Servet dünyanin sayılı stoperlerindendir !
Sivasspor'dan Adnan başkanın yogun istegi ile alınmıştı Kalli döneminde.
Sunu belirteyim ilk önce stoper ve son adam diye birşey vardır. Bilenler bilir nasıl stoper nasıl son adam olunur ve ne özellikler gerekiyor bilirler.
Oynamaya başladıktan beri formayı bir daha bırakmadı. 2,5 sezonda tam tamına 135 maç oynadı.
Ben böyle istikrarlı bir yerli oyuncu görmedim. Avrupanin her yerinden maçlar izlerim her hafta. Maça Servet gibi konsantre olan bir oyuncu görmedim henüz!
Hem de öyle maçlar cıkarmıstır ki Avrupa kupası olsun, sampiyon oldugumuz yıl basta olmak uzere hepimizin gonlunde taht kurmustur.
Servet çetin ismini duyunca Sapkayı en Basta.
Lincoln kılı dönüp evde yatarken, Servet kemigi kırık sahaya cıkmıstır! Emre Güngor gibi zırt pırt adelesini tutmadı
linderoth
Arda gibi formsuz oldugunda bile ruh gibi gezmedi sahada, çıktı savastı formaya olan saygısından, sevgisinden.
Parasının son kurusuna kadar hakediyor bu
Aslan Parcası.
Simdi elestiriliyor, elestirin tabi ki. Ama futbolu bilmeyenler elestirmesin!
Bugün Servet in ozelliklerini saysak:
- Ligin en iyi kafa topuna cıkan oyuncusudur
- En çok top çalan defanstır
- Fizigi muthistir
- Hırsı bize geldikten sonra maksimum seviyededir.
- Genclerbirligi macının son dakikasında takım geriye cekilmisken deli gibi pres yapmasını gormediniz mi?
Bu oyuncu mu isteksiz?
Bu mu eski havasinda degil?
Bırakın Allah askına. Biz koymusuz Ankaralı Emre Güngür'ü 35'lik Emre'yi camadam Gökhan'ı sonra Servet öyle, Servet böyle.
Servet ne zaman kaliteli-oyun kurabilen bir defans oyuncusu ile oynamıs ?
Koyun bakalım Marquez veya Pepe'yi Servet'in yanına yada Kompany'yi. Suanda Barcelona takımına koyalım yada söyle yapalım;
Servet - Carvalho
Servet - Kompany
Servet - Pepe
Servet - Marquez
Servet ne Madrid'te nede Barça'da sırıtır, çünkü Servet dünyanın sayılı stoperlerindendir.
Servet'in saha icindeki görevi nedir?
- rakibin en onemli forvetini oyun icinde sokak tabiriyle BOGMAK.
- fizigi ile bogar
- ikili mucadelede herturlu rakibi oturtur yere
- topu super calar ve seri sekilde top ile ilerler
- rakip oyunculari saha icinde agresif oyunuyla germek
Servet bunların hepsinin kralını yapıyor.
Eksigi nedir peki?
- top rakipteyken cok hızlı olmaması
- kıvrak olamaması
- oyun zekasi sadece defansta var uzun top atamıyor
- oyun kuramıyor
Peki biz 2-3 hatta daha ileriye gidiyorum Pope den sonra boyle oyuncu bulabildik mi?
Biz Servet'in yanına kıvrak, seri, ayagına hakim, oyun zekası iyi olan birini bulalım iste ondan sonra elimizdeki Servet'in avrosunu, dolarını tartısalım.
Efendiligi ile...
durustlugu ile...
beyefendili ile...
formaya olan askından dolayi.
Galatasaraylılık durusunu sahada en iyi anlatan adamdır. En kısa surede ikinci kaptan olman dilegi ile...
Hep bizimle Kal Servet'im !