6 Şubat 2023 Türkiye Depremi #2

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Bizim binaya hasarsız vermişler. Yıkık dökük yerleride kendiniz yaptirirsiniz devlet mi yaptıracak demiş mühendis*? arkadas. Ekli dosyayı görüntüle 192944Ekli dosyayı görüntüle 192946
Giriş kat komple böyle, daire içleri böyle. Hasarsız raporu verdiler 10 000 TL yardım vermemek için😄 tanımı mühendis arkadaş kendine göre eğip büküyor. Az hasarlı bina tanımı belli. Ama birşey olmaz kendiniz yaptirirsiniz diye gecistiriyor.
Çıtır hasarlı, dosta gider gibi bi şey olmuş.

FpZjooeWIAEPJ6y

Akp li bakanlar konuşuyor sandım!!

Doğru düşünüyorsun. Adam AKP'li. Hatta MHP'li. Bu adam CHP'li falan değil. O yüzden şaşırmıyorum.

Adam depremin üçüncü dördüncü gününde daha Rönesans Rezidans'ın müteahhitini savundu. İğrenç mahluk!

Bilimin bir kere daha hayat kurtardığını gösteren güzel bir yazı. Bu yazıda bahsedilen binalar üçüz binadır. 50 senelik binalar neredeyse. Antakya'nın yüksek katlı ilk binalarıdır. Biri 13 diğeri 9 diğerinden tam emin değilim 10 ya da 11 katlı.

Bu yazıdaki hoca 9 katlı olan A2 blok'u güçlendiriyor. A1 de güçlendiriliyor ama sanırım başka ekip güçlendirdi. Bu ikisi ayakta kalıyor. Kaderine terk edilen A3 tuzla buz oluyor. Bir kişi bile canli çıkmıyor apartmandan. O binada çok zaman geçirdim. Ablam 2008-2010 tarihleri arasında o evde kiracıydı. İçi hoş güzel evlerdi ama yüz kişinin canını aldı en az. Tanıdığım üç aileyi o binada kaybettik.

Bilimin bir kere daha hayat kurtardığını gösteren güzel bir yazı. Bu yazıda bahsedilen binalar üçüz binadır. 50 senelik binalar neredeyse. Antakya'nın yüksek katlı ilk binalarıdır. Biri 13 diğeri 9 diğerinden tam emin değilim 10 ya da 11 katlı.

Bu yazıdaki hoca 9 katlı olan A2 blok'u güçlendiriyor. A1 de güçlendiriliyor ama sanırım başka ekip güçlendirdi. Bu ikisi ayakta kalıyor. Kaderine terk edilen A3 tuzla buz oluyor. Bir kişi bile canli çıkmıyor apartmandan. O binada çok zaman geçirdim. Ablam 2008-2010 tarihleri arasında o evde kiracıydı. İçi hoş güzel evlerdi ama yüz kişinin canını aldı en az. Tanıdığım üç aileyi o binada kaybettik.

Konuyla ilgili o bloklardan birinde oturan kişinin videosu da var tweet zincirinin altında...Hayat kurtarmak bu kadar kolay keza öldürmek de.

İstanbul'da 99 öncesi yapıların sahiplerinin %60 civarı şuan kontrole izin vermiyormuş. Ne izni abi şu noktadan sonra? Cebri olacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, deprem bölgesinde Mart ayı içinde 199 bin konutun inşasına başlanacağını duyurdu.

1676903940721.webp

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Devlet Bahçeli deprem bölgesine gitti.

1676903956915.webp

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Bölgede güçlendirme diye bir mantıkla inşa ve ihya çalışmaları yapmayacağız. Konutların hepsi sıfırdan en fazla 4 katlı şekilde olacak."

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Üniversitelerimizden jeofizik, jeoteknik, jeoloji, sismoloji hocaları, deprem uzmanlarıyla istişare halinde çalışıyoruz."

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Hatay'daki yapıların üçte birine yakını oturulamaz hale gelmiştir."

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Atatürk'ün 'Şahsi meselem' dediği Hatay'ı tüm renkleriyle yeniden ihya edeceğiz.”

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt