6 Şubat 2023 Türkiye Depremi #2

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Devletin olmayan kaynağını şu an binlerce ev yapmak üzere harcıyoruz.

Bu cümle belki size garip gelecek ortada mağdur afetzede varken yapılan evi mi sorgulayacagiz diye ama hani araba için derler ya düzgünce bakımını yapar kontrol edersen sana ilerde ağır sorunlar çıkarmaz diye.

Zaten dipleri görmüş bütçeye muazzam bir yapı maliyeti çıktı. Köprü ve yolda yapılan yap-islet ve devret modelini neden burada uygulamıyor devlet??

Kira öder gibi ev sahibi olur vatandaşlarımız. Kira ücretini de cengiz holdinge öderiz. Ha maddi durumu olmayan vatandaşlarımızın Kira ücretini de dolar olarak devlet öder.

Devlet imar barışı ile muazzam olcude gelirler elde etti ama yine de depremde yıkılan binaları neden vatandaşların vergisi ile insa ediliyor. İyi de onlarda vatandaş denebilir ama evini imara uygun planını projesini çizmiş her türlü vergisini ödemiş vatandaşın ne suçu var

Bunlari 99 depremini izmitte yaşamış ve şu anda iskansiz bir evde yaşayan biri olarak söylüyorum.

Konu ne olursa olsun adalet ve eşitlik anlayışımız yok. Vatandaşın bir kuruşunu bile çöpe atmam ve kötü günler için birikim yaparim diyen bir siyasetçi kalmadı.

Allahım sen sabır ver yarabbim sen sabır ver
akıl sağlığını muhafaza etmek çok zor bu ülkede

Vatandaşmış maliyetmiş kimin umrunda yahu

Maskeli beşli çeteler ellerini ovuşturuyordur şimdi.

Muazzam para kaldıracaklar.

5 6 lık bir depremde yıkılacak seviyede dikerler kibrit kutularını şimdi. Çok sağlam olmaması lazım ki yine yıkılsın yine iş çıksın yine para aksın. Nasılsa ne sorgulayan var ne hesap soran

Bu kadar insan öldü. Kim yargılanacak? Suçlu kim? Ölen insan sayısıyla ülke kurulur ama bir tane istifa, bir tane yargılanan yok! Piyonlardan bahsetmiyorum. Başka bir yerde olsa neler olur da söylemek istemiyorum. Ama bu korku imparatorluğu ne kadar sürecek artık merak içerisindeyim.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt