Geçen sezon başka pek fazla hücum opsiyonu olmadığı için biraz da mecburen kanattan oyun kurma rolünü üstlenmişti ve İcardi ile şahane iş birliğini tüm sezona yayıp şampiyonlukta baş rolleri oynadılar. Diğer kanatta 'görev adamı' rolünü iyi oynayıp takım savunmasını rahatlatan Rashica' nın varlığı da önemliydi tabii...
O bölgeye istediği transfer yapılmadığı için mi nedense, Okan hoca, en baştan yanlış bulduğum Kerem' i forvet arkası oynatma fikrinde gereksiz ısrar etmek suretiyle ayarlarını iyice bozmuş oldu...
Bu noktada Zaha' nın da Kerem' in merkezde oynadığı bir kurgu için doğru profilde kanat oyuncusu olmadığını görmüş olduk. Takıma sıkça örnek verdiğim Berghuis gibi oyun kurucu özelliği gelişkin bir kanat oyuncusu katılmış olsaydı, Kerem' in top-çevre kontrolü/tercih hataları gibi defoları bu denli açığa çıkmayabilirdi belki. Ziyech' in tam da o işlevi görebileceğini ummuştum ama gördük ki hem tarzı bu dediğime uymadı, hem de herifin bu takımda oynama niyetinden bile emin olamadık, geçen bunca sürede...
Okan Hocanın yerinde olsam, Kerem' e geçen sezon Rashica' nın oynadığı bütün maçları izletir, senden bunları yapmanı istiyorum, bırak oyunu kim kurar, şapkadan tavşanı kim çıkarırsa çıkarsın derdim...Rashica' nın yapıp da Kerem' in yapamayacağı pek bir şey olduğunu düşünmüyorum, fazlasını yapacağından neredeyse eminim; gerek sağ, gerekse sol kanatta. Ama önce kendisini mental yönden buna hazırlamalı...