6 Şubat 2023 Türkiye Depremi #1

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Yanlış anlamayın da Hatayspor başkanıyken belliydi bu adamın ne olduğu.

Çıkmış 1000 kişiye mezar olan yeri yapanı savunuyor.

Olayı deprem çok büyük kurtulmak imkansızdıya getirmeye başlayanlara kesinlikle izin verilmemeli.
Üstelik depremin merkezi Hatay değil sadece etki alanında adamlar rant uğruna bölgenin zeminine uygun yapı yapmayı bile düşünmemiş ama milyon liralara satmıştır tabii

Siyasi çekişmeler uğruna vatandaşına zulmeden böylesi başka bir ülke örneği var mıdır bilemiyorum.

Yanlış anlamayın da Hatayspor başkanıyken belliydi bu adamın ne olduğu.

Çıkmış 1000 kişiye mezar olan yeri yapanı savunuyor.

Olayı deprem çok büyük kurtulmak imkansızdıya getirmeye başlayanlara kesinlikle izin verilmemeli.

Yanlış bilmiyosam inşaat ruhsatı bizzat belediyeden alınıyo yani o binaların yapımında bu adamın mesuliyeti en az devlet kadar belki daha fazla.Masuma yatmasına izin verilmemeli

Bildiğim kadarıyla ev kiralarken dask yapılması zorunlu,yıkılan evlerin çoğu da kiralıktır nasıl,neyle ödeyecekler bu kadar evin parasını

dask yöneticilerinden biri ödemeye basladiklarini duyurdu
itüde görevli ayriyeten
yurtdisi sigorta sirketleri ile birlikte calisiyormuslar
fon olusturmuslar
ilk hesaplamalara göre cok rahat ödeniyormus
büyük istanbul depreminde sikintilar olabilecegini söyledi sadece
birde yapilan anlasmaya göre o bölgede %50 sini ödüyormuslar
istanbul-marmara %60
alinan vergi oranina göre o bölgeye istanbula kiyak gecilmis biraz ki fair bencede

bur daha bazilarin gazina gelip Almanlara laf edenler olursa… bu videodan haric muazzam seferberlik var. Adamlar her yerde kosturuyorlar. Alman ifnluencerlar vs. Türkiyede su an battaniye felan yaptiriyorlar, yapiyorlar. marasa gidenler oldu.

Hocam bu yanlış bir bakış açısı. Tavşancıl Belde Belediye Başkanı rahmetli Salih Gün babasıyla bile papaz olmuş imar yüzünden ama 99 depreminde aldığı kararlar belki yüzlerce kişinin hayatını kurtardı. Adamın arkasından hala onun yüzünden burası gelişmedi diyen dayılar var. Eğer bizim gibi bir ülkedeysen çok sevilmek doğru adam olduğun, işini doğru yaptığın anlamına gelmiyor.

2009'dan beri Belediye Başkanı olan bir adam şu faciadan sonra bazı soruların muhatabı olmalı, olmak zorunda. O yıkılan binalara nasıl izin verildi, verildiyse siz mi verdiniz, denetimi nasıl yapıldı? Ama suçu vardır ama yoktur ama kimse peşinen masum değil.
Evet işte. O yüzden diyorum ya insanlar çok cahil diye. Bence de yanlış. Herkes cezasını çekmeli. Hangi partiden olursa olsun.

Fernando Muslera: "Geçmiş olsun Türkiye. Ne yüce bir ülke ki, hemen aksiyon alarak yardım faaliyetlerini organize etti. Ülkemde böyle bir felaket yaşamamıştım. Buradaki gönüllüler inanılmaz gayretle çalışıyor. Türk insanının organizasyonunun benzersiz olduğuna tekrar şahit oldum"

Kontrat yapılırken zorunlu ama devamında denetim asla yok benim ev sahibi yaptırdı ben girerken şuan 4. Seneye gireceğiz dask mask yok mesela.
Yaptırdıysa nasıl yok üstat denetimi yapılmadı diye yok anlamına gelmez ki

Bankada yaptırıyosun işlemi m2sini söylüyosun binanın dairenin tapu bilgilerini veriyosun yapıyolar denetime gelen olmuyor zaten benim bildiğim

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt