6 Şubat 2023 Türkiye Depremi #1

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ey Alemlerin Rabbi olan Allahım

Ya Rabbi senden gelecek her türlü yardıma muhtacız

Sen kardeşlerimizi kurtar Allahım

Üzerlerindeki yükleri kaldır

Yollarını genişlet

Göğüslerini, nefeslerini aç

Azimlerini, gayretlerini arttır

Kurtarma ekiplerimizin işlerini kolay eyle

Onları ve bizleri koru Allahım

İçimizdeki ahlaksızlar ve beyinsizler yüzünden bizleri de cezalandırma

Yalvarıyoruz Allahım

Dualarımızı kabul eyle

Amin...

Allah, Karma, Tanri artik ne dersen tum felaketleri sirf bu adam basimizda var diye veriyor bunu bile idrak edemiyorlar

İnançlı bir insan değilim. Felaket her ülkenin başına gelebilir. Ama bizim bu kadar etkilenmemizin sebebi en başından en altına kadar liyakatsız yandaşların doldurulduğu kurumlar.

Net bir soru soracağım.

Yıllardır toplanan deprem vergisinin herhangi deprem önleyici faaliyette kullanıldığına dair bir kanıt var mı?

Ben söyleyeyim 100 milyar civarı vergi toplandı bu konuda, o paralar hangi hesaplarda ve ne yapıldı bilen var mı?

Yoksa neyi tartışıyoruz burada biz?

ya gecen gun naci hoca acikladi

kentsel donusum icin 25 milyar dolar lazimmis

devlet para yok veremeyiz diyip reddetmis

1675858936233.webp

Hocam adamlar kendisi açıkladı o paralarla yol yaptık diye. İlk sorgulanması gereken konu bu paralar zaten. Niye önlemlere harcanmadı diye sormak yerine saçma sapan şeyleri konuşuyoruz. Ama bunu söyleyince ölüler üzerinden siyaset yapmayın diyorlar.

Edit: Bu arada o paranın tamamının yollara harcandığını da düşünmüyorum. Büyük kısmı da yandaşa dağıtılmıştır.
kardesim yol icin harcaniyor nedemek, sen onu bu gibi durumlar icin ayirmadinmi, depremden sonra acilmadimi, her ay vatandas yol yapilsin diye insaat vergisimi veriyor yani?

Malatya'da koskoca 2.ordu var, çok geç kaldılar, şimdi halk TV izliyorum, kadın dedi ki sesler vardı, ilk gün gelselerdi hayatta kalırlardı diye, askerlik yaptım kısa zaman önce, şimdi millet izmarit falan topluyordur kışlalarda, umarım ölen canlar haklarını bize helal etmistir

Hocam adamlar kendisi açıkladı o paralarla yol yaptık diye. İlk sorgulanması gereken konu bu paralar zaten. Niye önlemlere harcanmadı diye sormak yerine saçma sapan şeyleri konuşuyoruz. Ama bunu söyleyince ölüler üzerinden siyaset yapmayın diyorlar.
Tamamen basit düşünüyorum ya, hangi hakla halkın deprem için toplanan parası yol yapımında harcanabilir? Bu en hafif tabirle halkı kandırmak değil midir? Yol vergisi koy adını yol yapıcam diye topla, niye deprem diye topluyorsun her şeyi geçtim.

Tüm konularla ilgili yorum yapmak bu kadar basit.

Mesela ikinci olarak da neden imar affı verilip duruluyor, bunun ülkeye katkısı nediri sorabiliriz, buna cevap çıkar mı, çıkmaz. Sorular arttırılabilir, ortada yorum da yok tamamen net gerçekler var.

kardesim yol icin harcaniyor nedemek, sen onu bu gibi durumlar icin ayirmadinmi, depremden sonra acilmadimi, her ay vatandas yol yapilsin diye insaat vergisimi veriyor yani?

Tam olarak söylediğin gibi yapılıyor dostum. Tabi yol yapmanın dışında bir kısmı da yandaşlara dağıtılıyor.

Net bir soru soracağım.

Yıllardır toplanan deprem vergisinin herhangi deprem önleyici faaliyette kullanıldığına dair bir kanıt var mı?

Ben söyleyeyim 100 milyar civarı vergi toplandı bu konuda, o paralar hangi hesaplarda ve ne yapıldı bilen var mı?

Yoksa neyi tartışıyoruz burada biz?

Akp çocukları Twitter hesabı aklıma geldi şimdi.

Tamamen basit düşünüyorum ya, hangi hakla halkın deprem için toplanan parası yol yapımında harcanabilir? Bu en hafif tabirle halkı kandırmak değil midir? Yol vergisi koy adını yol yapıcam diye topla, niye deprem diye topluyorsun her şeyi geçtim.

Tüm konularla ilgili yorum yapmak bu kadar basit.

Mesela ikinci olarak da neden imar affı verilip duruluyor, bunun ülkeye katkısı nediri sorabiliriz, buna cevap çıkar mı, çıkmaz. Sorular arttırılabilir, ortada yorum da yok tamamen net gerçekler var.

Ortada sorular var. Cevapları da herkes biliyor ama hiç kimse bir şey yapmıyor ya da yapamıyor işte. Biz de böyle bir cehenneme düştük.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt