6 Şubat 2023 Türkiye Depremi #1

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Çok iç açıcı bir durum yok ama en elzem durumda olan Hatay, Maraş, Adıyaman gibi görünüyor benim takip edebildiğim kadarıyla.
Hatay bitmiş durumda. Nüfusu fazla ve yapılaşma diğer şehirlerden daha fazla olduğu için yıkım daha fazladır.

Diğer iller ne durumda? Haber izleyemiyorum. Helak oldum. Merkez üssü Kahramanmaraş olan depremde Hatay haritadan silindiyse Kahramanmaraş ne haldedir.

Hoşgeldin reis keşke maç konusu transfer konusu güzel haberlerle gelişini kutlasaydık büyük geçmiş olsun

GSCimbom Forum kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Durumun vehametini anlamamız lazım. Kaç kişi kurtarıldı bilmemiz lazım. Kaç bina yıkıldı bilmemiz lazım. 11000 küsür bina yıkıldığı bilgisi geldi. Ama teyitli 6500 şu an. Şu 11000 artacak mı? 6500 artacak mı? Bir de diğer iller boyutu var bu işin. Ben de dahil herkes Kahramanmaraş, Adıyaman ve Hatay'a fokus halde fakat internette "İnanalım mı yoksa çok mu abartıyorlar diyeceğim" bazı haberler var. Osmaniye'de 60 küsür binanın yıkıldığı, 7 kişinin öldüğü söyleniyordu. Ama oradan yerel bir gazeteci 600 küsür binanın yıkıldığını, 100 küsür kişinin öldüğünü söylüyor. Kim doğru bilmiyoruz. Osmaniye'nin de dümdüz olduğu söyleniyor mesela. Ama hani abartıyorsunuz demek de istemiyorum depremzedelere ama yani öyle bir durum olsa internete biraz daha yansırdı diye düşünüyorum. Bilemiyorum. Osmaniye dümdüz olsaydı böyle atılmazdı öncelik sırasında arkalara. Gaziantep de öyle. Depremde sıkıntılı şehir sıralaması şöyle sanırım:

- Kahramanmaraş & Hatay
- Adıyaman
- Malatya
- Osmaniye & Gaziantep
- Adana & Diyarbakır
- Kilis & Şanlıurfa

iPhone cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi
Hocam ben Hatay'da o panik halde göz yaşları içinde binden çok fazla sayıda insan öldüğünü söyleyebilirim.

Hataylilar bilir belki antakya'nın ilk yüksek binası A3. 13 katlı her katta üç daire var. Tuz buz oldu. Hani yamulmustur, yaşam üçgeni kalmıştır dersin. Hayır öyle değil. Kum gibi oldu ve ben sadece 5 km²'lik alanı gezebildim. Tabi sadece caddeden. Sokaklara girmek çok tehlikeliydi ve girilmez haldeydi.

Ha armutlu mahallesinden de eser yok.

Allah ölenlere rahmet, yaralilara şifa, kalanlara sabir versin. Cok buyuk 1 afet. Yaşanilanlari tahmin bile edemiyorum

Hataya kurtarma için giden dernek video atmıştı, Hatay diye bir şehir benim gözüm de artık yok.

Benim için sağ/sol; alt/üst; kuzey/güney abidik/gübidik vs/vs hiç bi önemi yok. Çünkü ben hiç bir konuda yobaz yada fanatik olmadım; olmamda.

Benim için uğruna savunup savaşacak tek kriter vardır, adil bir bakış açısıyla: haklı ve haksız ...
O zaman haberin olsun haklılığı %0 olanı savunmaktasın. Güneş nasıl doğudan doğuyorsa bu da öyle bir tartışılmaz gerçek. Bilim,ahlak,liyakat,demokrasi,insan hakları,basın özgürlüğü,yargı bağımsızlığı bu gibi değerleri savunan insanlar sadece haklı olabilir.

Ne söylesem yetersiz kalır...
Dün bir tanıdığım Maraşta teyzesiyle konuşmuş. Gece arabada uyurken camları kapatıp radyo sesini açıyorlarmış yıkılan binaların altından gelen sesleri duymamak için.... Çaresizlik daha nasıl zirve yapabilir diye soracağım ama hayat bizi sürekli şaşırtıyor maalesef...
Hayatta kalsada psikolojisi bir daha düzelmeyecek milyonlar oluştu...
Düşmanıma dilemem...
Kime yalvarsın bu insanlar arkadaş...

Abi 3 gündür şuraya adam akıllı giremediler, sığınaklar var diye yaşıyorlardır diye mi varsayıyorlar anlamadımki

Selcuk Inan anlattiklarina göre ölümden dönmüs resmen

25.000 den fazlası yurt dışı barışçıl üslerde görevli
200.000 civarı yurt dışı güvenlik operasyonlarında
75.000 civarı yurt içi güvenlik ve EREN operasyonlarında
100.000 e yakın kışlalarda ve sınır boylarında.

kritik noktalardakileri ve dahi tank/zpt/elektronik operatörler ve hatta bayraktar TB uzmanları vs sorumlu tüm personeli deprem bölgesine verelim de sınırları da tsk envanterini de bunlar beklesinler.

Ama gene de bunlar derler ki bu işler tehlikeli ve hayatî riski olan işler; bedeli neyse biz verelim bu işi başkası yapsın.
400 bin yalnızca kadrolu sayısı mı

Erat dahil mi buna

ALP-L29 cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

Diğer iller ne durumda? Haber izleyemiyorum. Helak oldum. Merkez üssü Kahramanmaraş olan depremde Hatay haritadan silindiyse Kahramanmaraş ne haldedir.
Maraş merkez yerle bir. Ana ilçelerden Elbistan'da tek tük apartmanlar ayakta. Afşin Göksun Pazarcık artçıların insafına emanet. Buralardaki apartmanlar pek güçlü dayanıklı yapılar değillerdir. Köylerden ise haber alınamıyor. Zaten köylerde telefon internet pek çekmezdi kışın da 1-2 metre kar rahatlıkla yağardı. Şu an iletişim sıfır, hiç bir haber alamıyorum köylerden

1675925180739.webp

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt