6 Şubat 2023 Türkiye Depremi #2

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
kentsel dönüşüm deprem önlemi için deği rant için, orda amaç 1-2 katlı çok alanda az kişi barındıran yerleri yıkıp yerine belirli müteahhitler ile 10 katlı siteler yapmak. dayanıklıklarını görüyoruz.
Elleri de güçlendi iyice. Artık insanların deprem korkularını da kullanıp ev sahiplerine haklarının yarısını bile teklif etmeyecekler.
Kimse kötü ve güvenli olmayan bir evde oturmak istemez. Önemli olan insanlara kolaylık sağlamak güven vermek ve tabi haklarını vermek. Adamın ruhsatlı 5 katlı apartmanına karşılık 1 daire verirsen üstüne de para istersen ikna edemezsin. Kabul etmez sonra da adama anarşik derler.

Imkani olan müstakil ev yaptirsin veya prefabrik

Psikolojik olarak gercekten cok zor bir durum bunu iki haftadir söylüyorum,depremi yasamadim ama gördüklerim ve duyduklarim psikolojik olarak etkilenmemi sagladi

Bizler böyle oluyorsak deprem bölgesinde olan insanlarin ne durum da olduklari da bellidir

Allah milletimizin yardimcisi olsun,bu zor durum dan daha güclü bir sekilde cikilir insallah

Ülkeye korkunç bir güvensizlik duygusu yayıldı. Kimsenin rahat uyuduğunu sanmıyorum. Hala "İnşaata başlayacağız. Bir sürü ev yapacağız" açıklamaları falan geliyor. Kafayı yiyebiliriz yakında.

Valla bugünlere kadar akıl sağlığını koruyabilmiş kişilere bundan sonra da bir şey olmaz. Ben kafayı yiyeli 9 sene falan oldu.

Yaw ben Erzin'deyim. Belki duymusunuzdur. Burada 0 yıkım ve 0 vefat oldu ama deprem bolgesinde yasayan 70 kadar Erzinli vefat ettiler.
Burada kayip olmadi ama ne belediye ne de digerleriyle alakasi var. Zaten evlerin %95'i mustakil ev. Herkes kendi yaptirdigi icin malzemeyi bolca koyuyoruz. 2005'li senelere kadar site diye kavram da yoktu. Yaptiran da kendisi de oturdugu icin yine malzemeden calma yok. Mesela bizim ev 1993'de yapildi, 4 katli ama tabani ve kolonlari 8 katli binaya kadar dayanikli yapildi hatta cok net hatirliyorum, mimar " Ali abi, yer 2 metre ayrilsa bina cokmez" demisti. Her seye ragmen 7.8'in korkusu aklimiza girdiginden artik stresten yasayamiyorsun. Yoksa normalde ara ara 4 civari depremler olurdu. Hatta Ceyhan bize 30 km filan uzak, o depremde bile 0 hasar oldu ama Ceyhan depremi 7.8'in yaninda hicbir sey. Bu yasimda ilk kez ölümü düsünmeye basladim. Ne zaman gelecegini bilmedigin ve gelse de hicbir sey yapamadigin bir tehdit kadar korkunc bir sey yok. Insallah yarin sag salim ayriliriz. Herkese gecmis olsun 🙏🙏🙏

Malatya Hatay Maraş, bu sehirler muhtemelen tarih boyunca epey yıkılmış şehirler, biz sadece bu dönem olan kısmına denk geldik, Malatyalı olduğum için biliyorum, Malatya'nın baya kötü bir zemini var. 6.8 denilen ama sonradan 7 olduğu belli olan Elazığ depreminde bende Malatya'da oturuyordum, yaşamayan bilmez ama cidden insan çaresizlik nedir görüyor, ondan sonra kulak çınlaması baş dönmesi falan bende bıraktığı etki

Sen izmirdesin de mi?benimde izmirde arkadaslarim var,ayni psikolojideler

Evet,Sergen kardeşim.
Benim annem yatalak bir de.
Böyle bir durumda bırakmam.
O yüzden kendimi olası depreme psikolojik olarak videoları izleyerek hazırlıyorum. Kendimi geçeli çok oldu da insan sevdiklerini düşünüyor ilk Sergi. Tüm hayatım, dostlarım, arkadaşlarım burada. 5 kedim var. Biri çok gezgin, diğer dördü günün belli bölümlerinde evde. Kış ayı diye açıkçası alıyorum ama işte, emanet hepsi. İnsan korkuyor...Allah yaşatmasın. Hepimizi korusun. Her yer aynı durumda zira. 🙏

Evet,Sergen kardeşim.
Benim annem yatalak bir de.
Böyle bir durumda bırakmam.
O yüzden kendimi olası depreme psikolojik olarak videoları izleyerek hazırlıyorum. Kendimi geçeli çok oldu da insan sevdiklerini düşünüyor ilk Sergi. Tüm hayatım, dostlarım, arkadaşlarım burada. 5 kedim var. Biri çok gezgin, diğer dördü günün belli bölümlerinde evde. Kış ayı diye açıkçası alıyorum ama işte, emanet hepsi. İnsan korkuyor...Allah yaşatmasın. Hepimizi korusun. Her yer aynı durumda zira. 🙏
Allah yardımcın olsun,kolay değil hayatın.hissiyatım izmirde önümüzdeki dönem deprem olmayacak seklinde.aslında bakarsan ülkede 2040a kadar büyük bi yıkım beklemiyorum astrolojik acıdan.ama adana ve izmire bakacagım.

Allah yardımcın olsun,kolay değil hayatın.hissiyatım izmirde önümüzdeki dönem deprem olmayacak seklinde.aslında bakarsan ülkede 2040a kadar büyük bi yıkım beklemiyorum astrolojik acıdan.ama adana ve izmire bakacagım.

İnşallah Sergen kardeşim. Hiçbir yerde olsun istemem. Umarım olmaz da uzun süre ve gerekli önlemler alınır. Hepimizin hayatı zor yoksa 🙏 Sen yine de bir bak bakalım. İnşallah olmadan atlatırız. Biraz ülkece nefes almaya ihtiyacımız var.

Malatya Hatay Maraş, bu sehirler muhtemelen tarih boyunca epey yıkılmış şehirler, biz sadece bu dönem olan kısmına denk geldik, Malatyalı olduğum için biliyorum, Malatya'nın baya kötü bir zemini var. 6.8 denilen ama sonradan 7 olduğu belli olan Elazığ depreminde bende Malatya'da oturuyordum, yaşamayan bilmez ama cidden insan çaresizlik nedir görüyor, ondan sonra kulak çınlaması baş dönmesi falan bende bıraktığı etki
O bas donmesi bende de var. Bazen bina bataklik gibi sanki ayagim icine giriyor gibi ve 7.8'lik depremin o 15 saniyelik ( makina tufek taramasi gibi sallanti) bolumu hep gozumun onume geliyor. Sanki duvarlar yikiliyor gibi. Artcilar da hic bitmedigi icin unutacak kadar ara da olmuyor. Gercekten tam bir psikoloji killer

İnşallah Sergen kardeşim. Hiçbir yerde olsun istemem. Umarım olmaz da uzun süre ve gerekli önlemler alınır. Hepimizin hayatı zor yoksa 🙏 Sen yine de bir bak bakalım. İnşallah olmadan atlatırız. Biraz ülkece nefes almaya ihtiyacımız var.
valla detaylı bakacagım bütün ülkeye.adana,izmir ve istanbulun yükselenini vs cıkaracagım derin bakacagım

Bugün bu arada yine keyfim yoktu.
Yemek bekliyor, bulaşıklar öyle. Ev, çamaşır.
E zaten annemin durumunu biliyorsunuz. Bir ağırlık vardı üstümde, anlatamam. Uyanmadan evvel rüyamda gördüğüm şey, bir deprem bölgesi ve sel basması idi. Su içinde arabayla geziniyordum, tanımadığım insanlar falan... Sonra yemek onu bunu yapıp gelip bir telefonu aldım elime, yine sizin yazdığınız depremi gördüm. Yine yanlıştır dedim, aynı döngü iki hafta öncekiyle, birbirimizi toparlayalım diyeceğim de sağlam psikolojisi olan kalmadı. Zaten bu tarz rüyalarda bu psikolojilerin etkisi...Ama nedense bugün de huzursuz idim. Hatta takım kamp için Antalya yaptığını gördüğümde başladı bu. Bilmiyorum ama bu sene dolu dolu bir kış da olmadı. Onun da bilimsel olarak bir etkisi var mı, önümüz kuraklık olursa o da can sıkıcı. Açıkçası burası bahar gibi.

Ülkeye korkunç bir güvensizlik duygusu yayıldı. Kimsenin rahat uyuduğunu sanmıyorum. Hala "İnşaata başlayacağız. Bir sürü ev yapacağız" açıklamaları falan geliyor. Kafayı yiyebiliriz yakında.
Hali hazırda inanılmaz bir kutuplaşma ve bölünmüşlük vardı ama şuan için ciddi bir yaşam korkusu var. İnsanlarımızın gerçekten morale ihtiyacı var.

Bu madencilerin de var ya, hakkı ödenmez.
Koca yürekli emekçiler. Şu insanlara ülkede hakları yeterince teslim edilmiyor. İş güvenceleri yetersiz, onlar da her an ölümle dans ediyor üstelik. Ama en zor anda yine herkesin yanında, onları düşünmeyenlere inat sahadalar. Vallahi helal olsun.

O bas donmesi bende de var. Bazen bina bataklik gibi sanki ayagim icine giriyor gibi ve 7.8'lik depremin o 15 saniyelik ( makina tufek taramasi gibi sallanti) bolumu hep gozumun onume geliyor. Sanki duvarlar yikiliyor gibi. Artcilar da hic bitmedigi icin unutacak kadar ara da olmuyor. Gercekten tam bir psikoloji killer

Cok cok gecmis olsun Halil :( Ne desek bos uzaktan dinliyoruz her ne kadar birkac deprem yasamis olsam da bu denlisi degildi. Cok gecmis olsun. Sabir diliyorum her acidan

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt