6 Şubat 2023 Türkiye Depremi #2

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Bu tarz şeylerin "hiç bir şey olmadıysa bile kesinlikle bir şeyler oldu" diyen zihniyet tarafından pompalanması bıktırdı. Anayasa'yı delik deşik ettiler ama o ilgili maddenin delinmesi sadece savaş ilanıyla mümkün.

"Atı alıp Üsküdar'ı geçmek" falan bitti o işler.
Bu ülke, işgalde savaş zamanında, kurtuluş mücadelesinde seçim yaptı. 23 Nisan 1920.

Bir de halkın nabzını yoklama. Ama istedikleri karşılığı bulamadılar. Tepinseler de seçim Haziran da yapılacak.
1995-2005 arası hayata merhaba diyen insanların şu teknoloji çağını hesaba katarsak yaşamadığı rezillik / travma kalmadı diyebiliriz... Seçimin Haziran'da yapılması anayasal zorunluluk.

İskenderun Devlet Hastanesi için 11 yıl önce "depreme dayanıksız" rapor verilmiş olmasına rağmen gereken neyse yapılmamış anlaşılan. Bu açıkca bir cinayettir. Korkunç bir şey bu.

İskenderun Devlet Hastanesi için 11 yıl önce "depreme dayanıksız" rapor verilmiş olmasına rağmen gereken neyse yapılmamış anlaşılan. Bu açıkca bir cinayettir. Korkunç bir şey bu.

Adam onceki sabah acikca itiraf etti biz sadece Istanbul icin onlem aldik diye...

Psikolojik olarak orda olan insanlar icin gercekten cok zor bir durum

Yurt disinda yasiyor olmama ragmen insanlarin ne durum da olduklari aklima geldikce birseyler yapmaktan utaniyorum acikcasi

Belki aylar sonra normale dönecegiz millet olarak ülke olarak ama suan icin henuz zamani degil

Allah güc kuvvet ve sabir versin orda zor durum da olan insanlara

Hayatini kaybeden vatandaslarimiza Allah rahmet eylesin mekanlari cennet olsun insallah

Erteleme işi en kötü Haziran-Temmuz ayına sarkar, fazlasının olacağını sanmıyorum. Artık kimsenin tahammülünün kalmadığını da düşünüyorum. Ha işin bir diğer yanı da kötünün iyisi olacak olması. Ne yazık ki.

yok pek farkında değiller aslında. 8 gün arabada yatmaktan sıkılmışlardı artık eve gitmek istiyorlardı. Tabi sonunda evimize geçtik. Hasar falanda yok binamızda. Ama depremin olduğu günden bu yana kesintisiz 1 saat uyku uyumadım daha eve geçmemize rağmen. Mesela şuan çok uykum olmasına rağmen uyuyamıyorum.
Bizi tekrar geri çağırıyorlar Antepe. Ben orada 1 dk uyuyabileceğimi sanmıyorum. Allah sonumuzu hayretsin. Çok geçmiş olsun.

İstanbul için alınan önlem 30 000 ceset torbası almaktan ibaret diye okumuştum.

İstanbul'da bu şiddette bir deprem olursa 100 bin ölü sadece Bağcılar'dan çıkar. Yani ölmemeye değil de öldükten sonra cesedimizi koymak için torba bulundurmaya yönelik önlemimiz (!) de tam bize göre olmuş.

Naci Hoca'ya göre İstanbul'a yakın 2 hat aynı anda kırılsa bile 7.6 şiddetinde bekleniyor deprem. Normalde beklenen 7.4 ve bu iki şiddet arasında binlerce can var belki de....Eğer Cenk Hoca'nın dediği gibi 4 ayrı kol varsa ve bunlar kırılırsa aynı anda şiddet daha fazla oluyor sanırım, Allah muhafaza ama 8 civarı olursa ülke beka sorunu yaşayabilir.

Büyük depremde ailesinden 16 kişiyi kaybeden vatandaş, Adem Metan'a konuştu. Gözü yaşlı depremzede, hükümet desteğine teşekkür ederek, "Reis babamıza inanıyorum, tek umudumuz o" dedi.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt