6 Şubat 2023 Unutmadık, Unutmayacağız, Unutturmayacağız!

Recep Buruk

꧁⎝ 𓆩༺🥰༻𓆪 ⎠꧂
Yönetici
Süper Moderatör
Acısını tam 2 yıldır yüreğimizde hissettiğimiz 6 Şubat asrın deprem felaketinin yıldönümünde yitirdiğimiz canlarımızı rahmetle ve saygıyla anıyor, ülkemizin bir daha böyle büyük felaketler yaşamamasını diliyoruz.

Unutmadık, unutmayacağız, unutturmayacağız!

F-pw7tZWYAANRV8.webp

Son düzenleme:
Hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diliyorum mekanları cennet olsun.

yine geçen sene gibi kar yagdı bugun

o gün ts maçını yenmiş cok sevincli forumda geziyorduk

Allah bu günleri bidaha yaşatmasın.

Hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diliyorum yakınlarının başı sagolsun.

Gelecek olan istanbul depremi için önlem alınmalı

Aynı tarih ve aynı zamanda soğuyan hava. Geçen sene tam bu zamanlar aynı bugünki dayanılmaz soğuk vardı. Pazarı ptesi ye bağlayan geceydi. Çok büyük acı gerçekten. Depremde enkaz altında kalmasada, deprem anında hastanede olan ananem, aşağıya kaçırmak isteyen dayımın kollarında vefat etmişti. Annem de yanlarındaydı Hatay’da. O sabah saatlerinde telefonun çalmadığı anneme ulaşamadığım saatler gerçekten çok zordu. Ben öyle kolay kolay tarih hatırlayan biri değilimdir ama uzun yıllar bu tarihi ve saati unutmayacağım. Eminim ülkenin en ucunda da yaşasada o bölgede yakınlarını, akrabalarını kaybedenler olmuştur. Aynı zamanda baş sağlığı dilenecek akrabası kalmayan da olmuştur. Öyle büyük bir felaket yaşandı. 53 bin kişi vefat etti deniliyor resmi kaynaklarda, o gün hayatta kalıp ama ömrünü ölü gibi geçirecek binlerce insan var. En büyük acıda onların işte. Sabırlar dilerim, başımız sağolsun tekrardan.

Aynı tarih ve aynı zamanda soğuyan hava. Geçen sene tam bu zamanlar aynı bugünki dayanılmaz soğuk vardı. Çok büyük acı gerçekten. Depremde enkaz altında kalmasada, deprem anında hastanede olan ananem, aşağıya kaçırmak isteyen dayımın kollarında vefat etmişti. Annem de yanlarındaydı Hatay’da. O sabah saatlerinde telefonun çalmadığı anneme ulaşamadığım saatler gerçekten çok zordu. Ben öyle kolay kolay tarih hatırlayan biri değilimdir ama uzun yıllar bu tarihi ve saati unutmayacağım. Eminim ülkenin en ucunda da yaşasada o bölgede yakınlarını, akrabalarını kaybedenler olmuştur. Aynı zamanda baş sağlığı dilenecek akrabası kalmayan da olmuştur. Öyle büyük bir felaket yaşandı. 53 bin kişi vefat etti deniliyor resmi kaynaklarda, o gün hayatta kalıp ama ömrünü ölü gibi geçirecek binlerce insan var. En büyük acıda onların işte. Sabırlar dilerim, başımız sağolsun tekrardan.
Allah rahmet eylesin

Allah bütün vefat edenlere rahmet eylesin kalanlara sabır versin. Umarım böyle bir felaket bir daha yaşanmaz.

yine geçen sene gibi kar yagdı bugun

o gün ts maçını yenmiş cok sevincli forumda geziyorduk

Allah bu günleri bidaha yaşatmasın.

Hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diliyorum yakınlarının başı sagolsun.

Gelecek olan istanbul depremi için önlem alınmalı
Staddaydım o gün ben hayatımda bu kadar üşüdüğümü hatırlamıyorum. Tipi gibi bir şey vardı. Isıtıcılar ters esen rüzgardan yanmıyordu. Diğer gün uçaklarının hepsi iptaldi rüzgardan. havalimanında köşede hüngür gündür ağlayan bi adam görmüştük. Neyin var diye sorduğumuzda, Karısını ve 2 çocuğunu yarıyıl tatili diye memlekete göndermiş. Depremden sonra hiçbirine ulaşamamış. Nası gidicem diye uğraşıyordu. O adam ne yaptı ailesine ulaşabildi mi hala merak ederim.
Bu arada o operatörlerin topunun belasını da versin. Bu millet üzerinden Kazandıklarını yiyemesinler inşallah. Çekmediği için bir tek sese muhtaç ettiler insanları. Kaç insan sırf bu yüzden yerlerini söyleyemedi, bu sebepten donarak öldü? Bunun vebalini nası verecekler? Sırf bu sebepten kıyım yapılması, cezalandırılması gerekenler uyarılmamıştır bile muhtemelen.

Bir daha yaşanmaz umarım, kaybedilen herkese allah rahmet eylesin..

başlığa bakınca ama aklıma gelen şey

işin acı yanı - onca can gidiyor sürekli ülkedeki olaylarda , afetlerde...çıkarılan ders : 0

17 Ağustos tam tersi idi. Saat gece 2 civarı feci bir sıcak. Öyle böyle değil. Uyunmuyordu dışarı da oturmuş komşular ile sohbet ettikten sonra zar zor uyumuşuz.

Kısa süre sonra zangır zangır. Kısa süre sonra tekrar dışarıya.

kaderin değil ihmalin, denetimsizliğin kurbanı oldu bu canlar.

bi ülke düşünün ki biraz parası olan müteahhit oluyor

kime hesap soruldu? kim istifa etti? kim yargılandı?

Çok yazık..

Çok büyük acı ve çaresizlik. Dilerim aynı acılar tekrar yaşanmaz. Kayıpları geri getiremeyeceğiz fakat gerekli dersleri çıkarmak da herkesin görevi.

Yakınlarını, sevdiklerini kaybedenlere allah tekrar sabır versin.

Allah bir daha böyle bir günü göstermesin.

Ama artık biz de her şeyde kurbanlık koyun gibi beklemeyi bırakalım.

Ders aldık mı? Hayır. Tüm yaşayanlara geçmiş olsun ve yakınlarını kaybedenlerin başı sağolsun. 😞

Valla unuttuk, unutturulduk, unutturduk. Geçim derdinden muzdarip olmayan, kafasını kaldırabilen bir avuç azınlığın ise umrunda bile değil.

Maalesef unutulacak. Unutuldu bile hatta.

Kalanlara sabırlar diliyorum.

Geri
Üst Alt