#8 Barış Özbek | Arşiv

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: #8 Barış Özbek

sen futboldan anlıyorsan, Chelsea, ManU, Arsenal takım falan değil.

Ben onların hiçbirine takım değil demedim senin nekadar anlayışı az oldugun biri bunu yazdıgından belli oluyor acaba hiç Türkçe Edebiyat görmedinmi okulda yaw hiç kitap okumuyormusun sen? Ben Essienin degeri 33 milyon Euro dedim hiçbirine takım değil demedim aradaki maddi farkı söyledim sadece tabi sen anlamdıysan benim suçum değil. Hem sen kim oluyorsunda benim futbol bilgimi sorguluyorsun? Madem okadar anlıyorsun futboldan harcanma buralarda...

dün Chelsea maçını izleyenler bir ön liberonun ne yapması gerektiğini görmüştür umarım. Essien mükemmel bir şekilde kitledi Gerrard'ı. ve sahanın az koşanlarından. ancak en önemli kısım şu: maçın en isabetli pas atan adamı Essien. Xabi Alonso değil, Gerrard değil, Lampard değil. Essien.

bu Essien dediğimiz adam, dünyanın en güçlü, en dayanıklı, en hızlı futbolcularından birisi değil mi? neden koşmuyor peki? çünkü ön libero dediğimiz mevkide oynayan oyuncu koşsun diye konmamıştır oraya. alan kapatsın, rakibin pozisyon almasını önlesin falan. bir de en önemlisi topu ayağından çıkartırken düzgün çıkartsın. Porto maçını izleyenler görmüştür, Fernando diye bir çocuk ManU'ya top oynatmadı. aynı şekilde ayağından top çıkartırken, tereddüt etmeden Lucho veya Raul Meireles'e oynadı. 700.000 €'ya gelmiş Porto'ya. işte böyle adamlar ön liberodur.

----------------------------------------

bugün Barış Özbek fanatiklerinin ortaya sunduğu "onun görevi koşmak" ve "bu kadar ucuza adamdan şov yapması beklenmez" gibi 2 ciddi argümanı çürütmüş bulunmaktayım. bunlara ne cevap gelecek bakalım. ne komiklikler duyacağız. :)

4 forvetle oynayıp orta sahayı iki adama verirsen bu adamdan bekleyebileceğin tek şey koşmak, pres yapmak ve top kapmak olur. Essien i de getirsen aynısı olur ki ne kadar uç bir örnek verdiğinin farkındasındır umarım. Ayrıca sakatlıklardan dolayı arkasındaki adamların açıklarını kollamak ve kapatmak zorunda olduğunu bilerek oynadığı da yadsınamaz bir gerçek. Lincoln, bütün iyi niyetine rağmen baros ve kewell defansta veya hücum presinde etkili değiller. Arda onlara nazaran daha yardımcı. barış'ın yanindaki ayhan da çok mücadeleci ama barış kadar hızlı değil o nedenle barış hem ayhanın hem defansın hatalarını kollayacak hem de kewell lincoln baros ve ardanın yerine koşacak. Bunu görmek o kadar da zor olmasa gerek. Solomon kalou, malouda lampard gibi oyunun iki yanını oynayan fizikleri çok iyi futbolcularla yan yana oynayıp arkanızda john terry nin olmasıyla aynı şey değildir bu...

Barış çok iyi bir takımda ilk 11 oynayamaz ama iyi bir yedek olur. Hucüm yönüünü geliştirirse çok daha iyi olur.

22 yaşındaki biri için hiç fena sayılmaz.Kendini geliştirdiği taktirde her zaman(daha iyisi olmadıkça) Galatasaray'da oynar.

Mehmet Topal çok iyi bir ön libero. Barış'la aynı cümlede geçmesi bile başlı başına bir ayıp.

Sen hala buralardamiydin renktas? Baris'in iyi zamanlarinda ortadan kayboluyosunda :))

Ben sahsen Mehmet Topal - Baris yerine Baris - Baris'li bir orta sahayi tercih ederim.

Bana sorarsan sende kabul et ve rahatla ;))

Sen hala buralardamiydin renktas? Baris'in iyi zamanlarinda ortadan kayboluyosunda :))

Ben sahsen Mehmet Topal - Baris yerine Baris - Baris'li bir orta sahayi tercih ederim.

Bana sorarsan sende kabul et ve rahatla ;))

katiliyorum, Mehmet topal vazgecilmez bir oyuncu buna lafim yok, ama Barisda olan potansyel ve oynadigi iki yonlu oyunu ayhan anca bu yasinda oynayabiliyor.

Barisin gelecegi egerki gelismesini devam ettirir ise cok parlak!

takımımızın en hırçın futbolcusu ama ayaklarını geliştirmesi gerek şut çalışması gerek..

Her zamanki saçmalıklarını bu maç yapmazsa maçın gizli yıldızlarından olabilir. Gerçi defansta Volkan-Hakan-Emre-Sabri 4lüsüyle başlarsak bu maçta oynamayacaktır, Mehmet Topal direkt olarak 11'de başlayacaktır.

Maalesef bazi konularda Serhat kardesimize katiliyorum. Top ayagina geldiginde çok kötü kullaniyor. Takim halinde ataga çiktigimizda çok basit bir pas hatasiyla takimi tehlikeye sokabiliyor. Daha iyisi var mi ? Evet, Mehmet Topal. Mehmet Topal - Ayhan ikilisi oynamasi lazim.

katiliyorum, Mehmet topal vazgecilmez bir oyuncu buna lafim yok, ama Barisda olan potansyel ve oynadigi iki yonlu oyunu ayhan anca bu yasinda oynayabiliyor.

Barisin gelecegi egerki gelismesini devam ettirir ise cok parlak!

Çok doğru tespit ama yeterki kendini geliştirsin.

Birde 30-40 metreden sol ayağı ile lut çekmese çok iyi olur...

Shalke04'ün altyapısında bulunan kardeşi Ufuk Özbek Türkiye U-16 Milli Takımına alındı.

72412.jpg

top ayagına geldiginde iyi kullanamıyor, ilk geldiginde biraz birşeyler yapmaya çalışıyordu ama şimdi oda yok. Bir Türlü kendini geliştiremedi ama yaşı genç,hırslı ve hırçın oldugu için belki birşeyler kapabilir...

Bu futbolcu akrabaları hep biyere gelir zaten bu işler böyle. Bu arada şutunu geliştirmelisin barış.

Takımda koşan tek oyuncu=)Ya barış olmasaydı emin olun gelen geçen 5 atardı...

Sut cekme uzerine calisildigi taktirde gelistirilebilir, ama ne kadar? Sut cekerken ayagini saliseler icinde olcup bicip dogru aciya getirmen gerekir, buda kabiliyet isidir. Futbol oynamis cogu kisi bunu gayet iyi bilir.

Baris'in isi Gerrard'lik degil, cok kosup takimin dinamizmini en ust seviyede tutmak.

sol ayagıyla saçma sapan yerlerden şut atması kanıma dokunuyor. ama klasik sabriye benzetiyorum pek kafası çalışmıyor ve yapması gereken tek şey mücadele , kendi başına işler yapmaya çalıştıgında batırıyor.

Şut konusuna takılmayın dünyanın en iyi şut çeken ö liberoları bile yılda ortalama uzaktan attığı gol sayısı 5 i 6 yı geçmez.Günümüzde uzaktan şutlarla gol atmaya çalışmak denenmez taktik bile değildir.

Futbolcuya kalır önü boşsa kendine güveniyosa vurur on tane vurur bir tanesi girer...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt