6 Şubat 2023 Türkiye Depremi #2

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Insanlar prefabrik evlere soguk mu? 300 bin 500 bin arasi guzel evler var ve sadece 2 gunde bitiyor. Tabi beton zemini filan onceden ayri yapiliyor. En azindan her ile 3000 - 4000
ve ilcelere 1500 - 2000 arasi yapilir. Depreme karsi dayanikli oldugu icin insanlar psikolojik olarak az da olsa rahatlar. Beton ne kadar saglam olsam da o korkuyu aşacaklarını sanmiyorum.
Soğuğun çaresi vardır bence. Korkunun yok. Ben hala uyuyamıyorum, gözlemlediğim kadarıyla deprem bölgesinde depremi yaşamış arkadaşlar hep bu saatte online.

300-500 bin çok fena fiyat ama..

Mustafa Hoca lego gibi birbirine bağlanabilen büyük prefabrik tarz evlerden bahsetmişti. İnşaatçıları zor durumda bırakacak bir yapı stili olduğunu ama depreme çok daha dayanıklı olduğunu söylemişti. Fay hattı ve zemin konusunda sıkıntılı bölgelerde o tür bir yapılaşmaya gitsek iyi olur belki de.

Soğuğun çaresi vardır bence. Korkunun yok. Ben hala uyuyamıyorum, gözlemlediğim kadarıyla deprem bölgesinde depremi yaşamış arkadaşlar hep bu saatte online.

300-500 bin çok fena fiyat ama..
Valla deprem 4.17'de oldugu icin en erken 5'de uyuyordum.
Bir de soguk derken isteksiz demek istedim. Bence acilinden her ile ve ilceye konteyner evler yerine prefabrik mahallesi kurulabilir. Illa beton ev olmak zorunda degil. Ayrica devlet yaparsa 250 bin civarina filan da yapilabilir.

Çelik konstrüksiyon, konteynerlerle yapılan yapılar falan aslına bakarsan şehre inanılmaz bir hava da katabilir.
Ancak buradaki sorun yaklaşık 10 milyon kişinin dolaylı 3 milyon kişinin de direkt etkilendiği bir yıkım yaşadık. Ortalama 3 kişilik aile desen 1 milyon yapı inşa edilmeli. İşin özü az hasarlı binalara da insanlar girip yaşamak isteyeceğini sanmıyorum.
İş çok zor aslında bana kalırsa tüm hasar almış binaları yıkar japonya gibi depreme dayanıklı şehir kurardım.
Yalnız burada en büyük sorun maddi kaynaklar.
Tüm binalar çelik olsun gibi bir istekte de bulunursak hadi az hasarlılar yerinde kalsın diyelim en iyi ihtimal 300 bin çelik yapı yapmak için elimizde yeterli miktarda çelik olacağını da sanmıyorum. Kaynak azaldıkça ve talep oldukça bu çelik evlerin fiyatının da patlayacağını tahmin etmeyenimiz yok sanırım.
300-500 olan tüm bu yapılar en az 3 katına çıkacak

Deprem olunca aşağı inmenin mantığını bilim sınırlarında açıklayabilecek var mı sadece yaşanacak artçıyı hissetmemek için diye düşünüyorum gel de akrabalara bi anlat bunu

Depremlerle ilgili yürütülen soruşturmada AKP'li Nurdağı Belediye Başkanı Ökkeş Kavak, gözaltına alındı.

Adam
IMG_1504.webp

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt