#6 Tolga Ciğerci

Barış Özbekten kötü denilen adama 3 hafta sonra leivadan iyi yorumları yapılacaktır çünkü burası gsc

⏮▶⏹⏭

Tolga'ya kızdığım nokta haddini bilmeden oynaması. Kritik zamanlarda uzaktan şut denemese, 30-40 metrelik ters paslar yapmayıp oyunu basit oynasa bu kadar göze batmaz. Ama ne olursa olsun ben olsam de Jong'u oynatacağıma bu adama şans veririm. En azından 2 metrekare alanda oynamıyo.

D5803 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Skatliktan ciktigi ilk iki macta formsuzdu, ama görevini yerine getirmeye calisiyordu. Her topu defsantan isteyip, ileri oynuyor, yada ileri tasiyordu. Ayni sakatlik öncesi gibi. Ama sonraki maclarda, sadece fiziksel olarak hazir olmadigi degil, ayni zamanda da özgüvensiz oynadigi göze batti. Bana göre futbolcular, özellik ile türkce bilenler, sosyal medyayi cok fazla okuyorlar, ve etkileniyorlar.

Tolga sakatlik öncesi acik ara en cok top ile bulusan oyuncuydu, su an ise artik cok fazla top ile oynamamaya calisiyor. Hata yapmaktan korkmaya basladi. Ve hata yapmaktan korkmaya baslamak, bir futbolcunun ölüme yaklasmasidir.

Yan pas geri pas yerine, dikine, yani vertical oynamak, yetenekten bile fazla, özgüven isidir. Cünkü oyunun dinamizimi icinde hata yapma olasiligi cok yüksek.

Hücum konusunda iddia edildigi kadar da yeteneksiz degil. Bu cocuk Bundesliga´da sagda, solda, hatta forvet arkasi dahi oynadi. Sprinter degil, ama cabuk bir oyuncu. Serbest atislar felan kullandigi da var...

Tolga Cigerci GALATASARAY - YouTube

Bu macinda oynadigi oyundan da görülebildigi gibi. Gayet iyi kosuyor bos alanlara, ve iyi paslar yapabilabiliyor kendisi ile. Cünkü+ her pas aldiginda, yada verdiginde, hemen yine bos alana kosuyor. Bir nevi Tolga ile sahanin yerinde karsilikli, verkaclar yapilabiliyor.
Bizim en büyük eksigimizdi bir kac yildir, sadece belirli ve kücük bir radius icinde oynayabilen merkez oyunculari.

Bizde de bastan böyleydi, ama formunda ciddi düsüklük var. Özgüven eksikligi de basladi.
Sutlari da gösteriyor ki, bu konularda kompleks yapmaya megilli.

Umarim Tudor kendisi confidence ini yeniden building eder. Oynadigimiz tempoyu kaldirabilen, yegane oyunculardan bir tanesi.

Son düzenleme:
Tempolu güçlü fiziğini iyi kullanıyo ama takım oyunu oynamazsak oyunda sırıtır çünkü sorumluluk aldığında başarılı olamıyor etkili pas ya da şut anlamında

De Jong döndüğünde Tolga yedeğe gönderilmez umarım Tudor için önemli testler bunlar

Fena değil ama şampiyonluğa oynayan takımda rotasyon topçusu olur en fazla. Şimdiki orta sahada tabii ki tercih edilir.

{taptap}

De Jong'un olduğu yerde iniesta gelir adama.

Alternatif olmalı iyi bir Galatasaray'da. Ama gidip bazı mallar 2.000.000 Euro net maaş verdiler.

Selçuk,De Jong,Josue(zaten kiralık) gönderip orta sahaya sağlam 2 adam alıp bu elemanı da rotasyonda kullanmalıyız.

Tolga'ya kızdığım nokta haddini bilmeden oynaması. Kritik zamanlarda uzaktan şut denemese, 30-40 metrelik ters paslar yapmayıp oyunu basit oynasa bu kadar göze batmaz. Ama ne olursa olsun ben olsam de Jong'u oynatacağıma bu adama şans veririm. En azından 2 metrekare alanda oynamıyo.

D5803 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

O anlattıklarını Selçuk İnan yapıyo zaten :D

Atiba falan savunmayı harika yapıyo ama hücumda risk almıyo çıkmıyor. Yere göğe sığdırılamayan Atibayı ilk maç hakem aptal bi sarı kart verene kadar duman etti bu adam.

Bu adam top nerdeyse orda iki yönlü

Heralde Atiba gelse ona da Dursun aldı hep basit oynuyor diyeceklerdi.

Ki maaşı Tolga için gerçekten fazla bi buna katılıyorum

Almanya'da eğitim almış, yetişmiş bir adamın bu derece kötü şutları olmasını anlayamıyorum.

Bu derece kötü şutlara ragmen, ısrarla her maç şut denemesini, hatta hatta frikik kullanmasını hiç anlayamıyorum.

Sut nasıl atılır konusunda Poldi'den ders al be adam.

yanina adam gibi ofansif bir 8 numara koyalim ne dersiniz ? Mesela Josue Tolga yan yana oynasin ve Tolga asil oldugu gibi 6 numara olarak oynasin

Kesinlikle ama yinede bu kadar berbat şut nasıl çekebiliyor üstelik gözünü alman altyapısında açmış birisi olarak?
Doğru düzgün pas bile veremiyor neredeyse.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Son düzenleme:
Sakatlık öncesi de leşti. Şimdi de leş.

Eleman bu takımın oyuncusu değil. Aldığı yıllıkla rotasyona da koyamazsın.

Kesinlikle ama yinede bu kadar berbat şut nasıl çekebiliyor üstelik gözünü alman altyapısında açmış birisi olarak?
Doğru düzgün pas bile veremiyor neredeyse.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Skatliktan once paslari böyle degildi ki. En yüksek isabet orani ondaydi . Sutlari böyle maalesef. Ara sira manyak goller atiyor okadar

Sakatlık öncesi de leşti. Şimdi de leş.

Eleman bu takımın oyuncusu değil. Aldığı yıllıkla rotasyona da koyamazsın.

Alindiginda da demistim Tolga ancak yaninda cok iyi bir orta saha oyuncusu varsa onu tamamlar diye.

Saka gibi ya Berlin de 500 bin alan adama 2 Milyon maas bagladik.

Bir de neymis Berlin 6 Milyon istemis de bizimkiler 3'e indirmis. Hee canim hee 1 sene kontrati kalmis adama Berlin kesin 6 Milyon istemistir hem de Berlin de daha cok alternatif olarak görülen bir futbolcu iken.

Millet saniyor ki bunlar gidip yazin yeni bir orta saha alacak, giderler ancak rotasyon futbolcusu olabilecek birine milyonlari dökerler yine. Sonra da öff pöff diye izleriz hepimiz.

Eğerki yanında sağlam çok iyi bir ortasaha olursa onu tamamlayacak oyuncu olabilir

Aslında gayet iyi iş yapıyor ama andavallıklar peşinde hep

Bunu ikili olarak değil de üçlünün arkasında süpürücü,toparlayıcı olarak görsek belki iş yapar. Hücum özellikleri kısıtlı ve ısrarla deniyor.

Geri
Üst Alt