Kerem' i severim, başarılı olmasını çok isterim ama takımda ideal bir rol bulmakta zorlanıyorum artık...
10/forvet arkası/SS oynayabilmek için gerekli teknik, çevre kontrolü, soğukkanlılık gibi temel özelliklerinin net yetersiz olduğunu en başta söylemiştim de tepki gösterenler olmuştu. Hoca böyle sonucu baştan belli bir deneme yapmak suretiyle zehirlemiş gibi oldu bir nevi; fabrika ayarlarına bir türlü dönemiyor çocuk...
Hep diyorum; Kerem de Zaha gibi üçlü forvetin solunda, kısmi özgürlük tanındığında azami verimli olabilecek bir oyuncu aslında. Yahut Rashica gibi enerjisi, defansif katkısı, oyun dsipliniyle fayda sağlayabilecek bir kanat oyuncusuna evrilebilir ki bunun için gerekli atletizm, yetenek ve sorumluluk duygusuna sahip bir oyuncu. Yeter ki o role ikna olup benimseyebilsin; sağ kanatta daha iyi bile olabilir hatta. Zaha alındığı ve sol tarafta oynayacağı belli olduğu andan itibaren ilk aklıma gelen senaryo bu olmuştu; Ziyech de 10 numara oynar diye düşünüyordum. Malum, hoca 4-2-3-1 den vazgeçecek gibi görünmüyordu, halen de değişen bir şey olmadı o hususta...
Şu an oynamaya çalıştığı, her şeyi yapmak isteyip de dağılıp pek bir şey üretemediği oyun şekli, Köhn başta olmak üzere diğer oyuncuların da ayarını bozuyor. En kötü maçı olduğunu düşündüğüm KP maçında bile gol+asist yapabilirdi ama bu düşüncem yine değişmezdi...
Bu konuda iş hocaya düşüyor. Seneye yine oyun kurucu kanat gibi kullanmayı düşünecekse Kerem' i tümüyle kaybederiz. Bunun yerine mutlu olabileceği bir yere yol alması kendisi için daha iyi olacaktır. Böyle devam edemez...