6 Şubat 2023 Türkiye Depremi #2

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Abi adamin beğeni sayısına bak. Cumhurbaşkanı adayı olsa secilir

@tribundergi
Rönesas Rezidans enkazında Hatayspor Sportif Direktörü Tanet Savut ve futbolcu Christian Atsu'nun evlerine ulaşıldı ancak iki isim de bulunamadı.

▪️ Deprem anında binanın farklı bir noktasına gitmiş olabilecekleri üzerinde duruluyor. (HG)

10 gündür insanlar bas bas bağırıyorlar çadıra ihtiyaç var, yiyeceğe ihtiyaç var, suya ihtiyaç var diye. Bu eksikliklerin büyük bir kısmı hâlâ giderilmemişken dün geceki "Milyar, milyon" şovu çok kanıma dokundu. Bağış yapmak için TV'de adınızın okunmasını mı beklediniz?

10 gündür insanlar bas bas bağırıyorlar çadıra ihtiyaç var, yiyeceğe ihtiyaç var, suya ihtiyaç var diye. Bu eksikliklerin büyük bir kısmı hâlâ giderilmemişken dün geceki "Milyar, milyon" şovu çok kanıma dokundu. Bağış yapmak için TV'de adınızın okunmasını mı beklediniz?
Bu ülkenin kimyasını bozdu mevcut siyasiler. Samimi 1 iş yok.

Yabancı yardım ekipleri ,bizimkilerin biz enkaz kaldırmaya basliyacaz dedikleri için dönmeye başlamışlar doğrumu acaba bu iddia doğruysa bunun adı cinayettir

Bu ülkenin kimyasını bozdu mevcut siyasiler. Samimi 1 iş yok.
İstisnasız herkes kendi şovunu yapmanın peşinde. Bunca zaman yaşanan onca şeyden sonra bu millet ne yaşarsa müstahak diyordum ama bu kadarı çok fazla. Dişinden tırnağından arttırıp bağış yapan, işini gücünü ailesini bırakıp ilk günden itibaren afet bölgesindeki insanlara yardım etmek için sokakta yatıp kalkan binlerce insanı gördükten sonra, tükenen ümidim bir nebze olsun yeniden yeşerdi. Bu millete yakışmayan herkes değişecek...

Beni rahatsız eden şey ekranda bağış yaptıkları rakamı söylemekten ziyade çıkıp "bugüne kadar X milyon yardımda bulunduk, şunu yaptık bunu yaptık" diye açıklamalarda bulunup şov yapma gayretleriydi.

Beni rahatsız eden şey ekranda bağış yaptıkları rakamı söylemekten ziyade çıkıp "bugüne kadar X milyon yardımda bulunduk, şunu yaptık bunu yaptık" diye açıklamalarda bulunup şov yapma gayretleriydi.
Bağış yapandan da oradaki insanların derdiyle dertlenenden de Allah razı olsun ama bağışın şova çevrilmesi çok kanıma dokundu. Yurt dışında üç kuruş bağış toplamak için çırpınan tüm yabancılar dünkü telaffuz paraları görünce eminim kendi hallerine gülmüşlerdir, biz bunlar için mi uğraştık diye...

O bağış diye açıkladıkları rakamların hiçbirini ödemeyecekler.
Küçük bir kısmı ödese bile vergiden düşecekleri için para yine de bu ibnelerin cebinden çıkmayacak.Dolaylı olarak vatandaşın cebinden çıkacak.

Fenerbahçe stadında güzel bir kan bağışı etkinliği düzenlenmiş. İstanbul Anadolu yakasında yaşayıp kan vermek isteyen arkadaşlar oraya da gidebilirler. Toplu taşımayla Marmaray Söğütlüçeşme Tren istasyonundan stada ulaşım mümkün.

Toplanan ve toplanacak yardımlar maddi zararın 20%'ini bile karşılamaz. Halbuki bu yardımlar deprem öncesi bölgedeki binaların saglamlastirilmasi için yetebilirdi. Ne kadar garip. Şu parayı deprem öncesi harcasalar bu kadar insan ölmeyecekti.

Bu tarz haberler beni sevindirdiği kadar da korkutuyor.

Düşünsene demek hala bir yerlerde enkaz altında olup can çekişen ama kurtarma ekipleri tarafından kurtarılamayacak insanlar var. Dediğim gibi olası bir İstanbul depreminde yaşadığım Ümraniye komple yerle bir olacak eğer oturduğum bina çökecekse kafama kolon devrilsin de çok acı çekmeden gideyim öteki tarafa. Öyle bir durumda kurtulmak acı dolu uzun bir ölüme götürecek demektir.

Bu tarz haberler beni sevindirdiği kadar da korkutuyor.

Düşünsene demek hala bir yerlerde enkaz altında olup can çekişen ama kurtarma ekipleri tarafından kurtarılamayacak insanlar var. Dediğim gibi olası bir İstanbul depreminde yaşadığım Ümraniye komple yerle bir olacak eğer oturduğum bina çökecekse kafama kolon devrilsin de çok acı çekmeden gideyim öteki tarafa. Öyle bir durumda kurtulmak acı dolu uzun bir ölüme götürecek demektir.
Kurtarılan bir kız diyordu bir sonraki uyanışımda umarım ölmüş olurum diyordum diye. Müthiş bir travma..

Inlesin Tüm Ülke Zaferinle Şanlı Galatasaray

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt