6 Şubat 2023 Türkiye Depremi #1

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Dün kurum gönüllüler için başvuru aldı hala liste çıkacakta gideceğiz.Sırt çantası kapıda bekliyoruz. Beyler bunu söylemek çok zor biliyorum ama Allah bizi büyük bir savaşla sınamasın. Sivil cephede organizasyonsuzluk had safhada işin üzücü kısmı aksiyon alacak mekanizmalar insiyatif alamıyor.

Inlesin Tüm Ülke Zaferinle Şanlı Galatasaray

Niye halk yardım yapıyor ya

Nerde Koç nerde Sabancı

Nerde her ihaleyi alan 5li

Dünyanın en zengin müteahhitleri versin parayı

3 kuruş alan öğretmen kış vakti maaş almasınmış kafaya bak.
Şimdi buna birşey yazarım da ismim soyismim kendi gerçek ismim olduğu için yazamıyorum özelden atarim sana hangi durumda olduklarını

Arkadaşlar bilginiz olsun muhtarlıklar ve ptt şubeleri de yardımları kabul ediyormuş

Size en yakın bir ptt veya muhtarlığa gidip yardım malzemesi bırakabilirsiniz

Bebek bezi ve maması
Temiz su
Pil
Bakliyat

çok acil ihtiyaç listesinde yer alan malzemeler

ALP-L29 cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi
Bunları, güvenilir yerleri ayrı bir konuda birleştirip sabitlersek buradan, gurbetten yardımcı olmak isteyen arkadaşları da doğru yönlendirebiliriz. Sosyal medyada çok fazla sahte bağış kampanyaları var, taklit kampanyalar var. Dikkat etmek gerekiyor. @Keramettin TANRIVERDİ @Alper Altun @Mehmet Mehmetoglu 🙏

Iflah olmaz değil, adam gibi muhalefet olsa kimse günahını dahi vermez tayyibe. Muhalefetin iktidar için çalıştığı tek ülke Türkiye.
Kulaktan dolma hikaye bilgiler.
Muhalefetin adam gibi olma ölçeğimiz nedir misal.
Yallah seçime diyen bir ülkenin kaderiyle oynayan anayancı partisi genel başkanı olan kişiye sormak lazım o durumu.

Oyu artacak dersen tutarsiz olur dediklerin

Neysr
Yoo. Maraş, Adıyaman çevresinde bunun gibi tek hücreli çok insan var. Yine %80 oy alır. Sandıkları patlatır malum parti. Ama %20 yine de akıllıdır. Onları kastetmiyorum demek istedim. Biliyoruz ki enkazlar falan kalktıktan sonra Adıyaman ve Maraş'ta Erdoğan gidip bu deprem CHP yüzünden oldu diyecek ve insanlar da inanacak ve geçen seçimlere göre yüzde 5-10 artacak oyları o bölgelerde. Yapacak bir şey yok orada da mantıklı insan %20'yi geçmez. Tarih boyunca geçmemiştir zaten genelde. Atatürk gidip bunlara Kahraman demiş ama git sor en çok nefret ettikleri adam Atatürk'tür. Beyinleri yok beyinleri (o insan müsveddesi gibi olan %80'den bahsediyorum. Geri kalan düşünebilen %20'yi kastetmiyorum)

Hiç bir afet de milletimize mahçup olmadık diyor sayın soylu
Şuan CNN canlı yayınında
ah ulan ah yatacak yeriniz yok.

O kadar kameranın ve milletin önünde hala nasıl göz göre göre yalan söyleyebiliyorlar

Bedellileri çeksinler bölgeye ellerinde iş gelmez mi? Hepsi bir seviye sahibi olmuş yetişkin insanlar içlerinde yüksek zekaya ve pratik zekaya sahip binlerce insan var.
Normal er ne kadar koordine olabilirse bedelliler de o kadar koordine olurlar.
Ayrıca 200 bin kişi falan bir senede bedelli yapıyor. Bunu eşit bir miktarda 11'e bölsen aylık aktif bedelli yapan yaklaşık 20 bin kişi yapar. Toplasan bir tümen asker kadar.
Askeri personel sayısının yeterli olduğunu düşünüyorum. Bizde yine aynı noktaya geliyoruz= nasıl doğru kullanırım.

Bu ve bunun gibi afet ve savaş gibi durumlara sivil insanları hazır etmek asıl görevimiz olmalı. Evde yatmasın mantıcıyla insanları askere almamak lazım. Mantalite değişmeli önce.

Sadede gelirsek ülkede ahlaksızlığı önleyip, eğitim seviyesini yükseltmediğin sürece istersen 10 milyon askerin olsun ve bölgelere yığ. Toplum net olarak bilinçlendirilmeli.
Altından fay hatı geçen arsaya inşaat izni veren yerleşim bölgesi olmasına katkı sağlayan ahlaksız yöneticilerden önce kurtulmalıyız.
Showroomu sığmıyor diye kolon kesen ahlaksızlardan kurtulmalıyız.
Bedellilerden cacık olmaz

Ha içlerinde arama kurtarma belgesi almış yada doktor hemşire olur onları gönderebilirsin

Ya bu adam da numune resmen. 3-5 oç dışında bazıları aç olduğu için erzak alıyor olabilir. Hırsızlık boyutundakilere zaten çevre halkı tepki gösteriyor. Ne kadar meraklı lan bu herif hemen kafa kesmeye. Ben bi kaç kişide bez süt falan gördğm, napsın adam parası yok parssı olsa alacak yer yok yardım yok çocuğu açlıktan ölsün mü

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt