6 Şubat 2023 Türkiye Depremi #1

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Çok acı bir zamandan geçiyoruz. Ateş düştüğü yeri yakıyor. Allah ölmüşlerimize rahmet eylesin. Geri kalanlara sabır versin dayanma gücü versin. Aile içinde biri vefat ettiğinde ki bende babamı kaybettim bir kaç sene evvel dünya insanın başına yıkılıyor. Ama bununla yaşamaya alışıyorsun. Orda ki anne babaları düşünemiyorum. Çoluk çocuğunu kaybeden anne babalarını kaybeden. Nasıl bir acı düşünemiyorum. Kendim içinde düşünüyorum işin içinden çıkamıyorum. O betonlar arasında çıkarılan çocukları görünce hem seviniyorum hemde çok üzülüyorum. Yemin ederim ağlamamak için kendimi zor tutuyorum. Bizimde çoluğumuz çocuğumuz var. Onların yerinde bizde olabilirdik. Şu zor günlerde tek istediğim birbirimize destek olmak ve kenetlenmemiz. Tekrardan ülke olarak başımız sağolsun. Beteri varmıdı ama yüce Allah bizi daha kötüsünden korusun. Herkese saygılarımı sunuyorum.

Tüm şehirler baştan yapılır belki 5 belki 10 yıl sürer uzun bir süreç olacak.
Belki o binalar yapılacak ama artık Hatay eski Hatay olmayacak. Çünkü her evin kendine ait bir dokusu, bir kokusu vardır. Şimdi her bina TOKİ olacağı için hepsi aynı olacak. Çadırkent gibi, askeri lojman gibi olacak tüm Antakya. Yıkılmayan ama hasarlı binalar da yıkılacağı için yan yana aynı binalar ile doluşacak. Kentin tarihi dokusu kaybolacak. Kuzey Kore gibibir yer olacak. Çok yazık oldu çok.

Çok fazla söylüyorsunuz sanki ya. Fikrim de yok gerçi de dünyada falan örneği var mı. Bir de bu adamlar yapmasın ya. Bile bile lades olmasın.
Ben fikirtepeden biliyorum harfiyat kaldırma süresini aşağı yukarı, yapım işi para işi biraz da 7/24 çalışma olacaksa max 2 sene sürer inşası.

Çok fazla söylüyorsunuz sanki ya. Fikrim de yok gerçi de dünyada falan örneği var mı. Bir de bu adamlar yapmasın ya. Bile bile lades olmasın.
İşçi sayısı ve makine gücüne bağlı fakat burada atlanmaması gereken konu hızlı yapacağım diye tekrardan hatalı ve kusurlu yapmak olur. O yüzden her şeyi baştan bilime göre uzmanlara danışarak yapmaları lazım. Umarım bu sefer hata yapılmaz.

Son açıklamalara bakılırsa sahada 98-100.000 civarı personel görevlendirilmiş.
Bunlara AFAD gönüllüleri ve sivil cihaz ve makine operatörleriyle sivil toplum kuruluşları dahilmidir değilmidir bidetay yok.
Ama Açıklama resmî olduğuna göre bu rakam büyük ihtimal kamu personelidir. Zaman içinde katılanlarla sayı da artabilir büyük ihtimal.
Evet tam rakam 98.153

İşçi sayısı ve makine gücüne bağlı fakat burada atlanmaması gereken konu hızlı yapacağım diye tekrardan hatalı ve kusurlu yapmak olur. O yüzden her şeyi baştan bilime göre uzmanlara danışarak yapmaları lazım. Umarım bu sefer hata yapılmaz.
Modüler inşaat olmalı dedi teke tekteki mustafa hoca. En mantıklısı da o gibi.

İki günlük aranın ardından beşik gibi sallandığım yatağıma yattım enteresan bir duyguymuş

Asker içindeki yetişmiş eleman sayısı kaç olabilir ki. Mecburen en az uzman çavuş rütbesinde olmalı ki 1 sene sonra terhis olup gitmesin. bu nedenle daimi kadrolarda kaç tane arama kurtarma tutabilirsiniz.
Ayrıca asker en fazla yağma/gasp/kaçırma olaylarının alenen ortaya çıkmasıyla en çok sadece güvenlik tarafı için talep edildi.
Ama Savunma bakanlığı eleşt,irilerden kurtulmak için garnizonlardaki er ve erbaşı amele niyetine taş taşımak için sahaya saldı.

Bence doğrumu ??? kesinlikle hayır. Sadece güvenlik için sahada bulunabilirdi, ama hepsi de jandarma olmalı ki yakalananlar için hukuk devreye girsin. Suçüstü dahi yapılsa HUKUK DEVLETİ kuralları işletilmeli.
Diyorlar ki vur emri verin. Olmadı birde ordunun vatan evlatlarının boynuna DEPREMZEDE CELLADI tabelası isteyin de tam olsun.
Zaten benzer şeyleri söylemek için bahane bekleyenler var.
Vur emri verecek g.t olması için önce insanlara ekmek su götüreceksin. Daha temel gıdaları bile 3 gündür karşılayamamışsın, kime kimi vurduruyorsun derler adama kolay değil o işler, konuşan da boş konuşuyor.

Ben fikirtepeden biliyorum harfiyat kaldırma süresini aşağı yukarı, yapım işi para işi biraz da 7/24 çalışma olacaksa max 2 sene sürer inşası.
Oralardan çıkacak molozların depolanması ve hatta geri kazanım için değerlendirilmesi acaba nasıl olacak.
Aynı şehirlerin arnavut kaldırım ve yol taşları için mükemmel hammadde malzemesi olarak kullanılabilir mesela.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt