6 Şubat 2023 Türkiye Depremi #1

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Arkadaşlar ben artık forumdan bir süre uzak duracağım. Dün sabah haberi aldığımdan beri bu konuyu takip ediyorum, bu acıyı renktaşlarımla beraber yaşadım. Ama bunun gibi videolar ortaya çıkmaya başladıkça psikolojim iyicene dibe vurmaya başladı. Akşam bir tas sıcak yemek yiyorsun sıcacık yatağına giriyorsun ama hiç biri doğru his etmiyor bunların. Bu insanların hiç bir suçu yoktu. Tekrardan başımız sağolsun..

Malatya da deprem oldu merkez de mi ilçelerinde mi sorun var çok takip etmemeye çalışıyorum ?

Yardım kampanyalarını, bağış linklerini paylaşabileceğimiz daha sade, özel bir sabit konu iyi olabilir.

Su yok, gıda yok, marketler fırınlar kapanmış.
Ev bark yıkılmış, kalacak yer yok. Zaten kışın ortasında sokakta kalmış insanlar.
Bazı yerlerde doğalgaz, elektrik kesilmiş.
Arabada yatayım desen benzin istasyonları kapanmış, gece soğuktan donacaksın.
Hijyen eksikliği, su eksikliği, sağlam binalarda cami veya AVM gibi kapalı yerlerde toplanan insanlar, ortak kullanılan tuvaletler nedeniyle bulaşıcı hastalık riski artmış.
-10 derece havada pijamayla kucağında çocuğuyla dışarıda kalmış insanlar var.
Sonra biri çıkıyor televizyona afetzedeler kendi başının çaresine bakacak, devlete yük olmayacak diyor.

Su yok, gıda yok, marketler fırınlar kapanmış.
Ev bark yıkılmış, kalacak yer yok. Zaten kışın ortasında sokakta kalmış insanlar.
Bazı yerlerde doğalgaz, elektrik kesilmiş.
Arabada yatayım desen benzin istasyonları kapanmış, gece soğuktan donacaksın.
Hijyen eksikliği, su eksikliği, sağlam binalarda cami veya AVM gibi kapalı yerlerde toplanan insanlar, ortak kullanılan tuvaletler nedeniyle bulaşıcı hastalık riski artmış.
-10 derece havada pijamayla kucağında çocuğuyla dışarıda kalmış insanlar var.
Sonra biri çıkıyor televizyona afetzedeler kendi başının çaresine bakacak, devlete yük olmayacak diyor.
Kim dedi onu hangi hadsiz

er erbaş kalmadı ki paralı asker cogu askerlik 12 aya cıkmalı tekrar
Bedellileri çeksinler bölgeye ellerinde iş gelmez mi? Hepsi bir seviye sahibi olmuş yetişkin insanlar içlerinde yüksek zekaya ve pratik zekaya sahip binlerce insan var.
Normal er ne kadar koordine olabilirse bedelliler de o kadar koordine olurlar.
Ayrıca 200 bin kişi falan bir senede bedelli yapıyor. Bunu eşit bir miktarda 11'e bölsen aylık aktif bedelli yapan yaklaşık 20 bin kişi yapar. Toplasan bir tümen asker kadar.
Askeri personel sayısının yeterli olduğunu düşünüyorum. Bizde yine aynı noktaya geliyoruz= nasıl doğru kullanırım.

Bu ve bunun gibi afet ve savaş gibi durumlara sivil insanları hazır etmek asıl görevimiz olmalı. Evde yatmasın mantıcıyla insanları askere almamak lazım. Mantalite değişmeli önce.

Sadede gelirsek ülkede ahlaksızlığı önleyip, eğitim seviyesini yükseltmediğin sürece istersen 10 milyon askerin olsun ve bölgelere yığ. Toplum net olarak bilinçlendirilmeli.
Altından fay hatı geçen arsaya inşaat izni veren yerleşim bölgesi olmasına katkı sağlayan ahlaksız yöneticilerden önce kurtulmalıyız.
Showroomu sığmıyor diye kolon kesen ahlaksızlardan kurtulmalıyız.

Iflah olmaz değil, adam gibi muhalefet olsa kimse günahını dahi vermez tayyibe. Muhalefetin iktidar için çalıştığı tek ülke Türkiye.
Bu da en büyük gizli AKP'li saçmalığıdır. Ya CHP ne yaparsa yapsın bunların gözünde Allahsız bir parti. Ve bunlar ne yaparsa yapsın AKP dışında bir partiye oy vermeyecek. İstediğin kadark iyi muhalefet yap. Bunları değiştiremezsin. Bazen böyledir bu işler. Terk etmek lazım bu beyni boşları kendi dünyalarında. Bundan gelen oyla olunacak iktidarın da... zaten
1 tane gerizekali yuzunden hepsini ayni kefeye koymamaliyiz
Hepsi derken sen kimi bahsettin bilmiyorum ama ben bu adam gibileri kastettim.

Afetlerde 72 saat kuralında öncelik hayatta kalmak ve insanların hayatta kalmasını sağlamaktır. Tüm mesai buna harcanır gerçi biz 24. saatten sonra doğru yardımı götürebilmeye başladık muhtemelen.

Kadının vurgusu muhtemelen bunu temel alarak yapılmış ancak kış şartları onun teorisini boşa çıkartıyor. Yaz ayları olsa kesinlikle haklı diyebilirdik ilk 72 saat için.

Askerleri köylere yollasınlar, köylerdekilerin insan gücüne ihtiyaçları var. Köylerden görüntüler hiç görmüyoruz

Bu da en büyük gizli AKP'li saçmalığıdır. Ya CHP ne yaparsa yapsın bunların gözünde Allahsız bir parti. Ve bunlar ne yaparsa yapsın AKP dışında bir partiye oy vermeyecek. İstediğin kadark iyi muhalefet yap. Bunları değiştiremezsin. Bazen böyledir bu işler. Terk etmek lazım bu beyni boşları kendi dünyalarında. Bundan gelen oyla olunacak iktidarın da... zaten

Hepsi derken sen kimi bahsettin bilmiyorum ama ben bu adam gibileri kastettim.
Oyu artacak dersen tutarsiz olur dediklerin

Neysr

Yardım kampanyalarını, bağış linklerini paylaşabileceğimiz daha sade, özel bir sabit konu iyi olabilir.
Arkadaşlar bilginiz olsun muhtarlıklar ve ptt şubeleri de yardımları kabul ediyormuş

Size en yakın bir ptt veya muhtarlığa gidip yardım malzemesi bırakabilirsiniz

Bebek bezi ve maması
Temiz su
Pil
Bakliyat

çok acil ihtiyaç listesinde yer alan malzemeler

En basit ihtiyaçlar konaklama, yiyecek, tuvalet ve temiz su bile lüks haline geldi bölgedeki insanlar için. Nasıl kalkılacak bu durumdan düşündükçe işin içinden çıkılamıyor

Niye halk yardım yapıyor ya

Nerde Koç nerde Sabancı

Nerde her ihaleyi alan 5li

Dünyanın en zengin müteahhitleri versin parayı

3 kuruş alan öğretmen kış vakti maaş almasınmış kafaya bak.
Niye halk yardım yapıyor derken.Yapmaları gereken insanlar yapmadığından dolayı halk kendisi çözmeye çalışıyor.

Son düzenleme:
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt