#64 Jason Denayer

Kendini geliştirdi Terimden sonra şanssız sakatlık geçirdi piyasası düşmüşken alınacaksa alınsın gidipte 7-8 bayılırlarsa söverim

kafa topu alamayan hafadan tamamen etkisiz olan ve hicte bunu gelistirmeyen muhtemelen ömrünü belçika liglerinde kiralarda gecirecek defans oyuncusu

Serdar Aziz nasil daha güven veriyormus ya? Gecen sene Kadiköy deplasmaninda sacma sapan amatörce penalti yaptirdi, öyle hata daha önce görülmemistir.

Bu sene Fenerle Arenada ilk macta yine Janssene penalti yaptiriyordu. Yine daha gecen Kadiköyde Skrtle penalti yapti adam. Hakem onu calsaydi görürdüm ben o yorumlari.

Her önemli macta kazmaca rakibi dalip penalti yaptiracaksa güven fln vermez.

Yanliz gecen sezon kadikoy'de oynadigimiz macta Serdar'in yaptirdigi penaltiyi saymazsak takimda ayakta durabilen tek oyuncuydu, Ramos da yillarca barcelona maclarinda hata yapmistir, kirmizi yemistir, malesef oyuncularimizin yaptigi iyi yonleri gormek yerine nerde hangi oyuncunun hatasi var elestirmek icin yer ariyorsunuz.

Denayer'i bende severim su an ki performansi benim sampiyonlar liginde hayal ettigim Galatasaray icin yetersiz.

Abi bu adam güven veriyorsa, hele büyük maçlarda, hele hele fenerbahce'ye karşı olan maçlarda, ben hiç stoper görmedim demektir bu takımda. Yahu şu son fb maçında 3 pozisyonu var 3... Çalsa orada ne diyebilirsin? Dany nounkeu ile eşdeğer gözümde. Ya "vay anam ne hamle yaptı be" dedirtiyor ya da sac baş yolduruyor. Oynadığı yer de stoper mevkii. Bir mac yuz uzerinden 100 bir mac 10 performans değil her mac istikrarlı ve ara ara üst perdeli performansın elzem olduğu yer hani

SM-G955F cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

Yanliz gecen sezon kadikoy'de oynadigimiz macta Serdar'in yaptirdigi penaltiyi saymazsak takimda ayakta durabilen tek oyuncuydu, Ramos da yillarca barcelona maclarinda hata yapmistir, kirmizi yemistir, malesef oyuncularimizin yaptigi iyi yonleri gormek yerine nerde hangi oyuncunun hatasi var elestirmek icin yer ariyorsunuz.

Denayer'i bende severim su an ki performansi benim sampiyonlar liginde hayal ettigim Galatasaray icin yetersiz.
Katiliyorum, oyuncularin iyi yönlerini de görmek lazim ve dedigin olabilir. Ama bu tip kritik hatalari 3 Fener macinda yapiyorsa, güven vermiyor demektir.
Emenikeli Fenerbahce macini hatirlayin Kadiköyde. Ayakta kalabilen tek oyuncu Chedjouydu o gün ve her kafa topunu indirmisti. Ona ragmen adam linc ediliyordu bir yaptirdigi penaltidan dolayi o dönem.

Denayer su an yetersiz olabilir - ben oldugunu sanmiyorum - ama bu cocuk genc. Pique hatirlayin 24 yasinda stoper oldu mesela.

Katiliyorum, oyuncularin iyi yönlerini de görmek lazim ve dedigin olabilir. Ama bu tip kritik hatalari 3 Fener macinda yapiyorsa, güven vermiyor demektir.
Emenikeli Fenerbahce macini hatirlayin Kadiköyde. Ayakta kalabilen tek oyuncu Chedjouydu o gün ve her kafa topunu indirmisti. Ona ragmen adam linc ediliyordu bir yaptirdigi penaltidan dolayi o dönem.

Denayer su an yetersiz olabilir - ben oldugunu sanmiyorum - ama bu cocuk genc. Pique hatirlayin 24 yasinda stoper oldu mesela.

Stoper dedigin korkmadan oynayacak, sert oynayacak, agresiflik, cirkeflik, rakibine varligini hissettirecek, bu yuzden Serdar'i begeniyorum. Ramos, Godin, Jose Gimenez, Miranda da ayni tipte oyuncular. Denayer da bu yok. Denayer daha cok rakibine gore hamle yapiyor, cok bekliyor, rakibine yakin oynamiyor, sert oynamiyor.

Serdar güven veriyor çünkü agresif oynuyor. Rakibine firsat tanimamaya çalisiyor, nefes aldirmiyor. Ayrica fizigi iyi ve hava toplarinda etkili. Kendisi son Kadiköy maçta sahanin en iyilerindendi. Penalti diyebilecek bir pozisyon olmadi, aksini iddia edenin büyük bölümü bir yere yanan Fbliler oluyor.

Denayer ve geçmiste Aurelien Chedjou güven vermediler/vermiyorlar çünkü bu agresiflik onlarda yok. Bunun yaninda savunma özellikleri vasat. Denayer rakibe çok firsat taniyor, rakip bazen istedigini yapabiliyor Denayer de ancak seyrediyor. Tabi Chedjou kadar kötü degil ama su an yetersiz ve Serdarin gerisinde. Onda isterse Toni Kroosun pas yetenegi olsun, eger savunma özelliklerini düzeltmezse her zaman vasat bir oyuncu kalacak.

Stoper dedigin korkmadan oynayacak, sert oynayacak, agresiflik, cirkeflik, rakibine varligini hissettirecek, bu yuzden Serdar'i begeniyorum. Ramos, Godin, Jose Gimenez, Miranda da ayni tipte oyuncular. Denayer da bu yok. Denayer daha cok rakibine gore hamle yapiyor, cok bekliyor, rakibine yakin oynamiyor, sert oynamiyor.
Stoperlik kriteri sertlik mi oluyor? Oluyorsa bile Serdar sertlikten ziyade kontrolsüz davraniyor. Hem bize hem kendine zarar veriyor sakatlanarak.

Ama diyelim ki senin dedigin gecerli; Sana göre Hummels stoper fln degil yani. Dünyanin en yumusak stoperi, sarti kart bile görmüyor, foul bile yapmiyor.

Sezon sonu yallah köyüne kafa yormaya değmez buna

Alemin Tek Kralı

Stoperlik kriteri sertlik mi oluyor? Oluyorsa bile Serdar sertlikten ziyade kontrolsüz davraniyor. Hem bize hem kendine zarar veriyor sakatlanarak.

Ama diyelim ki senin dedigin gecerli; Sana göre Hummels stoper fln degil yani. Dünyanin en yumusak stoperi, sarti kart bile görmüyor, foul bile yapmiyor.

Hummels agir ve yumusak olabilir ama adamin oyun gorusu yeter.

Denayer'in hizi haric hangi defansif ozelligini begeniyorsun, anlat bakalim.

takımda ramoslar silvalar cirit atıyorken denayer'e burun kıvırmak ha :)

3-4e bitecekse sıkıntı olmaz 5ten fazla verilecek oyun ortaya koymadı
severiz denayeri cimbombomun çocudur ama zaten işler kesat

Başıma bişey gelmeyecekse çok sıcak bakmıyorum gelmesine

Bu fakire mi verecez 3-4 milyon euro? Yav gitsin bidaha gelmesin. Bunun yaptigi hatalari baska futbolcularda gormedim ben, defans diye geciyor bide hiyar.

Bi ara bi macta 2-3 top indirmeyip direk kafa yapip rakipe verdigini hatirliyorum hala. Lan oglum Serdar bile gogusle indirip takim arkadaslarina verirken bu fakir dusunmeden kafa topuna girip rakipe pas atar gibi atiyo. Nesini begeniyorsunuz anlamis degilim.

Hala yok ayağı iyi hızlı vs diyorsun şaka mısınız ? Ne zaman bu adamı ilk 11'de görsek puan kaybı yaşadık. Beğenilmeyen Maicon oyun kurmada bile tokatlar yani Denayer'i. Kısacası benim gözümde bi Dany kadar katkı vermemiştir ve veremeyecektir.

Bu adam defans degil, ileri mevkide oynasa daha faydali olur. Gördüğüm en berbat stoperlerden biri. Buna iyi diyenleri anlamakta zorlanıyorum. Ya biz futboldan anlamiyoruz, ya da onlar anlamıyor.

Geri
Üst Alt