6 Şubat 2023 Türkiye Depremi #2

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Merhaba arkadaşlar. 1 haftadır afet bölgesindeyim. Şarj problemi olduğu için uzun zamandır sadece arada girip çıkıyordum. Artık böyle bir problem kalmadı. Merak eden arkadaşlar için bir bilgi paylaşmak istiyorum; Savcılığın görevlendirdiği birçok bilirkişi sahada. Ayrıca igili laboratuvarlar bilirkişiler gözetiminde sahadan numuneler topluyor. Hataydan hepinize selamlar saygılar.

Hatay klübü 3-4 tane vinç bulup çıkartamadı mı bi adamı anlamadım

Ayrıca bina yan yatmış şekilde. bilmiyorum ama 12-15 katlı binanın yıkılıp üst üste binmesinden daha zor olmasa gerek o enkaz

Bizim insanımıza kendi devletimiz zerre değer göstermiyor ancak Atsu'dan kötü haber gelirse ciddi sıkıntı çeker sorumlular.

Ayrıca bina yan yatmış şekilde. bilmiyorum ama 12-15 katlı binanın yıkılıp üst üste binmesinden daha zor olmasa gerek o enkaz
Muhtemeldirki binada değildir o an.

bende bunu anlamıyorum ve sorguluyorum pek cok canlı insan var belki neden arama calısmaları durdu,yabancı ekipleri ülkelerine neden gönderdiler

afadın 2.baskanımı nedir birisi bugun demişki artık canlı yok enkaz kaldırmaya baslıyacaz bunu neye dayanarak söylüyorlar verin nedir birkerede bilimsel konuşun

agır konusacamda sabredıyoruz
Tek amaçları bir an önce enkazları kaldırıp yeni bina inşa etmek ve öylece seçimleri kazanmak

Bende öyle düşünmüştüm renktaş

Ama tv'de kurtarma ekipleri bu enkazın normal enkazlardan daha tehlikeli olduğunu söylemiş

İçeri girildiği zaman her an çökme tehlikesi varmış

Ama halen müdahale edilmemesi garip

Rönesans Rezidans için konuşacak çok şey var inşaat aşamasında bakıldığı zaman temelden itibaren tonla sorun var gerek kolonlamada gerekse perde duvarlarda bile doğru işler yapılmamış ayrıca ne yazık ki binanın devrildiği alanda bazı bölümler direk havuza denk geliyor binanın tam yıkıldığı anı kimse bilmiyor zeminde kendini dışarı atan insanlar varsa onların üstüne dahi yıkılmış olabilir. Atsu deprem anında odada mı yoksa hareket halinde mi bilgisi yok. Mucize bekliyoruz umarım gerçek olur.

Son düzenleme:
Yardım gecesinde akıllara yine bu sözler geldi.

1676593927473.webp

Aksam 5 şiddetinde önce hatay simdi de elazig taraflarinda 5 siddetinde bir deprem oldu. Deprem resmen uyumamızı bekliyor bu nedir abi ya millet teiplenecek aylarca uyuyamayacak.

Atsu’nun deprem esnasinda evinde olmadigi kesinlesmis cünkü evde bulamamislar

Yani bina cöktügünde merdivenlerde veya baska bir yerde olma ihtimali cok yüksekmis

Ayrica haberlerde pek gecmiyor ama dun habertürk te bölge de insanlarla yapilan konusmalarda bir kadin deprem den sonra bina da yangin ciktigini ve patlamalarin oldugunu söyledi bundan dolayi da müdahale etmek daha da zor duruma gelmis galiba

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt