylayan , ruhsat veren kim varsa idam ederdi. 4 milyon lira fiyatla insanlara betondan tabut satmışlar , bunların hesabı sorulmayacak mı ?
99 depremi sonrasında, sadece 1 kişi yatmıştı hatırladığım kadarı ile. Oda 6-7 sene bişeydi.

Ben bu eski-yeni bina olayına mana veremiyorum. Eski-yeniden ziyade sağlam temelli şerefli müteahhitlerce yapılmış bina vardır.

Eğer 6 ay yaşında olan, 1 yaşında olan binalar un helvası gibi dağılıp, aynı bölgedeki 70'lerde 80'lerde, 90'larda yapılmış binalar kale gibi ayakta kalabiliyorsa, bina yaşına değil bina sağlamlığını ölçütürüp ev almalıyız böylesi bir memlekette.

1675768415049.webp

Bu yıkılan evlerin kaydı kuydu elbet vardır , hamiyyetli bir iktidar olsa bu tabutları diken , onaylayan , ruhsat veren kim varsa idam ederdi. 4 milyon lira fiyatla insanlara betondan tabut satmışlar , bunların hesabı sorulmayacak mı ?

İmar barışını zaten iktidar çıkardı. Kimi kime şikayet ediyorsun durumu..

Ben bu eski-yeni bina olayına mana veremiyorum. Eski-yeniden ziyade sağlam temelli şerefli müteahhitlerce yapılmış bina vardır.

Eğer 6 ay yaşında olan, 1 yaşında olan binalar un helvası gibi dağılıp, aynı bölgedeki 70'lerde 80'lerde, 90'larda yapılmış binalar kale gibi ayakta kalabiliyorsa, bina yaşına değil bina sağlamlığını ölçütürüp ev almalıyız böylesi bir memlekette.
Batmanda eski evimiz şuan muhurlenmis içeri almıyorlar kimseyi. 10-15 yıllık binaydi. Yeni taşındığımız ev 25 30 senelik bir sıkıntı yok binada

Abi bu iş 10 tane 50 kişilik ekiple 3500 askerle sayılı gönüllüyle çözülmez,yangın vs değil ki bu yangın tüpü alıp sıkıp bireysel katkı sağlayabilesin

Sadece 1 sokakta bile onlarca ev yıkılmış,el gücüyle nasıl kaldıracak enkazı sınırlı sayıdaki insanlar,o sokağın yanı sıra her mahalle her ilçe tuzla buz olmuş koskoca ile nasıl yetişecek bu kadar az insan ki 5-10 tane il var

Ne kendiniz müdahale ediyosunuz ne imkanları kullanıyosunuz ne de yardım edecek insanları görevlendiriyosunuz

Şu gariban insanlar ihmallerinizi ve hatalarınızı canıyla ödüyo

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt