6 Şubat 2023 Türkiye Depremi #1

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Maraş merkez yerle bir. Ana ilçelerden Elbistan'da tek tük apartmanlar ayakta. Afşin Göksun Pazarcık artçıların insafına emanet. Buralardaki apartmanlar pek güçlü dayanıklı yapılar değillerdir. Köylerden ise haber alınamıyor. Zaten köylerde telefon internet pek çekmezdi kışın da 1-2 metre kar rahatlıkla yağardı. Şu an iletişim sıfır, hiç bir haber alamıyorum köylerden
Hayatta kalanlar canlı canlı ölecek. Felaket bu.

Dün bir kadın malum kişiyi görünce ağlayıp garibanın dostu hoşgeldin nidaları attı.. Neden bu haldeyiz diye sorgulamiyor neden önlem almadınız neden geç müdahale ettiniz demiyor bu binalara nasıl izin verildiğini sorgulamiyor ..
Ülkenin özeti resmen benim alım gücüm neden bu kadar düştü demeyip verilen yarım ton komur birkaç makarnayla şükran duygularıni iletenlerin ulkesindeyiz .

65-73 Saat sonra çıkanların işleride çok zor bazıları zaten hastanede hakkın rahmetine kavuşacak
yaşayan şanslı olanlarda organ hasarlarıyla ömrü boyunca uğraşacak
65 saat - derecede enkazda kalıp kurtulmak büyük olay ama kurtulduktan sonra sağlıklı şekilde yaşamak
asıl mucize bu

Arkadaşlarımın çok büyük bir kısmı Adıyaman'da. Onların akrabaları tanıdıkları... sağdan soldan kayıp haberleri geliyor.

Adıyaman'dan bir kişi çıkarıldı şu an.

Böyle giderse enkaz altında kalan vatandaşların sonu hipotermi olacak.

Arkadaşın kardeşi maraşta polis, depremden sonra arıyorlar ulasamıyorlar. Eşini ariyorlar ulaşamiyorlar. Yola çıkıp gittiler yolda kaldılar az önce ulasmislar. Ev yıkılmış ve vatandaşlar dışında yardım eden kimse yok diyor.
Maalesef eşi ve 3 çocuğuyla beraber cesetleri cıkarıldı.

Dün Habertürk'de söylendi askeri istihkam taburlarinin depremin ilk anından itibaren müdahalesi elzem zaten ilk bunların gelmesi gerekiyor

Diğer iller ne durumda? Haber izleyemiyorum. Helak oldum. Merkez üssü Kahramanmaraş olan depremde Hatay haritadan silindiyse Kahramanmaraş ne haldedir.
Sana, yakınlarına senin nezdinde bütün deprem mağdurlarına geçmiş olsun güzel insan

Hiçbir yere zamanında yardım ulaşmadı ve çok yıkılan yer var ama en geç haber alınan ve ulaşımda sorun yaşanan yer hatay oldu. Bir ara hatay gözden çıkarılmış gibiydi.

Kahramanmaraş Depremi'nde

▪️ Can Kaybı 12.873
▪️ Yaralı 62.937
▪️ Yıkılan bina sayısı 6.444 (teyitli) 11.302 (teyitsiz)
▪️ Sahada çalışan sayısı 113.000 (Yabancı 5.709)

Dün Habertürk'de söylendi askeri istihkam taburlarinin depremin ilk anından itibaren müdahalesi elzem zaten ilk bunların gelmesi gerekiyor
Yani diyecek bişey yok hakikatten, insanları göz göre göre, bile bile öldürdüler, azıcık izan sahibi insan elinde bu kadar hazır kıta yı direk salardı ama siyasi hesaplar, paranoyaya varan korkular, iş bilmezlik insanları bile bile ölüme gönderdi.

Çok zor durum sabah haberleri dinlerken söylendi. Bir enkezda ses ve yaşam belirtiso varsa minimum 10 saat ugrasiliyormus. Allah sahada çalışanlarada enkaz altında yardım bekleyenede sabır ve sıhhat versin

Radyodan dinliyorum da hala canlı çıkarılanlar var iki çocuk ve anne en son çıkarılan sanirim

rm281tn2mjftfll3-t.webp

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt