6 Şubat 2023 Türkiye Depremi #2

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
tarihin en yüzsüz insanları bunlar!

Sabah yazarı Kaplan: CHP’nin kentsel dönüşüme direnmesi can aldı.

1676889059440.webp

AFAD Başkanı Yunus Sezer, Kahramanmaraş merkezli depremlerde 41 bin 156 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

tarihin en yüzsüz insanları bunlar!

Sabah yazarı Kaplan: CHP’nin kentsel dönüşüme direnmesi can aldı.

Ekli dosyayı görüntüle 192962
işleri güçleri boş konuşmak. Sıfır argüman, sıfır veri.

Yıkımın en çok olduğu yer Hatay'da Antakya Belediyesi. Ak Parti'nin elinde. Belediye başkanından nefret ettiğim ve deprem olmasaydı önümüzdeki ay taşınacağım Defne Belediyesi, Antakya'ya nispeten ayaktaydı. Antakya Belediyesi silindi. TV de herkesin canli yayın yaptığı yer Antakya Belediyesine ait noktalar. Defne Belediyesi ile iç içedir. Defne yüzde 80 üzerinde CHP oyu çıkan belediyedir.

Bu arada görüşüm bu felaketin parti ile alakası yok. Lütfü Savaş denen iğrenç adam CHP'li büyükşehir belediye başkanı. pişkin pişkin açıklamalarda bulunuyor. Rönesans'ın sahibini savunmasını hazmedemiyorum. Şerefi olsaydı istifa ederdi. Bakalım Kemal Kılıçdaroğlu'nun şerefi var mı gelecek sene yeniden aday gösterecek mi!

Bizim binaya hasarsız vermişler. Yıkık dökük yerleride kendiniz yaptirirsiniz devlet mi yaptıracak demiş mühendis*? arkadas. Ekli dosyayı görüntüle 192944Ekli dosyayı görüntüle 192946
Giriş kat komple böyle, daire içleri böyle. Hasarsız raporu verdiler 10 000 TL yardım vermemek için😄 tanımı mühendis arkadaş kendine göre eğip büküyor. Az hasarlı bina tanımı belli. Ama birşey olmaz kendiniz yaptirirsiniz diye gecistiriyor.
Geçmiş olsun. İtiraz hakkınız olacak. O süreçte gelen ekip daha ayrıntılı bakacaktır. Şu aşamada amaç yıkılması gereken binaları bir an önce tespit edip süreci başlatmak.

Bu arada görüşüm bu felaketin parti ile alakası yok. Lütfü Savaş denen iğrenç adam CHP'li büyükşehir belediye başkanı. pişkin pişkin açıklamalarda bulunuyor. Rönesans'ın sahibini savunmasını hazmedemiyorum. Şerefi olsaydı istifa ederdi. Bakalım Kemal Kılıçdaroğlu'nun şerefi var mı gelecek sene yeniden aday gösterecek mi!
Lütfü Savaş, tekrar AKP'den aday gösterilmeyince CHP'den aday olup tekrar seçilmiş diyorlardı. Yalan mıymış o.

Geçmiş olsun. İtiraz hakkınız olacak. O süreçte gelen ekip daha ayrıntılı bakacaktır. Şu aşamada amaç yıkılması gereken binaları bir an önce tespit edip süreci başlatmak.
Anlıyorum hocam, benim kızdığım nokta ayrıca yardımın bina hasarına göre yapılması ve bizim bina sakinleri mühendisi kızdırdı diye adamın kafasına göre tanımı değiştirmesi. Benim çalıştığım işyeri depremden dolayı maaş ödemiyor. Ödeyeceğinide sanmıyorum. Bizim sokakta tek hasarsız raporu bizim binaya verildi. Sebebi altta tarım kredi kolonların incelenmesine 4 gün izin vermedi ve bina sakinleri 2 sefer mühendisi getirtti ama boş döndü, sinirlenmiş ve kendiniz yaptırın demiş. Yardıma muhtaç değilim çok şükür tek maaşla idare ederiz bir süre ama binada tamamen özelde çalışanlarda var. Devletten çok devletçilik oynayanlar benim canımı çok sıkıyor. İtiraz edip o mühendis arkadaşıda cimere şikayet edeceğim. Orada depremzede vatandaşları azarlamak için orada bulunmuyor. Çok şükür evimde kolon kiriste hasar yokmuş. Ama bina içi ve dışında görüntüdeki hasarlar var. Görmezden gelmemeliydi. Sinirle hareket etmemeliydi. Dayım ve kuzenlerim aynı işlemler için bölgeye çağrıldı. Onların uygulamalari ile bu arkadaşın uygulamasi birbirine hiç uymuyor.

Bizim binaya hasarsız vermişler. Yıkık dökük yerleride kendiniz yaptirirsiniz devlet mi yaptıracak demiş mühendis*? arkadas. Ekli dosyayı görüntüle 192944Ekli dosyayı görüntüle 192946
Giriş kat komple böyle, daire içleri böyle. Hasarsız raporu verdiler 10 000 TL yardım vermemek için tanımı mühendis arkadaş kendine göre eğip büküyor. Az hasarlı bina tanımı belli. Ama birşey olmaz kendiniz yaptirirsiniz diye gecistiriyor.
Taşıyıcı kolonlar üzerinden herhangi bir hasar var mı peki ?

Giriş kat komple böyle, daire içleri böyle. Hasarsız raporu verdiler 10 000 TL yardım vermemek için tanımı mühendis arkadaş kendine göre eğip büküyor. Az hasarlı bina tanımı belli. Ama birşey olmaz kendiniz yaptirirsiniz diye gecistiriyor.

Öncelikle geçmiş olsun renktaş

Rabbim beterinden korusun

Ama cidden ayıp yaa bu yapılanlar

Gelsin kendisi otursun bu az hasarlı binada o zaman

Lan altı üstü 10 bin tl gibi komik bir para verecekler

Onu bile vermemek için kırk dereden su getiriyorlar

Lanet olsun yaaa

Peki bu tarz sıva ve duvar çatlakları için ödeme yapılmıyor mu yine apartmanda yaşayanlara kalıyor yani maliyeti
Normalde binada boya çatlağı, sıva çatlağı vs olursa az hasarlı diye geçiyor edevlette yazana göre. Bize hasarsız raporu vermişler. Merdivenler inşaat haline geri dönmüş molozlar var. Evin içi keza öyle, duvarda çatlaklar var. Evde fotoğraf çekecek kadar uzun kalamadim korkudan depremin ilk günlerinde sadece eşya almaya gitmiştim. Dışından çektiğim fotograflardan birini attım. Tanıma ve diğer binalara uygulanan tarife göre binanın az hasarlı olması gerekiyordu. Ama hasarsiza ödeme yapmıyorlar, diğerlerine ödeme yapıyorlar. Gelen mühendisin cümlesi, bunları kendiniz yaptırın olmuş.

192944

Anlıyorum hocam, benim kızdığım nokta ayrıca yardımın bina hasarına göre yapılması ve bizim bina sakinleri mühendisi kızdırdı diye adamın kafasına göre tanımı değiştirmesi. Benim çalıştığım işyeri depremden dolayı maaş ödemiyor. Ödeyeceğinide sanmıyorum. Bizim sokakta tek hasarsız raporu bizim binaya verildi. Sebebi altta tarım kredi kolonların incelenmesine 4 gün izin vermedi ve bina sakinleri 2 sefer mühendisi getirtti ama boş döndü, sinirlenmiş ve kendiniz yaptırın demiş. Yardıma muhtaç değilim çok şükür tek maaşla idare ederiz bir süre ama binada tamamen özelde çalışanlarda var. Devletten çok devletçilik oynayanlar benim canımı çok sıkıyor. İtiraz edip o mühendis arkadaşıda cimere şikayet edeceğim. Orada depremzede vatandaşları azarlamak için orada bulunmuyor. Çok şükür evimde kolon kiriste hasar yokmuş. Ama bina içi ve dışında görüntüdeki hasarlar var. Görmezden gelmemeliydi. Sinirle hareket etmemeliydi. Dayım ve kuzenlerim aynı işlemler için bölgeye çağrıldı. Onların uygulamalari ile bu arkadaşın uygulamasi birbirine hiç uymuyor.
Sahada çalışan mühendislerin birçoğu gönüllü gelmesine rağmen zorlu şartlarda çalıştıgı için hatta bazen saldırıya dahi uğradıkları için psikolojileri değişebiliyor. Pandemi döneminde sağlıkçılarda olduğu gibi taktir beklerken özellikle sosyal medyada sürekli hedef gösterilmeleri ve hakarete uğramaları onları çok etkiliyor. Yine de kimsenin sizlere bu şekilde küstahlık yapma hakkı bulunmuyor. Kolon ve kirişte herhangi bir hasar tespit edilmediyse endişelenecek bir durum yok demektir. Ama fotoğrafa göre az hasarlı olması gerekirdi. Ayrıca binada çatı varsa ve hasar almışsa o da raporda belirtilir. Hasar tespit çalışması tamamlandıktan sonra askı süreci başlayacak. Tekrar incelenmesi için itiraz ederseniz gelen ekip raporu düzenleyecektir.

Sahada çalışan mühendislerin birçoğu gönüllü gelmesine rağmen zorlu şartlarda çalıştıgı için hatta bazen saldırıya dahi uğradıkları için psikolojileri değişebiliyor. Pandemi döneminde sağlıkçılarda olduğu gibi taktir beklerken özellikle sosyal medyada sürekli hedef gösterilmeleri ve hakarete uğramaları onları çok etkiliyor. Yine de kimsenin sizlere bu şekilde küstahlık yapma hakkı bulunmuyor. Kolon ve kirişte herhangi bir hasar tespit edilmediyse endişelenecek bir durum yok demektir. Ama fotoğrafa göre az hasarlı olması gerekirdi. Ayrıca binada çatı varsa ve hasar almışsa o da raporda belirtilir. Hasar tespit çalışması tamamlandıktan sonra askı süreci başlayacak. Tekrar incelenmesi için itiraz ederseniz gelen ekip raporu düzenleyecektir.
O durumu da ne yazık ki biliyorum hocam. Hatta dayıma saldırdılar bizzat devlet nerdeydi bu zamana kadar diye. Halbuki reaksiyon gösterilmesi gereken kişiler onlar değildi. Muğla'dan 2. Günde gitti kaç gündür arabada yatıyorlar Hatay'da. O bilgilendirdi zaten fotoğrafları bolgedeyken onun için çekmiştim, ağladı 55 yaşında adam bize saldırdılar diye, duruma da ağladı.

Bu arada sizin de belirttiğiniz gibi en önemli problemlerden biri özelde çalışanların ve esnaf olanların zararlarının nasıl giderileceği ve geçimlerini nasıl sağlayacağı. Hatta bu binaların yenilenmesinden daha önemli bir mesele.

Lütfü Savaş, tekrar AKP'den aday gösterilmeyince CHP'den aday olup tekrar seçilmiş diyorlardı. Yalan mıymış o.
Yoo doğru. Hatay Büyükşehir Belediyesi olmadan önce Lütfü Savaş merkez ilçe Antakya'da Ak Parti belediye başkanıydı. Yeni büyükşehir yasasıyla Hatay Büyükşehir olunca Ak Parti büyükşehir belediye başkan adayı olarak Sadullah Ergin'i aday gösterdi. Kemal Kılıçdaroğlu o dönem nerede bir AKP'li nerede bir MHP'li varsa partiye alıyordu. Lütfü Savaş'a da gel CHP'den Büyükşehir Adayı yapayım seni dedi yaptı ve kazandı. Bu başarı Lütfü Savaş'ın başarısı değildi. Hatay halkı Sadullah Ergin'den nefret ediyordu. Suriye savaşı döneminde sınır çok fenaydı. Sadullah Ergin hiç güven vermiyordu. Halk şehri korumak için CHP'ye oy verdi. Lütfü Savaş için değil.

Şu bilgiyi de geçeyim Lütfü Savaş Ak Parti'den önce de MHP'deydi.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt