6 Şubat 2023 Türkiye Depremi #2

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Bu kadar akılsız bir milletiz işte. Hala daha şeyh hala daha cemaat. Allah tarafından geliyorsa bu felaket, belkide cumhuriyetin ilk yıllarında bu denli felaket olmamasinin sebebi bu gibi heriflerin tarih sahnesinden silinmesi diye düşünüyorum
o zaman da oldu büyük felaketler. Bizde hatalardan ders almama konusu genetik bir kalıntı gibi adeta.

tabi o dönem 17 milyon nüfusu vardı ülkenin, şehirler böyle büyük değildi. Bence bunun payı daha yüksek.
17.5 milyon nüfusun var, 1939 erzincan depreminde 33 bin kişi ölüyor. müthiş korkunç bir felaket. Nüfusa oranlarsan Maraş depreminden de gölcük depreminden de daha feci bir durum. ki kurtuluş savaşında 37-39 bin asker kaybedildi, cephede ölenlerden bahsediyorum.

500 konteynır için gerekli kaynak sağlanmış ve sipariş edilmiş ve sevkiyat konteynırlar hazır oldukça gidiyormuş. Bu müzayede de ve ilerideki deprem için yapılan kampanyalarda toplanan para 250 kalıcı konut ve 10 çelik okulun yapılması için kullanılacakmış.

Birlikte 1905 adında bir organizasyon kurmuşuz sanırım hem burada bu organizasyonda eğitim verileçekmiş. Konteynır(kampanya sonuca ulaşmış), kalıcı konut ve okul da yapılacakmış. İleride de toplumsal yardımlarda yapılacakmış(Yaşlılar, engelliler, öğrençiler vb.)

Erzincan depreminden ders almayan bi milletin şimdiki depremden ders almasını gerektirecek bir şey yok.

99 depreminden ders almayan 2023ten neden alsın?

2011 van depreminden ders almayan 2023ten ders alması için herhangi bir gerekçe yok.

30 yıldı maraşta ve ist.da yıkıcı deprem olacağı biliniyorken 30 yıldır önlem alınmamışsa, bundan sonra önlem alması için bir gerekçe yok.

Hem deprem zaten zayıf olan binaları yıkıyor. devlet neden uğraşsın tek tek çürük bina bulmakla kim uğraşacak. Doğa zaten hazır yapıyor.

Ölenler mi? Kimin umrunda, onlar halk. Deprem yöneticiler için havuzlu villalarında bir sorun değil. 25 yıldır bu ülkede gördüğüm tek gerçek var; sorunların hızlıca çözülmesi için o sorunun ikritidar mensuplarını da ilgilendirmesi gerekiyor. İlgilendirmiyorsa yıllarca sürüncemede kalıyor.

Allah halkımıza merhamet etsin, çünkü devletimiz etmeyecek.

Başıma bir şey gelmeyecekse inşaat sektörünün bilhassa mütahitlerin zaman zaman bir deprem olsa da nemalansak diye ellerini avuşturduğunu düşünüyorum

GSCimbom Forum kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
O evleri yapan vicdanlar bu lafı mutlaka ediyordur.

Adana / Seyhan merkezli deprem oldu.

Ceyhan merkez diye geçen yer de var.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt