#6 Tolga Ciğerci

Performansı eleştirmek başka ihanet başka. Ben de yeterli bulmuyorum hatta kendisini maç sonu da eleştirdim ama eleştirmenin ekseni fazlaca kaydı.

Tapatalk kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi

Yıllarca ne adamları yattığı yerden besledik onu da besleriz gerekirse. Yakın tarihimizde Rızık Hamit diye bir gerçek var mesela, eğer kendisi adamsa, biraz bunu kendine yediremeyip, Almanya'ya veya Türkiye'de bir takıma rahatlıkla gider tabii isterse, yönetim pazarlayamaz tabii.

Tolga'nın muadili yüzlerce topçu vardır, Galatasaray'da oynamak için zaten yeterli meziyetlere sahip değil, sivrilen hiç bir özelliği yok, mücadeleci yapısının dışında ama sonuçta o da nereye kadar, orta sahada da bir Sabri'ye ihtiyacımız yok bence. Zaten Tolga'nın bile yerini doldurmak gibi bir kaygımız var ise, konuşulacak bir şey kalmamıştır.

Ayrıca yaptığı hata filan değil, hata başka türlü olur.

Esas soruma cevap vermemişsin. Kimler kalmalı bu takımda?...

Performansı eleştirmek başka ihanet başka. Ben de yeterli bulmuyorum hatta kendisini maç sonu da eleştirdim ama eleştirmenin ekseni fazlaca kaydı.

Her hafta ayni seyi yapmaya calismasi sonucu bu normal degil mi.
Haftaya aynini yapti bir penalti daha yedik basit bir hata mi olacak yani.

Her hafta ayni seyi yapmaya calismasi sonucu bu normal degil mi.
Haftaya aynini yapti bir penalti daha yedik basit bir hata mi olacak yani.

Tolga'nın oynadığı her maçı kazanmış bir takım için bu şekilde bir şüphenin duyulmasını yersiz ve abartılı buluyorum.

Her oynadigi mac sonrsi soyluyorum vasat bi futbolcu...bizim gibi takimin orta sahasinda en fazla yedek olabilir

Tolga'nın oynadığı her maçı kazanmış bir takım için bu şekilde bir şüphenin duyulmasını yersiz ve abartılı buluyorum.

Nasıl oynadığı her maçı kazanmışız?

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Esas soruma cevap vermemişsin. Kimler kalmalı bu takımda?...
Bana kalırsa sadece 3 isim tutarım kadroda oynayabilecek; Muslera, Sneijder (iyi bir teklif gelmediği takdirde ki gelmez) ve Bruma. Yedek olarak Carole, Garry, Linnes, Cheodjou, Yasin, Aziz veya Çalık bence ikisi de yetersiz ama ligde bizi zor durumlarda idare edebilirler, teklif aldıklarında üçe beşe bakmadan ikisinden birini yollarım, son olarak da Eren bu kadar.

Her oynadigi mac sonrsi soyluyorum vasat bi futbolcu...bizim gibi takimin orta sahasinda en fazla yedek olabilir

Mevzu tam da burası işte!. Vasat, ortalama demektir; forumda 'yetersiz' manasına kullanılmasının önüne geçemedim bir türlü...Eldeki diğerleri mücadele anlamında ortalamanın da altında kaldığı için Tolga' yı hemen silmek doğru olmaz. Abdurrahman Çelebi durumu yani...

2-0 Fenerbahçe kayıp, Tolga sahada. 0-1 Trabzonspor, Tolga sahada. Bunlar direk aklıma geldi. Zaten o dönem 3 yenilgimiz vardı 2'sinde sahada ve birinde de cezalı diye hatırlıyorum.

Forumun ya yaş ortalaması düştü ya da ciddi bir akıl tutulması var. İnsanlar inanılmaz aşırılığa kaçma eğilimi gösterebiliyor bazı zamanlarda ama bunu olayın sıcağından öte bir zamanda da devam ettirmesi gerçekten inanılmaz. Yaptığı sadece bir hata idi ötesi değil, ne disiplinden ne cezasından ne ihanetinden bahsediyorsunuz?

Tolga maç içinde ortalama 12 km koşan bir oyuncu, özellikle ikinci yarılarda yorgunluğa bağlı saçmalıklar yapıyor ama ihanet demek saçmalıktan daha da öte bir durum.

Arkadasim Tolganin o hareketinden dolayi puanlar kaybedilseydi, bu diger oyunculara ve gs taraftarlarina bir ihanet olmiyacakmiydi? O bir hata degildi, hata kelimesi çok hafif kalir. Ben hayatimda öyle mal bir hareket görmedim, halı sahada yapsan adamı döverler, olacak iş degil. Kaldı ki bu adamlar profösyonel ve milyonlar kazanıyor, böyle hareket olir mu??

Göz göre göre gol yedirdi. Penaltıyı da kullansaydı bari, haketti.

bunu oynatacaksak 18'e yaklaşma yasağı verilsin. adam rakibin gol adına en önemli silahı. sakatlıktan dönmesinden sonra 4 maçta oynadı. 2'sinde son 30 dakikada girdi oyuna. toplamda 6 gol yedik. 2'sinde direkt katkısı var.

Antalya maçında da takımı yakmaya kastetmiş. Bu herifte bir sorun var

1ebbb5e0652cebae43d11e81f532b8e0.jpg

alnitak alnilam mintaka

Bana kalırsa sadece 3 isim tutarım kadroda oynayabilecek; Muslera, Sneijder (iyi bir teklif gelmediği takdirde ki gelmez) ve Bruma. Yedek olarak Carole, Garry, Linnes, Cheodjou, Yasin, Aziz veya Çalık bence ikisi de yetersiz ama ligde bizi zor durumlarda idare edebilirler, teklif aldıklarında üçe beşe bakmadan ikisinden birini yollarım, son olarak da Eren bu kadar.

Pek farklı düşünmüyoruz aslında ama imkanlar ölçütünde gerçekçi olmuyor maalesef. Kayserispor gibi mütevazi kulüplerde 10 futbolcu transferiyle takımı bir çırpıda diriltmek mümkün olsa da Galatasaray gibi hep yüksek hedefler peşinde olan kulüplerde kısıtlı bütçeyle çok sayıda transfer yapıp o hedeflere yönelmek zor...

Yönetim beceriksiz, kısa vadede gidecekleri de yok gibi. İnisiyatifi Tudor' a bıraksalar bari de o doğru hamleleri yapabilse...

Penalti pozisyonu soruldu mu kendisine aciklamasini merak ediyorum acikcasi.

Ligin ilk yarısında yarattığı bütün iyi izlenimi yok etti, burdan sonra benim de kendisine çok güvenim ve beklentim yok. 700-800 bin € alıyor olsaydı her türlü kalsın derdim ama 2 milyon verdiğin adamı da alternatif olarak tutmak ayrı çaresizlik, zaten gönderemeyiz de, her türlü elimizde kaldı artık Levent'in transferi.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Gecen hafta pek dile getirilmedi o pozisyon demek ki, ben maci izleyememistim o yüzden ben de bugün ögrendim mesela daha.

Medya da falan da görmedim. Cok ilginc ayni olaganüstü pozisyonun iki mac arka arkaya olmasi. Resmen art niyettir bu baska da bir aciklamasi olamaz.

Bir bit yenigi var bu iste.

Hep derim, topçuyu almadan önce IQ testine tabi tutacaksın. Mal çıkarsa almayacaksın.Tolga, Ched bunlar mal mesela belli. Bruma da mal gerçi ama o yeteneğiyle kurtarıyor.

ayrıca performansı da kötü. savunmada da hücumda da yok. bizimle diğılsın

Hep derim, topçuyu almadan önce IQ testine tabi tutacaksın. Mal çıkarsa almayacaksın.Tolga, Ched bunlar mal mesela belli. Bruma da mal gerçi ama o yeteneğiyle kurtarıyor.

Benzerini ben de hep dile getiriyorum forumda, bizim takimda IQ'su düsük cok adam var. Bu da dolayisiyla sahaya yansiyor.

Futbol hem yetenekli hem de akilli futbolcular ile oynanir. Bizde malesef ikisi de cok kisitli sayida mevcut.

Bir de en büyük sorunlarimizdan biri bu gercekten, nerede yarim akilli veya akilsiz adam varsa cimbizla cekip buluyoruz ve aninda aliyoruz. Cavanda, Chedjou, Sabri falan bunlar akilsiz adamlar. Hele hele Chedjou resmen kayisi kopariyor mac esnasinda en az bi 5 defa falan gözü karariyor resmen.

Bu kadronun cok agir revizyona ihtiyaci var. Yazdiklarimi okuyan süper zekali adamlari mi istiyor bu demesin sakin, benim kastim futbolun basics yani temellerini düsünebilecek ve uygulayabilecek futbolcular. Mesela Podolski de öyle aman akilli bir insan degil ama adam futbolun dogrularini biliyor (ne kadar statik ve durgun olsa da adamin farkini görüyorsun pozisyon almasindan topu alip vermesinden vs). Bir de ne bilim Sabri'ye Semih'e Chedjou'ya falan bakiyorsun bu adamlar seni her an yakacak hatalari yapabilecek kapasitedeler. Semih mesela son bir kac haftadir fena gözükmüyor ama inan bana bir kac maca yine takimi yakmaya baslar, keza Sabri de öyle. Bugün bu herifi övüp duranlar vardi, eh övüyorsunuz sonra kurtulamiyoruz diye de yanip durmayin.

Ne kadar akilsiz adam varsa gözünün yasina bakmayip yollayacaksin. Daha 5 metre pas atmayi beceremeyen adamlar var bu takimda. Bu takimin cok ama cok sorunlari var. Nasil cözülecek bilmiyorum, bir gram da ümidim yok acikcasi. Sorunlar azalacagina tam tersine daha da artiyor.

Geri
Üst Alt