6 Şubat 2023 Türkiye Depremi #1

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
İslamdaki kader ve tevekkül kavramlarını iyi anlamak lazım.

Hiç bir şey yapmayıp dua edip dileklerinin gerçekleşmesini beklemek ya da hiç bir şey yapmayıp musibetlerden korunmayı beklemenin İslam inancıyla pek uyuşan bir yanı yok.

Sen çalışırsın, elinden geleni yaparsın, tevekkül sonraki aşamadır.

Israrla dini suistimal edip bununla kandırıyorlar ama durum bu bile değil.
adminin bu iletisine bi ekleme yapalım.

kuran dilinde kadercilik diye bişey yoktur arkadaşlar, islamda bu tarz düşünüş cebriyye diye uç görüşlere sahip olan bi okula aittir (cehmilik) ve onlarda kullanılan temel kavram da "zorlama" anlamına gelen "cebr"dir, kader değil.... dolayısıyla rica ediyoruz akpli din tacirlerine prim vermeyiniz. kader sözcüğü arapçada "ölçü" demektir ve biz bu kavramı türkçede bile 'şu kadar, bu kadar' şeklinde kullanıyoruz. kuranda kaderin anlamı " yağmuru bir kader ile indiren allahtır" ifadesinden anlaşılabilir. yani kuran dilinde kader miktar / ölçü/ nicelik demektir.

hal böyleyken islam inancına göre burada yıkılan binalardan da allahın kaderi/ölçüsü değil , senin yol verdiğin hırsız müteahhitle rüşveti alan, imar yönetmeliğini uygulamayan bürokrat sorumludur. isteyen bu yönetmelikleri okuyabilir, jeofizik sicil durum belgeleri falan normal şartlarda nasıl alınabiliyor görebilir. bu yönetmeliklere uyulmuş olsaydı bu kadar insan ölmeyecekti işin özü. tayyibin diliyle ifade edersek: "ne kaderi bee!!"

Puhahah bu herif her çıktığında ne anlatıyor yahu

bu erzak yardımlarını aynı anda göndermek sıkıntı cıkarmaz mı o kadar tır

ankara buyuksehır 400 tır yollamıs

bu yiyecekler falan bozulabilir

kordine olup gün gün yapsalar 10 numara olur cünkü insanların buna hep ihtiyacı olacak

bu erzak yardımlarını aynı anda göndermek sıkıntı cıkarmaz mı o kadar tır

ankara buyuksehır 400 tır yollamıs

bu yiyecekler falan bozulabilir

kordine olup gün gün yapsalar 10 numara olur cünkü insanların buna hep ihtiyacı olacak
bozulacak şey yollamıyorlardır zaten çoğu konservedir

araç yığılması dışında başka problem olmaz

yalan yok ben atmazdım afad'a falan.

attığım paranın 3 ay sonra seçim otobüsünün benzinine gitmesini istemem
eski afad baskanini taniyorum universite yillarinda da tam bir partizandi genclik kollarina yaslanip tirmandi bu basamaklari.

adminin bu iletisine bi ekleme yapalım.

kuran dilinde kadercilik diye bişey yoktur arkadaşlar, islamda bu tarz düşünüş cebriyye diye uç görüşlere sahip olan bi okula aittir (cehmilik) ve onlarda kullanılan temel kavram da "zorlama" anlamına gelen "cebr"dir, kader değil.... dolayısıyla rica ediyoruz akpli din tacirlerine prim vermeyiniz. kader sözcüğü arapçada "ölçü" demektir ve biz bu kavramı türkçede bile 'şu kadar, bu kadar' şeklinde kullanıyoruz. kuranda kaderin anlamı " yağmuru bir kader ile indiren allahtır" ifadesinden anlaşılabilir. yani kuran dilinde kader miktar / ölçü/ nicelik demektir.

hal böyleyken islam inancına göre burada yıkılan binalardan da allahın kaderi/ölçüsü değil , senin yol verdiğin hırsız müteahhitle rüşveti alan, imar yönetmeliğini uygulamayan bürokrat sorumludur. isteyen bu yönetmelikleri okuyabilir, jeofizik sicil durum belgeleri falan normal şartlarda nasıl alınabiliyor görebilir. bu yönetmeliklere uyulmuş olsaydı bu kadar insan ölmeyecekti işin özü. tayyibin diliyle ifade edersek: "ne kaderi bee!!"

Tedbir sendeni "halka" Takdir Allah'tan kısmını da "kadere" bağlayıp hiç sorumluluk almıyorlar diyebiliriz özetle. Üzücü. Ve çok yanlış aktarış. Kurtuluşa mucize diyorsunuz madem, oradan bile çıkarmanız gerek ki, Allah hiçbir kuluna bu kadar eziyet etmez de neyse. Çok derine girmek istemiyorum.

genel müdürlerinin cvyi görmedin mi abi komik bile değil
akp emekleme donemindeyken biyiklari sakali seyrek gencecik halini biliyorum ben bu adamlarin nereden nereye geldiklerini cok iyi hatirliyorum.

ulkede liyakatin nasil ayak altina alindigini agir cekimde beyaz perdede izledigimizi ifade etmek isterim.

51 tırı biz camia olarak yolladık 1 tir da Nusret yollamış ama bütün şefler olay yerindeymiş czn bigşef falan
Czn adamin dibidir. Deprem harici her 2 haftaya bir sokak hayvanlarina yemek dagitma videosu atiyor. Böyle afetlerde en önde gidiyor yardima. Ben seviyorum cznyi. Allah razi olsun

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt