#7 Kerem Aktürkoğlu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Yemişim istatistigini filan. Ona bakarsaniz Zaha'nin al da at dedigi sayisiz paslari da hiç oldu. 2 Bayern, Kopenhag ve Hatay maclarinda kacirdiklariyla puanlar kaybettik.
Icardi de olmasaydi buyuk ihtimal Bjk ile ayni puandaydik ve AL liginde mücadele ediyorduk.

Yukardaki istatistikler de başka yönden yanıltıcı. Kenar yerine merkezde konuşlanıp etkili bölgede daha fazla topla buluştuğu için daha fazla kilit pas verme durumu başka herhangi bir oyuncu için de geçerlidir. Bunu da içeren bir istatistikle birlikte değerlendirilmeli, hangi mevkiide daha verimli olduğu. Benim edindiğim izlenim kanatta daha verimli olduğu yönünde; özellikleri itibariyle de öyle olması umulurdu zaten. Hatta 4-3-3 kanat forveti rolünde daha da başarılı olacağını düşünüyorum. Önceki mesajımda belirttiğim üzere, Zaha için de geçerli bu dediklerim...

Omurga tabir edilen geriden öne merkez oyuncuları; yani stoper-ÖL-10-Forvet mevkiilerinde o işi en iyi yapabilen oyuncular tercih edilir genellikle. Mesela bir oyuncu sağbek ve stoperde eşit derecede oynama becerisine sahip diyelim ve takımda stoper mevkiinde en iyi oynayacak oyuncu o ise stoperde oynar oyuncu, hatta sağbekte daha iyi olsa bile böyledir. Takımda Ziyech varsa 10 numara Ziyech oynamalıdır. Fiziksel durum konusu da bahane olmaz, kanatta oynamak daha fazla atletizm ister. Mesafe fark etmese bile daha fazla sayıda zorlu depara girişmek zorunda kalır kanatta oynayan oyuncu, esas yıpratıcı olan da elbette yüksek tempolu koşulardır...

Türk futbol kamuoyundaki söylemler tamamen ezberler etrafında dönüyor çünkü ortalama zeka seviyesi belli. Diğer faktörler hiç değişmemiş sadece Kerem soldan ortaya geçmiş gibi yorum yapılması, yahut oyunumuzun yüzde 90'ını borçlu olduğumuz Icardi'nin kötü bir dönemden geçiyor olması yok sayılıyor. Kerem evet kale önünde son zamanlarda eskisinden daha müsrif, bu da ortaya geçince pres görevlerinin ve defansif katkısının artıp bacaklarında derman kalmamasıyla ilgili olabilir, ancak örneğin top kaybı konusunda sezon başındakinden daha iyi bir noktaya geldi.

Kerem - Zaha ekseninde medyada neşredilen söylemler iki oyuncuya da kulübümüze de zarar verecek cinsten.

Türk futbol kamuoyundaki söylemler tamamen ezberler etrafında dönüyor çünkü ortalama zeka seviyesi belli. Diğer faktörler hiç değişmemiş sadece Kerem soldan ortaya geçmiş gibi yorum yapılması, yahut oyunumuzun yüzde 90'ını borçlu olduğumuz Icardi'nin kötü bir dönemden geçiyor olması yok sayılıyor. Kerem evet kale önünde son zamanlarda eskisinden daha müsrif, bu da ortaya geçince pres görevlerinin ve defansif katkısının artıp bacaklarında derman kalmamasıyla ilgili olabilir, ancak örneğin top kaybı konusunda sezon başındakinden daha iyi bir noktaya geldi.

Kerem - Zaha ekseninde medyada neşredilen söylemler iki oyuncuya da kulübümüze de zarar verecek cinsten.
Esas büyük sorun burada. İcardi en iyi halinde olsa bile tek bir oyuncunun performansına bağımlı olmak sağlıklı bir yapılanma değil. Dün veya bugünkü bir mesajımda, ''İcardi yerine standart bir forvet oynasaydı, geçen sezon ilk 3 e girebilir miydik, şüpheliyim'' demiştim. Takımın alternatifli bir hücum şablonu halen de oluşabilmiş değil. Kerem bugün kaçırır, yarın yine atmaya başlar ama öyle olsa bile sorun devam edecek gibi görünüyor...

Önder Özen: "Kerem'in 10 numara pozisyonunda olup olmayacağını hemen anlayamayız. 15 dakikada, 1 saatte anlayanda var ama bunları hiçbiri antrenör değil." (Vole)

Söylersem aforoz edilir
“Kerem Aktürkoğlu, Galatasaray Dergisi'nin Şubat ayı sayısına açıklamalarda bulundu. 23 yaşındaki oyuncu, çocukluğunda beri Galatasaraylı olduğunu söyledi.

Genç yıldız, Süper Lig'den daha yüksek teklifler almasına rağmen sarı kırmızılı takımı seçtiğini belirtti.

Kerem, Galatasaray'a transfer olduğu dönemde birçok eksiği olduğu ifade etti. Genç oyuncu, takım arkadaşlarıyla birlikte kendini geliştirmek için çok çalıştığını dile getirdi.”

“Kerem Aktürkoğlu, Galatasaray Dergisi'nin Şubat ayı sayısına açıklamalarda bulundu. 23 yaşındaki oyuncu, çocukluğunda beri Galatasaraylı olduğunu söyledi.

Genç yıldız, Süper Lig'den daha yüksek teklifler almasına rağmen sarı kırmızılı takımı seçtiğini belirtti.

Kerem, Galatasaray'a transfer olduğu dönemde birçok eksiği olduğu ifade etti. Genç oyuncu, takım arkadaşlarıyla birlikte kendini geliştirmek için çok çalıştığını dile getirdi.”
Galatasaray dergisine farklı takım tutuyorum mu diyecek? Baya saf düşünce

Esas büyük sorun burada. İcardi en iyi halinde olsa bile tek bir oyuncunun performansına bağımlı olmak sağlıklı bir yapılanma değil. Dün veya bugünkü bir mesajımda, ''İcardi yerine standart bir forvet oynasaydı, geçen sezon ilk 3 e girebilir miydik, şüpheliyim'' demiştim. Takımın alternatifli bir hücum şablonu halen de oluşabilmiş değil. Kerem bugün kaçırır, yarın yine atmaya başlar ama öyle olsa bile sorun devam edecek gibi görünüyor...
Sağlıklı olmadığına katılırım sürdürülebilir olmadığından, fakat böyle bir adam gelmişken böyle olmasında çok da beis görmüyorum. Bence önümüzdeki üç sene Icardi ne istiyorsa onu yapmalıyız kulüpçe

Sağlıklı olmadığına katılırım sürdürülebilir olmadığından, fakat böyle bir adam gelmişken böyle olmasında çok da beis görmüyorum. Bence önümüzdeki üç sene Icardi ne istiyorsa onu yapmalıyız kulüpçe
İcardi' ye lafım yok. Hiç kimse dememişken lig tarihinin açık ara en iyi santrforu olduğunu söyleyen kişiyim. Hücum organizasyonlarının çeşit ve kalite yönünden yetersizliğinden oraya geldi konu.

Neredeyse 4-2-4 oynuyoruz ki bekleri bile geride saymamak lazım, orta saha ile hizadalar ortalama. Böyle bir anlayışta öndeki dörtlünün nefes alır gibi paslaşması, kollektif anlayışla pozisyona girip skor üretmekte zorlanmaması gerekir. İcardi gibi adama en son ne zaman kolay bir gol atma imkanı sağlandı, hatırlamıyorum bile. Hep doğaçlama-spontane bir şeyler yapmaya çalışıyor diğerleri...

İcardi' ye lafım yok. Hiç kimse dememişken lig tarihinin açık ara en iyi santrforu olduğunu söyleyen kişiyim. Hücum organizasyonlarının çeşit ve kalite yönünden yetersizliğinden oraya geldi konu.

Neredeyse 4-2-4 oynuyoruz ki bekleri bile geride saymamak lazım, orta saha ile hizadalar ortalama. Böyle bir anlayışta öndeki dörtlünün nefes alır gibi paslaşması, kollektif anlayışla pozisyona girip skor üretmekte zorlanmaması gerekir. İcardi gibi adama en son ne zaman kolay bir gol atma imkanı sağlandı, hatırlamıyorum bile. Hep doğaçlama-spontane bir şeyler yapmaya çalışıyor diğerleri...
hep böyle yazıyorsun yazılarında neden? Kendini tam olarak ifade edemiyor musun? Yoksa ben demiştim bilgeliği mi yapmak istiyorsun?

hep böyle yazıyorsun yazılarında neden? Kendini tam olarak ifade edemiyor musun? Yoksa ben demiştim bilgeliği mi yapmak istiyorsun?
Böyle düşünmekte haklı olabilirsin de bazen durumu izah ederken öncesinde konuşulanlardan örnek vermek gerekiyor böyle. Tek oyuncuya bağımlı olmanın sakıncasından bahsetmekle İcardi' ye laf etmek arasındaki farkı en iyi bu şekilde ortaya koyabilirdim...Keza 6 numara transferini en öncelikli tutmuş, kimse alınmayınca Kaan' ın orada oynaması gerektiğini de söylemiştim; inatla konunun etrafında dolanan birine karşı tutarlılık argümanı olarak bunu ortaya sürmenin 'ben demiştim' cilik olmadığını düşünüyorum. Aradaki ince çizgiyi kimisi anlayacak donanıma sahip değildir; kimisi de başka türlü cevap veremeyince bununla yaftalamak kolaycılığına kaçar. Yine de dikkat etmeye çalışırım...

Kaçırdığı golleri saymazsak forvet arkasında çok kötü oynadığını düşünmüyorum ama genel olarak oyunumuz 4-2-3-1 sistemine daha uygun, Bu şekilde Kerem-Icardi ile 4-4-2 gibi oynuyoruz ve biraz oyun ezberi bozuluyor bu durumda. Kerem'in Mertens gibi etkili bir bağlantı oyuncusu olması zor. Kerem'in zaten en büyük zaafı çok top kaybetmesi ve topu saklayamaması bu yüzden orada biraz forvet ve orta saha bütünlüğü bozuluyor bu düzende.

6 milyon opsiyonla gelen matadorun yanında metin oktay kalır

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt