6 Şubat 2023 Türkiye Depremi #1

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ben İngiltere'de travma cerrahıyım. İzmir'e annemi görmeye bir haftalığına gelmiştim. Deprem oldu. Cerrah olarak yardım etmek istedim. Askeri uçakla İzmir'den İncirlik'e getirdiler beni hemen.
İncirlik'teki AFAD görevlisi beni bir pickup ile İskenderun'a gemi hastaneye yolladı. Ben gemi hastanenin sadece hasta nakil gemisi olduğunu öğrenince İskenderun Hastanesi'ne gittim.
Oradaki AFAD'cı benim izinsiz çalışamayacağımı ve Ankara AFAD'tan izin almamı söyledi. Ben mi alıcam izni ?! dedim. Fırçaladım herifi. Geri adım attı adam. Alın izni o zaman dedim. Alamazlarmış çünkü izin sağlık bakanlığından çıkıyormuş saat şimdi akşam 8 imiş bakanlık kapalıymış ! Si…n ulan dedim, Adana Hastanesi'ne gitmeye karar verdim. Afad sorumlusu Adana'ya giden ambulansa binmemi engelledi. Yolda bana bişey olursa o sorumlu olurmuş. İyi mi ?! Bana senin ülkenin burda olduğundan haberi var mı dedi hıyar. Oğlum ben Türküm ! dedim. Seninle nece konuşuyorum ben !? Adımı da söyledim ya sana ?! Şaşırdı. Salak salak baktı. Sustu.
Adana şehir hastanesine geldim. Acil, savaş alanı gibiydi.
Orası da sağlık bakanlığından izin olmadan çalışamazsın dedi. İzin sabah istenecekmiş. Mesai saat 8:30’da başlıyor ya ! Gece saat 3te otel aradım. Bulamadım. Sağolsunlar bir otelin resepsiyonunda beni yatırdılar. Isındım orada biraz. Sandviç ve çay verdiler. Sabah erken Adana İl Sağlık Müdürlüğü'ne gittim. Orada sıcak karşılandım, sahiplendiler, işlemleri hızlandırdılar. Sayın Altıparmak, Düdü hanım ve Gülşen hanım çok yardımcı oldular. Ankara saat 14’de çalışmam için onay verdi ve Hatay'a git dedi. Gittim. Hastane yok ki orada. Çadırlar var. Serum bile yok. Sabah 6da oradaydım, beni 11’e kadar açık havada soğukta beklettiler sonra afad üniformalı biri geldi yanıma, bana ve benimle beraber bekleyen Tekirdağ’dan gönüllü gelmiş doktorlara yerlerinin ve ihtiyaçlarının olmadığını söyledi ! Maalesef tek bir hastaya dokunmadan geri dönüyorum. Şimdi İzmir yolundayım. Ambulanslar hiç susmuyor. Birileri bir yerlerde çok fena yanlış yaptı diye düşünüyorum. IMO "They can't arrange a piss up in a brewery". Demek ki tv’lere kibirli ifadelerle çıkıp cak cak konuşmakla, “deprem tatbikatı" diyerek insanlara çömelin, kafanızı tutun demekle organizasyon olmuyormuş !
Allah insanlarımıza sabır, metanet versin. Ölenlerimizin mekanı cennet olsun. Yaralılarımız acilen şifa bulsunlar. Benim güzel Türkiyem

Dr. İlhan Alçelik

GSCimbom Forum kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Milli basketbolcu Nilay Aydoğan, vefat etti​

ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi takımlarından Çankaya Üniversitesi'nin milli oyuncusu Nilay Aydoğan vefat etti.​

Milli basketbolcu Nilay Aydoğan, vefat etti

Kadınlar BSL takımlarından Çankaya Üniversitesi’nde ve Türk Milli Takımı’nda forma giyen genç basketbolcu Nilay Aydoğan, babannesini ziyarete gittiği Malatya’da depreme yakalanarak hayatını kaybetti. Son 2 günde madencilerden oluşan kurtarma ekibi yıkılan binada çalışma yaptı ancak Nilay ve babaannesi kurtarılamadı.

Türkiye Basketbol Federasyonundan yapılan açıklamada, “ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi takımlarından Çankaya Üniversitesi’nin milli oyuncusu Nilay Aydoğan’ın deprem felaketinde hayatını kaybettiğini derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz. Merhumeye Allah’tan rahmet ailesine, yakınlarına ve basketbol camiasına başsağlığı dileriz.” denildi.
30 yaşındaki oyuncu, “Asrın felaketi” olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremlerde enkaz altında kalmıştı.

Ne diyon lan dal.. 😡😡

Sanırım şu depremde evin zarar görür aileni vs tüm herşeyini kaybedersen AB’ye yerleşebiliyormuşsun uzun bir süreç ama illakş yerleşiyormuşsun. Bu angut onu dedi muhtemelen.
İki yüzlü pezevenk Ukraynalı olunca gel gel doğal afetten dünyanın en yıkıcı depremlerinde biri olunca orada tutalım.
Burada utanacak kesim aslında bu ülkeyi yönetenler olmalı, bıkmadan usanmadan ülkeyi çok kısa sürede kendine muhtaç haline getireceksin. Üretimse üretim, bilimse bilim, eğitimse eğitim.

Kimsenin gururuna dokunmuyor ama benim dokunuyor.

1676228206964.png

cüneyt özdemir'in canli yayininda chate ne yazilmis diye bakmistim.

Halkı sanılanın aksine çok seviyor Türkleri. En azından benim tanıştıklarım öyle.

Inlesin Tüm Ülke Zaferinle Şanlı Galatasaray
Aslında tanısalar vazgeçerler. %50mizi en azında...

Direk bir halkı düşman edinecek kadar saçmasapan bir dış politikamız vardı bir zamanlar. Bu felaket umarım bir nebze de olsa hasta zihinlerimize şifa olur o noktada.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt