#67 Ergün Penbe

20240218_103743-jpg.235515

bir ara orta saha oynattık sanırım gerets döneminde. çok yönlü bir oyuncuydu. kaan'ı biraz ergüne benzetiyorum ama ergün'ün sol ayağı ve muz ortaları efsaneydi tabi.

Kendisi sol bek, sol açık, 6-8 numara

Her şeyi oynayabiliyordu

Çünkü hem fiziksel yönleri iyiydi hem de muazzam teknikti

Kaan Ayhan’a hız, dribling ve muz orta ekleyince ortaya Ergün çıkıyor kısacası

Şimdi sol bek bulamazken zamanında elimizde 1 adet Marcelo 1 adet Roberto Carlos vardı

Küçük hakan ve ergunu samiyende canlı izleyenler iyi bilir
Abartmayalım derim. Ergün çok teknik bir oyuncuydu ayağı iyiydi ama eksiği de çoktu. Sol bekte sırıtıyordu mesela. Sol önde de bazen yeterli olmuyordu ama genel olarak çok faydalı oyuncuydu. Bugünün Kaan Ayhan'ı güzel örnek.

Abartmayalım derim. Ergün çok teknik bir oyuncuydu ayağı iyiydi ama eksiği de çoktu. Sol bekte sırıtıyordu mesela. Sol önde de bazen yeterli olmuyordu ama genel olarak çok faydalı oyuncuydu. Bugünün Kaan Ayhan'ı güzel örnek.
Kaan ile ergün arasındaki seviye farkı messi ile ömer bayram

Son düzenleme:
Yalnız çocukluğuma denk geldiği için o dönemler çok farkında olmadan bilinçli izleyemesemde şimdi videolardan şunu görüyorum o jenerasyonda ki en ağır ayak adamın bile korkunç sürati var. Temposuz adam neredeyse yok seviyesinde sürekli bindirenler 90 dakika koşanlar şu isimler şu döneme denk gelmiş olsa abartmıyorum dünyanın en büyük takımlarına dağılım gösterirlerdi. Hani bazen şu oyun akmıyor bir türlü avrupa seviyesinde hızlanamıyoruz argümanını yıkmış geçmişler herifler. Hani solvey konferansının meşhur resimi varya einstein dahil bütün bilim admalarının bir arada olduğu bizde zamanında öyle bir topluluğu bir arada yakalamışız piyango valla.

Ergün bir ortasaha oyuncusuydu, solbeki yedekliyordu ama asıl solbek hakan ünsaldır.

Geri
Üst Alt