6 Şubat 2023 Türkiye Depremi #2

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
1677139057540.webp

Adana’dan dönmeye çalışıyoruz. Uçak yok. Çevre illerden de uçak yok. 4 tane otobüs bileti bile yok yakın zaman için. Adana’dan alıp İzmir’de teslim araba kiralama yapalım dedik tek yön olduğu için en ucuzu 6.600 lira. Enteresan.

Adana’dan dönmeye çalışıyoruz. Uçak yok. Çevre illerden de uçak yok. 4 tane otobüs bileti bile yok yakın zaman için. Adana’dan alıp İzmir’de teslim araba kiralama yapalım dedik tek yön olduğu için en ucuzu 6.600 lira. Enteresan.
Kayseri üzeri baksanız?

istanbula var gösterio pegasus
hacıfield

2020 aralıkta kayın pederimi kaybettim covidten. Naaşını almaya gittiğimizde hastaneye, bize 3 tane gasilhane (naaş yıkanan yer) den birini seçmemiz söylendi, bu 3 yer sadece covid sebepli vefat edenler için ayrılmış gasilhanelermiş, İzmirdeyiz, biri buca, biri bornova, biri de balçova olması lazım eğer yanlış hatırlamıyorsam.

Konumumuzdan dolayı Buca - Kaynakları seçtik. Oradan (hastaneden)-(gasilhanenin sanırım) cenaze aracını aradılar, bi zaman sonra geldi. Biz zannediyoruz ki bir yakını da araca binecek ama yok herhangi birimizi bindirmediler, siz gasilhaneye gidin ve orada bekleyin dediler. Sebebini oraya vardığımızda anladık.

Gasilhane önü mahşer kalabalığı feryat figan, insanlar acılı, o çocuğunu yitirmiş gencecik, buradaki anne diye ağlıyor el kadar bebe, isyan edenler, sessiz sessiz bekleyenler. (Şunu göz ardı etmeyin, o kalabalığı sadece vefat edenlerin en yakınları, anneleri, babaları, çocukları, kardeşleri oluşturuyor, çünkü covidin en alevli zamanı, insanlar gölgelerinden korkuyor, aşı falan yok daha ortalıkta)

Kalabalığın ve bizi cenaze arabasına almayışlarının nedeni şu; cenaze aracı sadece senin cenazeni almıyor, dolmuş gibi maalesef, o sabah o gasilhaneyi seçen yakınlarının tercihine göre o gasilhanenin cenaze araçları hastane hastane dolaşarak cenaze aracını doldurup gasilhaneye öyle geliyor.

Biz sabah 9.30 da Kaynaklar gasilhanesine vardık, sadece İzmir de, sadece covidli ölümler için ayrılmış 3 gasilhaneden birine.

Kayınpederim yıkanıp, defnedileceği tırazlı mezarlığına doğru yola çıkasıya kadar saat 12.30-13.00 gibi oldu ve ben bu süre içinde gasilhaneye giriş yapmış 21 cenaze aracı saydım. Bizden sonrakileri bilmiyorum.

Her araç -istisnasız- 6 naaş taşıyor.

O gün sağlık bakanlığı tüm Türkiye de toplam 220 vefat haberi verdi.

Deprem ağı uygulamasını yüklemiştim. 72 snyeden geri sayım açtı. Sokağa kendimi zor attım, sonrasında büyüklük ve uzaklığı söyledi. Buradanda hissedilmedi. Çok kotu bir hissiyatmis. Annemede bağırdım çıkmıyor kadın diye.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt