#8 Barış Özbek | Arşiv

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: #8 Barış Özbek

Elano'nun top kayıplarının en büyük sebebidir vasıfsız yeteneksiz ortasaha oyuncularımız siz ne kadar kabul etmeseniz de.Elano'nun özeti budur;
Bütün maç bunları yapabilecek oyuncularla yanyana oynaması lazım.Barış kesinlike bu tarz oynayabilecek kapasiteye,zekaya sahip değil.Topu Elano'ya verecek,boşa kaçacak tekrar alacak,Mustafa'ya tekte oynayacak vs.Bu tür işleri yapabiliyor mu?Hayır.Hocamızı katmaya gerek yok işin içine.Adam yokluktan oynatıyor Barış'ı Mustafa'yı.​

Emre Belözoğlu güzel bir örnektir bu konuda bak. İzle nasıl top kaybedilmez(en kötü faul alınır), nasıl minimum düzeyde pas hatası yapılır... Yanındaki adamlardan bağımsız olarak. Takımın 9 futbolcusu rakip ceza alanındayken topu havaya dikip gol yenmesine neden olan cristianla oynarken hem de... Kabız Topuz, Vederson ve umursamaz santos cabası. Bir de koşmayan alex var. Guiza ya birşey söylemeye gerek yok. Bak çok net birşey söylüyorum "Basit top kaybı". Bu kadarını anlayabileceğini biliyorum. Barış'ın alakasının olmadığı pozisyonlarda çok çok basit hatalar yapıyor. Anlamak istersen anlarsın... Bu adamların hakkını yemeye gerek yok. Sonra yine hüsran olur. Bu kez bahane de kalmaz...

Emre Belözoğlu güzel bir örnektir bu konuda bak. İzle nasıl top kaybedilmez(en kötü faul alınır), nasıl minimum düzeyde pas hatası yapılır... Yanındaki adamlardan bağımsız olarak. Takımın 9 futbolcusu rakip ceza alanındayken topu havaya dikip gol yenmesine neden olan cristianla oynarken hem de... Kabız Topuz ve umursamaz santos cabası. Bir de koşmayan alex var. Guiza ya birşey söylemeye gerek yok. Bak çok net birşey söylüyorum "Basit top kaybı". Bu kadarını anlayabileceğini biliyorum. Barış'ın alakasının olmadığı pozisyonlarda çok çok basit hatalar yapıyor. Anlamak istersen anlarsın... Bu adamların hakkını yemeye gerek yok. Sonra yine hüsran olur. Bu kez bahane de kalmaz...

Verdiğin örnekteki oyuncunun takımı tamamen pasa dayalı futbol oynuyor.Cristian ne kadar hata yapsa da yanındakine pas atabilecek kadar top tekniği var.Basit oynayabiliyor en azından.Emre denen oyuncu herşeyi geçtim Alex gibi bir adamla oynuyor.İkiye bir yapıyor,rahatlıkla pas yapabiliyor.Umursamaz Santos'un da çok iyi bir top tekniği var.Verdiğin örnek olmamış yani.Emre'nin etrafındaki oyuncular ne kadar silik ne kadar umursamaz olurlarsa olsun basit oynamayı biliyorlar,pasa dayalı futbol oynamaya çalışıyorlar.Koyduğum video herşeyi açıklar nitelikte.Elano'yu basit top kayıplarına zorlayan şey kesinlikle yanındaki oyunculardır.Onlarla pas yapamayınca daha çok dikine oynamaya çalışıyor böylece pas yüzdesi düşüyor.Ben Barış'ın hakkını filan yemiyorum aksine yapabileceğinin en iyisi budur diyorum,kızmaya gerek yok diyorum.Ama bu takımda oynayacak kapasitede değil bana göre.

Verdiğin örnekteki oyuncunun takımı tamamen pasa dayalı futbol oynuyor.Cristian ne kadar hata yapsa da yanındakine pas atabilecek kadar top tekniği var.Basit oynayabiliyor en azından.Emre denen oyuncu herşeyi geçtim Alex gibi bir adamla oynuyor.İkiye bir yapıyor,rahatlıkla pas yapabiliyor.Umursamaz Santos'un da çok iyi bir top tekniği var.Verdiğin örnek olmamış yani.Emre'nin etrafındaki oyuncular ne kadar silik ne kadar umursamaz olurlarsa olsun basit oynamayı biliyorlar,pasa dayalı futbol oynamaya çalışıyorlar.Koyduğum video herşeyi açıklar nitelikte.Elano'yu basit top kayıplarına zorlayan şey kesinlikle yanındaki oyunculardır.Onlarla pas yapamayınca daha çok dikine oynamaya çalışıyor böylece pas yüzdesi düşüyor.Ben Barış'ın hakkını filan yemiyorum aksine yapabileceğinin en iyisi budur diyorum,kızmaya gerek yok diyorum.Ama bu takımda oynayacak kapasitede değil bana göre.

Elano ayhanlada oynadı ardaylada sonuç değişmedi.Emrenin mücadelesi dönen topları alması top çalması 10 çeker elanoya.

Elano'nun yanında da Keita-Kewell-Arda var. Önünde gayet iyi alış veriş yapabileceği baros ve Jo gibi top tekniği yksek iki adam var? Arda'nın Alex'ten bu yönde ne eksisi var. Ben Yanında oynayan adamlardan bahsediyorum. Cristian'ın futbolcu olarak Mehmet Topal'dan iyi olduğunu iddia eden olursa o adamla tartışmam ben. Topal la da oynadı Elano? Ayhan ile de oynadı ki onun da topla ilişkisi cristiandan 3 kat iyidir. Yani sen bu işte emre'nin bireysel yeteneğinin katkısını görmüyorsan, yok diyorsan birşey söyleyemem... Emre'nin bir de top çalması, hücum presi var hayvan gibi.

Elano'nun yanında da Keita-Kewell-Arda var. Önünde gayet iyi alış veriş yapabileceği baros ve Jo gibi top tekniği yksek iki adam var? Arda'nın Alex'ten bu yönde ne eksisi var. Ben Yanında oynayan adamlardan bahsediyorum. Cristian'ın futbolcu olarak Mehmet Topal'dan iyi olduğunu iddia eden olursa o adamla tartışmam ben. Topal la da oynadı Elano? Yani sen bu işte emre'nin bireysel yeteneğinin katkısını görmüyorsan, yok diyorsan birşey söyleyemem...

Ahmet,anlamak istemiyorsun.:)Neyse uzatmaya gerek yok.Benim fikrim bu yönde.Ben Barış'ın bu takımın oyuncusu olmadığını ve yanında oynadığı zaman Elano'yu kötü yönde etkilediğini düşünüyorum.Ayrıca hiç konuşulmayan birşey var.Biz Emre'nin geçen seneki hallerini de biliyoruz.:)Kampa katılamamış Emre,yanındaki oyuncularla,takımıyla uyum sağlayamamış Emre.Ama iş Elano'ya geldiği zaman kimse bunları konuşmuyor.

Elano'nun yanında da Keita-Kewell-Arda var. Önünde gayet iyi alış veriş yapabileceği baros ve Jo gibi top tekniği yksek iki adam var? Arda'nın Alex'ten bu yönde ne eksisi var. Ben Yanında oynayan adamlardan bahsediyorum. Cristian'ın futbolcu olarak Mehmet Topal'dan iyi olduğunu iddia eden olursa o adamla tartışmam ben. Topal la da oynadı Elano? Ayhan ile de oynadı ki onun da topla ilişkisi cristiandan 3 kat iyidir. Yani sen bu işte emre'nin bireysel yeteneğinin katkısını görmüyorsan, yok diyorsan birşey söyleyemem... Emre'nin bir de top çalması, hücum presi var hayvan gibi.

Uzağa gitmeye bile gerek yok honduras maçında arda emre uyumunu gördük.Aynı uyumu sene başından oynamalarına rağmen elanoyla göremedik demekki sorun elanoda.

emre nin önünde ne dersen de kıçını kaldıramasa da alex var sonuçta

Ahmet,anlamak istemiyorsun.:)Neyse uzatmaya gerek yok.Benim fikrim bu yönde.Ben Barış'ın bu takımın oyuncusu olmadığını ve yanında oynadığı zaman Elano'yu kötü yönde etkilediğini düşünüyorum.Ayrıca hiç konuşulmayan birşey var.Biz Emre'nin geçen seneki hallerini de biliyoruz.:)Kampa katılamamış Emre,yanındaki oyuncularla,takımıyla uyum sağlayamamış Emre.Ama iş Elano'ya geldiği zaman kimse bunları konuşmuyor.

Emre geçen sene de iyiydi. Fenerbahçe çok çok kötüydü. O da arada kaynadı. Tüm fener maçlarını seyrettim. Emre'nin top saklama becerisi tamamen kişiseldir, takımla hiçbir alakası yoktur. En kötü kalçayı koyar faul alır. Hücum presini on numara yapar, top çalma manyağıdır. Pası geçelim hadi canın sağaolsun. Ama sen de bunları kabul et.

emre nin önünde ne dersen de kıçını kaldıramasa da alex var sonuçta

Elano'nun önünde de Arda-Keita-Kewell-Baros-Jo var. Guizayı bir düşünün arkadaşlar insaf yahu. Aldığı her topu kaybeden, bütün ikili mücadelelerden yenik çıkan bir forvetle oynamaktan bahsediyorum. Bu ne demektir? Atılan tüm toplar tenis gibi geri döner. O topların hepsini kim toplar? Hızla atağa kim çıkararır? Cevabı biliyoruz zaten...

Elano'nun önünde de Arda-Keita-Kewell-Baros-Jo var. Guizayı bir düşünün arkadaşlar insaf yahu. Aldığı her topu kaybeden, bütün ikili mücadelelerden yenik çıkan bir forvetle oynamaktan bahsediyorum. Bu ne demektir? Atılan tüm toplar tenis gibi geri döner. O topların hepsini kim toplar? Hızla atağa kim çıkararır? Cevabı biliyoruz zaten...

kastım orta saha hocam orta saha ileri 3 lüyü geç

Ya afedersiniz ama kazma oldugunu ispat etmek icin elinden geleni hersey yapiyor iste.

Bknz su yukaridaki vurus.

Ne köy olur ne kasaba:o Ayagında topu tutar bekler bekler ya geri oynar yada zamanında atması gereken adama 1 dk sonra atar gelde cinnet gecirme:o

bi insan tek başına bi takımı nasıl diker atar örneğidir barış bir de abisi ayhan neden ya neden ? niye siz galatasaraydasınız senelerdir bu takımda forma buluyorsunuz yeter ulan yeter...

değil ilk 11 bu takımda olması hata rijkardın da mecburiyetten oynattığını düşünüyorum orta sahamız harbiden çok kötü

bi insan tek başına bi takımı nasıl diker atar örneğidir barış bir de abisi ayhan neden ya neden ? niye siz galatasaraydasınız senelerdir bu takımda forma buluyorsunuz yeter ulan yeter...

bu takimdan ilk gitmesi gereken adam Elanodur. dün kim daha cok top kaybi yapti acaba?? sakin Elano dikine oynuyor demeyin bana. dikine attigi top 2-3 tane. gerisi hep yana veya geriye. Elano hic ilk 5 e girmis mi en cok kosa futbolcular arasinda?? baris bu takimda mücadele eden yegane adamlardan biri. ayrica paslari da öyle berbat degil. basit ve tek pas oynuyor. elano gibi gereksiz top kayiplari yapmiyor, ayhan gibi gereksiz tempo öldürmüyor. bu takim 2 yil önce sampiyon olurken takimin en önemli 2-3 oyuncusundan biri Baris di. yalnis olan orta saha dizilisi. bu takimda baris ve sarp varsa bir de Elano ya gerek yok. önlerine koy Dos Santos u cossun. ama yok illa Elano onyacak orta saha yoklari oynayacak.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt