#7 Henry Onyekuru

bu herif bence türkiyedeki rahatligi ve ciddiyetsizligi seviyor bence

biraz bireysel antrenman yapip son vurus calissa monacasporda bile cok rahat yer bulurdu, o yetenek fazlasiyla var kendisinde ama kendini gelistirmeye calismiyor

burda da zaten bu salmis haliyle de yeterli görülüyor, niye kendini daha fazla yorup gelistirsin ki

muhammet de kendini salar yakinda

ft bireysel olarak hicbir oyuncunun üstünde durmuyor malesef, eksiklerini kapatma ve gelistirme konusunda kimseye bir katkida bulunmuyor

bi taylan var iste, o da hocadan bagimsiz sekilde kendini gelistirmistir yedek kaldigi dönemde

onun disinda herkes yillardir yerinde sayiyor malesef

O pozisyonlarının hemen hemen hepsine kendi becerisi sayesinde giriyor.Beleş pozisyon bulup kaçıranlardan değil.Ben beğeniyorum oynadığı oyunu.

Yetenekleri olan bir oyuncu. Ama yeteneklerini geliştirme derdinde değil. Avrupa’da kaybolacak tiplerden Etebo gibi. Biz almazsak yalı çocuğu kesin alır ayrıca.

bu nasıl kobra lan

1615189310416.webp

sönmüş iyice

Kaçırdığı gollerden dolayı maç esnasında kendisine çok kızıyorum ama takip eden maçta kadroya ilk yazacağım isim olur.

Kabul edelimki biz üretken forvetlerini besleyen sürekli pozisyona sokan bir futbol oynamıyoruz. Forvet hattı ekmeğini taştan çıkarıyor.

Bireysel becerisi ile Henry pozisyona giriyor atabilirse atıyor. Falcao öyle. Mustafa Öyle. Terim'i çok severim ama oturtamadı bir sistem şu takıma.

En başta gelmesini istememiştim.
İlk maçlarda beni yanılttı.
Sonra ki maçlarda haklı çıktığımı gördüm.
Genelin aksine dün ilk yarı beğendim. Tek yapmaso gereken bencilliği bırakmak.

Monaco da neden kadroya giremediğini anlıyorum maalesef takım oyuncusu değil. İki pozisyonda ver kaç yapsa çok rahat pozisyona sokacak takımı ama topları öldürdü dün.

Yetenekli oyuncu kalmasını da isterim, lakin gol kaçırmaya devam ederse başlamamalı. Pozisyona giriyor diye övülen topcu daha yeni altyapıdan çıkmadı.

Belki oyunda daha sonra girerek katkı sağlayabilir oynadığı ilk maçta gibi

Saçma bir şekilde Onyekuru üzerinden hücum yapan bir takım olduk. Onye final noktasında topla buluşması gereken bir oyuncu. Ver Onyekuru’ya adam geçsin pozisyon yaratsın diye beklersek ilk 2ye giremeyiz. Sürekli atakları öldürdüğü, topu sağa sola çekip kaybettiği bir maç daha yaşadık.
1.4 M alan yetenek fakiri Linnes’ten sonra tahammül edemediğim 2 olaydan biriydi Onyekuru ile hüsranla sonuçlanacağı net olan atakları izlemek...

Terimin olmayan stratejisinde ne yaptigini bilen, cabalayan nadir oyunculardan biri

Oyuncularda genel olarak bir motivasyon dususu var cunku hocaya guvenmiyorlar

Onyekuru'nun ayağına topu verip "hadi bize pozisyon yarat" dediğimiz her dönem etkisiz oldu. Henry, santraforu tamamlayan 2. forvet. Orta sahadaki ikili, hücum aksiyonlarında biraz daha becerikli işler yapmalı. Hücum aksiyonları belli isimlere/bölgelere yığılınca rakibin savunma aksiyonları da kolaylaşıyor.

Onyekuru'nun ayağına topu verip "hadi bize pozisyon yarat" dediğimiz her dönem etkisiz oldu. Henry, santraforu tamamlayan 2. forvet. Orta sahadaki ikili, hücum aksiyonlarında biraz daha becerikli işler yapmalı. Hücum aksiyonları belli isimlere/bölgelere yığılınca rakibin savunma aksiyonları da kolaylaşıyor.
Bu adamdan komutan olmaz asker olur diyelim ne zaman bu şekilde oynadıysa iş yaptı ...

Onyekuru için hareketli pasör bir AMC lazım.

Dün Pelgazın Osayiye gol attırdığı gibi pozisyona sokmak lazım Kuruyu. Hep yüksek pasla top atmak manasız. Attığın yüksek top Kuruyu direkt kaleye götürmüyorsa bir de adam topu tutmak rakiple boğuşmak zorunda kalıyorsa hiçbir faydası yok.

Birileri topla ortaya kat edecek Onyekuruya aradan salacak ya da sağdan güzel ortalar açacak 2.forvet gibi pozisyona sokacak. Onyekuru böyle faydalı olur. Lakin onu yapacak adam yok. Yüksek paslar da gitmiyor pek. Seri atabiliyordu da şu kadroda onu da yapan yok.

Adam Monaconun fitness salonuda çalışıp geldiğinde daha iyiydi.
Aynısı Mustafada da geçerli oluyor heriflere antrenmanda ne yaptiriyorsak git gide düşüyorlar.

4-1-4-1 düzeninde Onyekuru ile oynamak saçmalık tabii bizim takımda diğer kanatta Arda & Babel veya Feghouli filan oynadığı için saçmalık kere saçmalık

Dribling yapamayan-pas trafiğine katılmayan-orta açma becerisi olmayan-forvetini beslemeyen Onyekuru uçup kaçsa da doğru düzgün bir oyun planı oturtmak çok zor

Tabii Fatih Terim'in böyle bir derdi olmadığı için Onyekuru da oynar kanatta Arda da oynar

Geri
Üst Alt