#6 Tolga Ciğerci

Hoca gittikçe geliştirdi kendini artık daha modern bir hoca esasında. Önceden oyuncu takıntıları vardı, artık kimsenin gözünün yaşına bakmıyor. Eski Terim olsa bu sene Selçuk'u mutlaka 11'de başlatırdı her maçta.

Bu sene "ben her maçta haldır haldır saldırırım" demedi mesela, eski Terim olsa her yerde full açık futbol oynatırdı. Kadıköy deplasmanında beklemeyi bildi, kontrollü oynadı, mutlak kazanmamız gereken Başakşehir ve Beşiktaş maçlarında da eski Terim'e göre çok daha kontrollü oynadı. Artık elindeki kadronun neyi yapıp neyi yapamayacağını çok daha iyi analiz ediyor bence ve rakibe göre de bir şeyler koyuyor sahaya.
Anlamadığın şey şu ki;
Ben kontrollü futbol istemiyorum kontrollü diye diye ülkede derbileri izlenmez hale getirdiniz...
Benim istediğim şey manC nin ırzına geçen bir Liverpool izlemek...
Gerçek futbolu İzlemek

RNE-L21 cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

Bak çok boş yapıyorsun kardeşim.
Ben sadece Jurgen kloppun başlattığı modern futbol akımını takımıma görmek ve yeniliklere açık olmanızı istiyorum.
Ben futbolun keşfedilmemiş derinliklerini desteklediğim takımıma izlemek istiyorum. Ben terimi hh nu Şenolu Aykutu ersunu istemiyorum. Sadece bu

Ben de şampiyon olmak, derbi kazanmak, Avrupa'da birkaç tur geçtikten sonra elenmek istiyorum, ilk turda aptal bir takıma elenmek değil. Keko bir herifin büyük takım korkusundan işleyen sistemini değiştirip rezil rüsva olduğu üçlü savunma kepazeliğini izlemek istemiyorum. Futbolun romantik kısmı ile realite kısmı çok ayrı noktada. O yüzden Klopp'ta olsan en sonunda final bosslar gelir eline verir. Terimli Galatasaray'da Türk futbolunun final bossudur.

Tam yazdığım mesajı yollarken bunu yazman çok iyi oldu.

Screenshot_1.webp

Hm... ilginç. Havalar sıcak tabiki.
Aysal sporcu da olabilir. Sözde üniversite okutacak hoca lazımdı ya bize.

Fatih hocanın başında olduğu takım daha bir kaç sene önce şampiyonlar Ligi'nde estiriyordu. Hemde dikine oynayarak. Bam bam bam Real gibi dünyanın en modern ve güçlü takımını oyun olarak Kafa kafaya oynadık.

Aktiv dinlenme yapmayan takım Yok dünyada ayrıca. Bazıları daha az yapıyor ama onların kunlandıkları oyuncular af edersiniz de boşuna 40-100 milyon değerinde olmuyor.

Beşiktaşlıların Bilic romantikliğinden öte bir şey değil Tudor sevgisi. Hedef güzel futbollu üçüncülüklerse yanlış takımı destekliyorsunuz.

Bu dava tudorun veya terimin davası değil. Tudor sadece çok çarpıcı bir örnek ülkedeki yabancı karşıtlığı, yeniliklere açık olamama, aidiyet duygularından arınamama sorunu olan zihniyeti tartışıyorum ben burda ve twittterda. Ve evet terim 20 yıl önce modern bir hocaydı ve benimde terimimdi hatta 5-6 yıl öncede benim terimimdi. Ama bu ülkedeki zihniyeti gördükçe terimden soğumaya başladım terim artık demode ve kendini geliştirmeyen Türk zihniyetli bir hoca.

Sorun şu ki Terim en azından bir aralar modern bir teknik direktördü. Tudor ise teknik direktör bile değildi. Ayrıca bizim ülkemizde yabancı teknik direktör yapamaz. İstediğin şeyi söyle ama bu açık ve net. Kimse yabancı teknik direktörlere destek vermiyor gibi konuşuyorsun. Git Fenerbahçe'yi tut orada yabancı teknik direktör var. Seneye Beşiktaş'ta da Guti olacak. Onu da tutarsın. Terim sana ve diğer kuşlara koydukça keyfin yerine gelir ve hala yabancı hoca daha iyi yeaaaaa deyip akıl masturbasyonu yaparsın. Tamam mı? Ama lütfen gidip bu yıl Cocu'yu destekle. Lütfen Guti'yi destekle. Lütfen ama lütfen.

Ben de şampiyon olmak, derbi kazanmak, Avrupa'da birkaç tur geçtikten sonra elenmek istiyorum, ilk turda aptal bir takıma elenmek değil. Keko bir herifin büyük takım korkusundan işleyen sistemini değiştirip rezil rüsva olduğu üçlü savunma kepazeliğini izlemek istemiyorum. Futbolun romantik kısmı ile realite kısmı çok ayrı noktada. O yüzden Klopp'ta olsan en sonunda final bosslar gelir eline verir. Terimli Galatasaray'da Türk futbolunun final bossudur.
BİZ HEMEN HEMEN BÜTÜN YIL 3 4 3 OYNADIK AMA SİZ ANLAMIYORSUNUZ BUNU. ADAM SADECE FERNANDOYU ORTASAHAYA İTİP ORTASAHADAKİ DİRENCİ ARTTIRMAK ZORUNDA KALDI DİZİLİŞ DEĞİŞMEDİ ÇÜNKİ HEM ZORLU BİR MAÇ HEMDE TOLGANIN SAKATLIĞI VARDI TOLGANIN SAKATLIĞI BİZİM OYUN SİSTEMİMİZİ VE OYUN GÜCÜMÜZÜ YARIYA İNDİRİYOR VE BU KONUDA CİDDİYİM.

Sorun şu ki Terim en azından bir aralar modern bir teknik direktördü. Tudor ise teknik direktör bile değildi. Ayrıca bizim ülkemizde yabancı teknik direktör yapamaz. İstediğin şeyi söyle ama bu açık ve net. Kimse yabancı teknik direktörlere destek vermiyor gibi konuşuyorsun. Git Fenerbahçe'yi tut orada yabancı teknik direktör var. Seneye Beşiktaş'ta da Guti olacak. Onu da tutarsın. Terim sana ve diğer kuşlara koydukça keyfin yerine gelir ve hala yabancı hoca daha iyi yeaaaaa deyip akıl masturbasyonu yaparsın. Tamam mı? Ama lütfen gidip bu yıl Cocu'yu destekle. Lütfen Guti'yi destekle. Lütfen ama lütfen.
İşte senin bu pislik zihniyetin yüzünden nefret ettim terimden türklerden...

Anlamadığın şey şu ki;
Ben kontrollü futbol istemiyorum kontrollü diye diye ülkede derbileri izlenmez hale getirdiniz...
Gerçek futbolu İzlemek

Senin anlamadığın şey şu asıl: Hocaya modern değil diyorsun artık, ben de artık daha modern olduğunu anlatmaya çalışıyorum eski Terim'e göre. Elindeki malzemeyle en iyisini çıkartmaya çalışıyor, bunu yaparken de kendi prensiplerinden, oyun anlayışından ödün veriyor yeri geldiğinde.

Biz de kontrollü futbol istemiyoruz ama elindeki imkanların da farkında olmak lazım. Ayrıca kontollü oynamak/haldır haldır oynamak da tek başlarına modern olmak veya olmamak anlamlarına da gelmez.

BİZ HEMEN HEMEN BÜTÜN YIL 3 4 3 OYNADIK AMA SİZ ANLAMIYORSUNUZ BUNU. ADAM SADECE FERNANDOYU ORTASAHAYA İTİP ORTASAHADAKİ DİRENCİ ARTTIRMAK ZORUNDA KALDI DİZİLİŞ DEĞİŞMEDİ ÇÜNKİ HEM ZORLU BİR MAÇ HEMDE TOLGANIN SAKATLIĞI VARDI TOLGANIN SAKATLIĞI BİZİM OYUN SİSTEMİMİZİ VE OYUN GÜCÜMÜZÜ YARIYA İNDİRİYOR VE BU KONUDA CİDDİYİM.

Senin bütün sezon oynadık dediğin 3-4-3 ile benim Fener maçında gördüğüm arasında dağlar kadar fark var. Durduk yere 3 tane net stoper herifle maça çıktık. Hadi Fenerbahçe maçı diye taktik ve oyuncu değişikliği yaptı saygı gösterelim desek; Serdar Aziz(?) sakatlandığı anda neden tekrar eski düzene döndük? Başarılı olacağına inandığı bu keskin hareketten bu kadar çabuk vazgeçmek nedir? Ya tutarsa diye yapılmış ödlekçe bir hamleydi. Zaten döneminde yardımcısı olan Ayhan Akman'ın açıklamasından sonra bu daha da net ortaya çıktı.

Senin bütün sezon oynadık dediğin 3-4-3 ile benim Fener maçında gördüğüm arasında dağlar kadar fark var. Durduk yere 3 tane net stoper herifle maça çıktık. Hadi Fenerbahçe maçı diye taktik ve oyuncu değişikliği yaptı saygı gösterelim desek; Serdar Aziz(?) sakatlandığı anda neden tekrar eski düzene döndük? Başarılı olacağına inandığı bu keskin hareketten bu kadar çabuk vazgeçmek nedir? Ya tutarsa diye yapılmış ödlekçe bir hamleydi. Zaten döneminde yardımcısı olan Ayhan Akman'ın açıklamasından sonra bu daha da net ortaya çıktı.
3 net stoperle fernandonun stopere geçmesi arasında hiçbir fark yok sen bunu anlamıyorsun serdar sakatlanınca da değişen hiçbirşey olmadı bunu anlamıyorsun. Fernando yeniden stopere geçti. Ahmetin oynamasını mı tercih ederdin...

Geri
Üst Alt