6 Şubat 2023 Türkiye Depremi #1

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Stor perde kapalı olduğu halde odam her zamankinden daha aydınlık oldu harbi ilginç. Tipi vardı gece sese uyandım rüzgar sesi diye önemsemedim kedim var gece iki üç kez uyandırdı.
Bazen oluyo bazi gariplikler,herkes farkedemiyo

3e kadar uyumadım, hem transfer hemde uyku tutmadı. 3 gibi uyudum. O gece rüyamda öldüğümü gördüm, uyandım. saat 3.40 idi. Zaniolo transferi oldu mu diye bakayım dedim, telefonu kurcalarken eşim 3.47 de çığlık atarak uyandı, öldüğünü gördüm rüyamda dedi, geri uyudu. 4.07de telefonu kenara koyup uyudum, uyandığımda kendimi yatağın kenarına atmış eşimi yanıma çekip başını eğmesi için bastırıyordum. Yatak bizi sıkıştırmasın diye de yatağı ittiriyordum.
Cok gecmis olsun abi

Murat öncelikle tekrar geçmiş olsun. Ben Mersinliyim ve hatta Erdemlide oturuyorum. Şahsen benim bir kusurum olmasa da okuyunca çok utandım, onlar adına özür diliyorum ailenden. Size sağlık ve acil toparlanma diliyorum
Estağfurullah hocam, her yerde var bu tarz insanlar. Meltem otelden adana tarafına giderken ışıkların orda köşede mekan. Ben Ispartalıyım ama Erdemli doğumluyum, 5 yaşına kadar orada yaşadım. Orada çok güzel aile dostlarımız var, telaşlandırmamak ve yük olmamak adına onlara haber vermemiştim. Meltem oteli özellikle belirtiyorum, 5 kuruş ücret almadılar bizden sağolsunlar ısrarlarıma rağmen. Diğer mekanın adını bile anmak istemem, ama dediğim gibi, böyle durumda kan emecek çok Ispartalıda var. Heryerde böyle kansızlar var.

3e kadar uyumadım, hem transfer hemde uyku tutmadı. 3 gibi uyudum. O gece rüyamda öldüğümü gördüm, uyandım. saat 3.40 idi. Zaniolo transferi oldu mu diye bakayım dedim, telefonu kurcalarken eşim 3.47 de çığlık atarak uyandı, öldüğünü gördüm rüyamda dedi, geri uyudu. 4.07de telefonu kenara koyup uyudum, uyandığımda kendimi yatağın kenarına atmış eşimi yanıma çekip başını eğmesi için bastırıyordum. Yatak bizi sıkıştırmasın diye de yatağı ittiriyordum.
Tekrardan çok ama çok geçmiş olsun.

O gece bir de tam uyumaya niyetlendim nasıl uyku akıyor gözümden, bir de jklilerin odayı dinliyordum, tam yeter bu kadar kapayayım dedim, sizin burada yazdığınız gördüm. Küçük bir şey falan sandım. Yani öyle niyetlendim ama sayfayı yenilediğimde 7.8 gördüğümde gerçekten dünya başıma yıkıldı. Sonra zaten uyuyamadım... Geç uyudum yani o da tek tük. Çok iştahlı biriyim esasen saat arası bile yerim yani o bile gitti artık. Allah oradakilern gerçekten diyorum yardımcısı olsun. Biliyorum ki benim hissettiklerim hiçbir şey...

Pazar günü içim sıkılıyordu, gece bile uyuyamadım doğru düzgün 5.30 da kalktım su içmeye biraz oturayıö dedim depremi gördüm
Simdi tekrar hatirlayinca,kar yağışı ve macin basinda şoke gol,muslera ve sonrasinda fbnin konyayi zor sartlarda maca getirmeye çalışması falan.stresli bigundu yeterince

Bizim samsunda evimin onunde kutuphane var 5 katli olacak belediye yaptırıyor maliyeti 500 milyon lira.
Sandigimiz kadar buyuk bir para degil zaten insaat olacaksa toplu konut harici bir girisim olmaz oralarda. Bu saatten sonra hiçbir müteahhidin de gotu yemez altinda fay hatti olan yerr insaat yapmaya. Birde 1 seneye falan insaat yapacagiz dediler hikaye molozlarin kaldirilip sehirleri arindirmak kafadan agustosu bulacaktir.
Bu insanlar oyle yada boyle en az 1 sene gecici barindirilacak bu bedel 850 milyon lira tutacaksa gayet makul bir fiyat.
Ufak bir hesap yaptim ortalama 4 binden kiralik daire tutup yerlestirsek 12 aydan 17700 daire yapar ortalama 3 kisilik aile yerlestirsek 53 bin 125 kisiyi barindirabiliyoruz.
Toplam 10 milyondan fazla kisinin direkt etkilendiğini düşünürsek.
Prefabrik yapiya yogunlaşıp ev isini tokiye birakarak ailerin refah duzeyini yukseltmek ve bu gecis doneminde para gibi sorunlari olmamasini kendilerini eksik hissetmemeleri en dogru olani oluyor.
Çelik ucuz olsa da şehirler prefabrik sekilde yeniden yapılansa. Hızlı, düşük maliyetli ve güvenilir 2 katlı evler yapılsa fena olmaz aslında. Biraz amerikalaşmak lazım.
Çok para lazım çok.
Evler yıkıldı yıkılmayanda hasar aldı bu saatten sonra kimse ordaki evlerde oturmak istemez ve hepsi istanbula gelir,bunun yerine o insanları çevre illere dengeli yerleştirmek lazım ki istsnbula düzensiz göç olmasın

Yerleştirildikleri yerde zaten okul var zaten yaşam var,enkaz olan şehirlerdeki okulları onarmak ve geçici konaklama için para harcamak gereksiz,evet çok büyük meblağlar gerekecek yeniden inşa için ama en azından para bir kere harcanır doğru harcanır

Altaylının yayınında mustafaydı galiba hocanın adı orada fay hattı olduğu için betonarmeden ziyade konteyner prefabrik tarzı modüler yapılaşma olması gerektiğini söyledi güzel bir çalışma ve planlamayla bundan sonrasının tedbiri alınmış olur

Bu şehirlere fabrikaların vs yapılması lazım hem tekrar göç alabilsinler hem iş imkanı bulabilsinler

Yani her açıdan herşey en ince ayrıntısına kadar düşünülmeli öyle yapılmalı,tokinin betonuna yeni 20 katlı mezarlara gerek yok

abi inanılmaz 2nizin de hissetmesi ya

çok çok geçmiş olsun tekrardan
Musleradan sanıyordum ben içimdeki sıkıntıyı. Bir sürü saydırdım maç boyu hakeme vs, maç bitincede gram sevinmemiştim. Sanki 2 sene öncesini anlatıyormuşum gibi hissettiriyor ama 1 hafta olmadı.

"Bundan güzel bir saçmalık duymadım. O enerjiyi nasıl üreteceksin? Yüz binlerce atom bombası lazım"

Celal Şengör
niye böyle demiş ki? bölgede zaten feci birikmiş bi stres var. teorik olarak son bi küçük itelemeyi yaratacak kadar enerji yeterli olur yani.

O sanki Galasevgisi değil miydi öyle şüpheleniyordu diye hatırlıyorum belki yanlış hatırlıyor olabilirim.
Valla manyak oldum şu son iki saatte okuduklarımdan. Kimin eli kimin neresinde belli değil. Haarpçılar yağmacılar rezidansçılar tırcılar halukçular afadçılar volkancılar barajcılar kahin dinciler ingiliz uşakçılar hepsi birbirine girdi

99 depreminde biz sulalecek bizim aile apartmaninda sazli sozlu iciyorduk sislide o sabahi erdekden gelmistik istanbula 2 gibi yatmaya gitmistim ama uyuyamadim ranzada yatiyordum abi birden bir ses geldi o sesi kac sene gecti unutamiyorum

Babamla annemde uyanikdi daha babam hafifde sarhostu raki icmisti

Sesden sonra birden ilk bir vurdu siddetli birsekilde 2 3 sanie sonrada besik gibi sallamisti

Babam kiz kardesimle kardesimi aldigi gibi disari kostu bende mal gibi balkona cikip ayakkabilarimi almaya ciktim

Karsi bina sanki ustume ustume geliyordu

Babam beni arkasinda goremeyince okaaan okaaasn diye bagiriyordu

Ayakkabilari alinca hemen disari kostum sonra

Ulan en komigide bizim aile apartmani 7 katli

En ust katda muzaffer amcam oturur herif apartmandan ilk cikan olmus esini cocuklarini birakip kacmis herif :) nasil becerdin o hizla asagiya inmeyi ya

2-3 ay durup durup sallaniyordum

Birde hic aklimdan cikmayan sey yildizlardi hayatimda hic okadar yildiz gormemistim

Musleradan sanıyordum ben içimdeki sıkıntıyı. Bir sürü saydırdım maç boyu, maç bitincede gram sevinmemiştim. Sanki 2 sene öncesini anlatıyormuşum gibi hissettiriyor ama 1 hafta olmadı.
Aynı şey bende de vardı. Hatta maç konusuna da yazdım hiç galip gelmiş gibi hissetmiyorum diye. Garip bir enerji vardı o gün. Çok kötü hissediyordum ben de. Bütün gece elektrik göz kırptı. Kapanıp açılıyordu saliselik. Aynı konum olmasa bile üstüne bu depremin yaşanması garipti.

O gece bir de tam uyumaya niyetlendim nasıl uyku akıyor gözümden, bir de jklilerin odayı dinliyordum, tam yeter bu kadar kapayayım dedim, sizin burada yazdığınız gördüm. Küçük bir şey falan sandım. Yani öyle niyetlendim ama sayfayı yenilediğimde 7.8 gördüğümde gerçekten dünya başıma yıkıldı. Sonra zaten uyuyamadım... Geç uyudum yani o da tek tük. Çok iştahlı biriyim esasen saat arası bile yerim yani o bile gitti artık. Allah oradakilern gerçekten diyorum yardımcısı olsun. Biliyorum ki benim hissettiklerim hiçbir şey...
Bende gece 3'e kadar forumda Zaniolo transferine bakıyordum hatta yabancı basın fener yazınca biraz ortam gerilmişti o sıra en iyisi Vole de maç yorumunu seyredeyim dedim bittikten sonra tekrar gezinirken bir anda gerek forum gerekse Twitter'da bölgesel olarak çok uzak mesafelerde dahi deprem yazılınca işin sıkıntılı olduğunu hissettim ülkenin %60'ı depremi hissetti zaten direk Amerikalılar 04:30-35 gibi 7.8 şiddetinde açıkladılar o an çok kötü oldum insanların yatakta yakalandığını düşününce zaten perişan oldum hatta direk ağlamaya başladım insanların zarar gördüğünü bilmek derinden etkiliyor çok fazla duygusallaşıyorum.

Musleradan sanıyordum ben içimdeki sıkıntıyı. Bir sürü saydırdım maç boyu hakeme vs, maç bitincede gram sevinmemiştim. Sanki 2 sene öncesini anlatıyormuşum gibi hissettiriyor ama 1 hafta olmadı.
vallahi bize çalışırken bile geçmedi bu hafta 1 gün 10 gün gibi geldi

sizi tahmin dahi edemiyorum

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt