6 Şubat 2023 Türkiye Depremi #1

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ben de bilmiyorum. Sığınakta insanlar mahsur kaldığı yönünde bilgi aldım bugün. Sağlıklı bir şekilde teyit edemiyorum.
Yok yok yan yatmış dediğim gibi. Çok garip bir yıkılma şekli var. Bak tuz buzluk bir durum yok.

1676120444419.webp

Boşverin. Üzülmeye değmez. Çünkü ülkenin en sevilen belediye başkanlarından. Hep en menun olunan belediye başkanları oylamasında ilk üçte çıkıyordu. Bazılarında birinciydi Fatma Şahin. Gaziantep şu anda seçim olsun %80 oy verir bu kadına. O yüzden iktidara bu kadar körü körüne bağlı şehirlerdeki vatandaşlara üzülmeyin. FOX Haber muhabirine "7 kere deprem olsa da oyum Cumhur'a" diyen insanların olduğu yerler oralar. Asıl çoluk çocuğa üzülüyorum ben. Yoksa %70-80 AKP'nin oy aldığı yerlerden ben umudumu keseli çok oldu.

Cnn’de enkaz altında biriyle konustular

Tam işe devam edecekler muhabir ben duyamadım tekrar sorun diyor mikrofon uzatıyor

Yok yok yan yatmış dediğim gibi. Çok garip bir yıkılma şekli var. Bak tuz buzluk bir durum yok.

Ekli dosyayı görüntüle 192157
Öglen halktv de bir jeofizik prof. Dr.‘u(ismi ahmet di) izah etmisti bunu. Zeminin cok sulak olduğu için depremde komple bina depremin yüksek ivmesiyle olduğu gibi sökülüyor ve sırt üstü düsüyor.(aynı bi boksörün şiddetli bi kroşe yemesi gibi). Bu gibi zeminde 3 şekil yıkım oluşabiliyormuş. Yamulma(Pisa kulesi gibi) , ilk iki katın yerin içine alınması ve bu şekil.
Çok mantıklı ve polemik yapmadan konuşma yaptı hoca. Bulabilirsem paylaşacağım.

Öglen halktv de bir jeofizik prof. Dr.‘u(ismi ahmet di) izah etmisti bunu. Zeminin cok sulak olduğu için depremde komple bina depremin yüksek ivmesiyle olduğu gibi sökülüyor ve sırt üstü düsüyor.(aynı bi boksörün şiddetli bi kroşe yemesi gibi). Bu gibi zeminde 3 şekil yıkım oluşabiliyormuş. Yamulma(Pisa kulesi gibi) , ilk iki katın yerin içine alınması ve bu şekil.
Çok mantıklı ve polemik yapmadan konuşma yaptı hoca. Bulabilirsem paylaşacağım.
Onu ben de izledim ama o adam da yalan yanlış bilgiler veriyor. Fatih Altaylı daha biraz önce onunla ilgili bir şey paylaşmıştı. Bir de "Bu deprem yüzünden İstanbul Depremi 2045'ten önce olmaz. Belki 75'e kadar olmaz" dedi. O andan sonra adamın dediklerine şüpheyle yaklaşmaya başladım. Biz Celal Hocam'dan devam. Ama Rönesans ile alakalı o dediği doğru sanırım.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt