#7 Roland Sallai

Zeki Çelik aslında 1.3-1.5 maaşı kabul etse Sallai ile sağ beki götürürlerdi ikisi.

Ligimiz zayif oldugundan solda da eren gibi bir canavar oldugundan sag stoper davinson oldugu icin sallai perfomansi yaniltiyor
Adam bekten cok acik oynuyor
Çok gereksiz faul ve kart aliyor gosterilmeyen kartlari koysak iki mactan birinde atılır cok fazla formadan çekiyor
Yoklukta oynuyor sag bek ve sag acik yedegi olarak mukemmel oyuncu ama as oyuncu asla olamaz
Sol beke koysak abdul tarafina herkes sovmeye baslar
Davinson sayesinde oynuyor gorunuyor

Yine saç baş yoldurttu belki de ben takıntılıyım bilmiyom. Top her ayağına geldiğinde tadım kaçıyor. Bir tek taç atışında bi yanıltır gibi oldu o kadar

çok iyi oynadı

güncel olarak ligin en iyi sağ beki

faulleride azaltırsa avrupada iş yapar

ligde sırıtmıyor

boey ile beraber oynasın sağ beki

Ortalama performans bence. Sag bek desen degil, kanattada yetersiz performans. Son haftalara kadar 1 gol 0 assist yapmisti kanat olarak. Osimhen ve daha önce Icardi ve Osimhen varken aylardir assist yapamamak skandal. Bu tip, azim, çaliskan yetenekleri kisitli oyuncular yabanci olmamasi lazim.

Hem kontenjan olarak hem maas olarak bunun kadar oynayacak yerli oyuncularin olur yada olmasi lazim.

Malesef Sallai out > çevik, hizli, çaliskan genç Türk kanat in bence

Bizimkiler de başarılı sağ bek transferi yapmalarıyla ünlüler zaten.

Sallai’yi Jelerti satıp Kaan’ı stopere çekip 2 tane mükemmel sağ bek alabilirler.

Sallai’nin her maç bir tane banko asisti ya da gol pozisyonu var. Bu maçta da son hamleyi yapabilse harika bir golü olacaktı rakibi inanılmaz ekarte etti.

Yanına iyi bir sağ bek alabilirsek hem yedek bek hem yedek sol açık rotasyonu için daha iyi bir parça bulamayız. Kaldı ki Avrupa’da bu kadar saçma kartlar da çıkmıyor son Avrupa maçlarında gayet iyiydi.

İlk 11 oyuncusu değil ancak bizim için muhteşem bir ilk 18 oyuncusu.

Seneye 3 kulvarda ilerlerken Sallai gibi sol kanat, sağ kanat, sağ bek, gerektiğinde 2 santrafordan birini bile oynatabileceğin standardı belli olan bir oyuncu çok önemlidir.

Kendisinin bir de orta saha versiyonunu bulmalıyız çok yönlülük açısından.

Orta sahada kendisinden ne isteniyorsa yapabilecek bir rotasyon oyuncusu bulmalıyız. Gedson misali.

11-12 sezonu öncesi Arda'nın Atleticoya transferi sonrası boşluğunu doldurmak için as rolü kanat olan Riera'yı Sallai gibi yüklü bir maaşla almıştık adam kanatta berbat oynayıp beke geçince şov yapmıştı aynı şekilde Sallai de Keremin Benficaya gidişi sonrası boşluğunu doldurmak için kanat rolüne alındı orda oynadığı maçlarda vasatı aşamazken beke geçince şov yapmaya başladı. Ben çok beğeniyorum oynadığı topu bazı pozisyonlarda biraz gereksiz sertlik yapıyor ama yeni yeni bek oynamaya başlayan oyuncu için o kadarı olur. Sallai-Eren harika kazanımlar oldu önümüzdeki sezon için nerden baksan 20m euroluk harcamadan kurtulduk.

11-12 sezonu öncesi Arda'nın Atleticoya transferi sonrası boşluğunu doldurmak için as rolü kanat olan Riera'yı Sallai gibi yüklü bir maaşla almıştık adam kanatta berbat oynayıp beke geçince şov yapmıştı aynı şekilde Sallai de Keremin Benficaya gidişi sonrası boşluğunu doldurmak için kanat rolüne alındı orda oynadığı maçlarda vasatı aşamazken beke geçince şov yapmaya başladı. Ben çok beğeniyorum oynadığı topu bazı pozisyonlarda biraz gereksiz sertlik yapıyor ama yeni yeni bek oynamaya başlayan oyuncu için o kadarı olur. Sallai-Eren harika kazanımlar oldu önümüzdeki sezon için nerden baksan 20m euroluk harcamadan kurtulduk.
Yalnız şöyle birşey var Sallai takıma çok geç katıldı çok farklı bir oyun anlayışı sonrası. Riera açıkta hiç katkı verememişti Sallai kanat katkısı da vermeye başladı Barış yokken.

Çok kızdım sövdüm ama son haftalardaki oyunu ve mücadelesi için tebrik etmek de gerekir.
İşi gördü.

Geri
Üst Alt