#8 Gabriel Sara

Bence Selçuk'un Sara'dan "çok daha iyi" olan hiçbir özelliği yoktu.

Selçuk çok daha iyi pasördü Sara'dan. Fmde bile pası 20 üzerinden 18 ya da 19du diye hatırlıyorum. Meloyla sağladığı uyum da inanılmazdı Sara-Torreira da çok iyi ikili oldu ama Selçuk-Melodaki dominasyonu hala göremedim ikisinde

Selçuk çok daha iyi pasördü Sara'dan. Fmde bile pası 20 üzerinden 18 ya da 19du diye hatırlıyorum. Meloyla sağladığı uyum da inanılmazdı Sara-Torreira da çok iyi ikili oldu ama Selçuk-Melodaki dominasyonu hala göremedim ikisinde

Bilemiyorum özellikle de pasörlük konusunda Sara bi tık daha önde geliyor bana.

Biz mi taktiksel takım değiliz?

Bizim oyunumuzu özetlemek gerektiginde, taktik konusu 4. ya da 5. siraya girer. Biz atletik, mucadeleci, birkac ust duzey futbolcudan olusan ve cogunlukla zayif rakipler ile oynayan bir takimiz. Bu maclarda da rakip kalenin 30-35m uzaginda degil, iki stoper arasinda rakip kalesinden 50-60m uzakliginda oyun kuruyoruz.

Tempolu ve dönen toplari cok iyi toplayan, hucum presi iyi yapan, bu durumdan faydalanip bos alanlari gorup pozisyona giren takimiz. Set oyunda 2-3 variyasyonumuz var maksimum, onlar da cogu zaman ya sol/sag acigin iceri girmesi ve oyun kurmasi, ya da Osimhen ve aciklara defans arkasi pas. Icardi varken de fake 10 numara gibi oynuyordu, o da bir taktik.

Sara'yi City, Barcelona gibi takimlarda asil izlemek gerekiyor, o tarz oyun oynayan takimlarin degisilmez parcasi olur.

Bizim oyunumuzu özetlemek gerektiginde, taktik konusu 4. ya da 5. siraya girer. Biz atletik, mucadeleci, birkac ust duzey futbolcudan olusan ve cogunlukla zayif rakipler ile oynayan bir takimiz. Bu maclarda da rakip kalenin 30-35m uzaginda degil, iki stoper arasinda rakip kalesinden 50-60m uzakliginda oyun kuruyoruz.

Tempolu ve dönen toplari cok iyi toplayan, hucum presi iyi yapan, bu durumdan faydalanip bos alanlari gorup pozisyona giren takimiz. Set oyunda 2-3 variyasyonumuz var maksimum, onlar da cogu zaman ya sol/sag acigin iceri girmesi ve oyun kurmasi, ya da Osimhen ve aciklara defans arkasi pas. Icardi varken de fake 10 numara gibi oynuyordu, o da bir taktik.

Sara'yi City, Barcelona gibi takimlarda asil izlemek gerekiyor, o tarz oyun oynayan takimlarin degisilmez parcasi olur.
Klop yapınca taktik deha okan buruk yapınca taktik bilmiyor yeteneklerle maç kazanıyor. Hadi abi ya..

Bu kadar rahat maç kazaniyorsak kesinlikle yunus ve sara sayesinde..torreira aşk acısını atlatinca,sara çok daha fazla hücumda gozukecektir.

Yazından şunu çıkarıyorum, futboldaki tek taktik topa sahip olma oyunu. Çünkü verdiğin iki örnek de bu ekolü oynamaya çalışıyor. Halbuki son yıllardaki en demode sistem oldu. Uygulamaya çalışan çoğu takım başarılı olamıyor. Futbolda en modern oyun sistemini Kloop, Inzaghi, Okan Buruk, De Zerbi, Gasperini vs. gibi farklı formasyonlarla sonuç alan hocalar uyguluyor. Eksileri, artıları vardır tartışılır ama göze en keyifli gelen, skorların en çok lehine işlediği takımlar bunlar oldu son dönem dünyada.

Ek olarak Sara tipi oyuncu her takımda parlar. Bizim takımda da koşucu çok olduğu için uzun toplarıyla ve paslarıyla fark yaratıyor.

Biraz daha taktiksel takimda oynasa, ya da biz biraz daha taktige önem veren ekip olsak cocuk resmen elit sinif topcuya girer. Cogu zaman diger oyuncular ayak uyduramiyor yapmak istediklerine. Buna ragmen top ayaginda oldugunda sag/sol ayakla verdigi paslar, oyun gorusu, hep haraketli olmasi gibi ozellikleri dunya'nin her liginde bu arkadasi oynatir..

Ama daha planli bir takimda sistemin kilit oyuncusu olabilecek potansiyelde; gozler onu Brezilya Milli Takiminda gormek ister.

SM-G991B cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Moderatör tarafında düzenlendi:
Şu an için performansı iyi çünkü içine kapanık ve genç olduğu için eğlenmeyi bilmiyor. bir kaç seneye gözü açılır ve tat alma duyusu değişince profesyonelliği de bozulur.

Bence bizde oynamış en iyi 8 numara kendisi. Gerçekten daha iyisini böyle komple paket bir 8 numara hatırlamıyorum. Biraz 6 numara yeteneğinin yanı sıra baya baya 10 numara özelliği de var.
Herkesin aklına prime Selçuk geliyor muhtemelen ama Sara'nın dripling+çalım yeteneği var ekstradan.
Selçuk inan çok başka seviye double double yaptı, melo ile beraber şampiyon yaptı. Attığı frikikler ekstrası. Sara henüz iyi şutu yok uzaktan

3 lü orta sahadaki 8 numara rolünü mükemmel oynar. Bizde malesef ön libero oynuyor şu anda.

İlk geldiğinde devamlı şut denerdi son zamanlarda hiç denemiyor.
Biraz bizim oyun planımız da öyle genelde o bölgeyi çok hızlı geçmeye çalışıyoruz biz. Özellikle Osimhen ve Barış varken Okan Hocanın hücuma çıkış planı da değişti. Zaten en önemli hücum planımız önde baskı ama yeri geldiğinde rakibi ikinci bölgede karşıyalıp aldığımız toplar ile doğrudan hücuma gidiyoruz

Anca bir maç çok çok sıkışırsa Sara 'nın sık sık şut attığını görürüz...

malmö maçı dışında son 3-4 maçtır vasat oynuyor, yorgunluk veya bizim sol tarafın sahaya zıçıp batırmasıyla da ilgili olabilir. onun dışında iyi topçu.

ikili merkezde torreirayla kendisini katır gibi kullandığımız için hücumdaki etkinliği biraz düşük. ona rağmen ilk devreyi 2g 6a ile kapatmış.

tüm duran topları bırakmış olsak muhtemelen ilk devreden 10 asist yapmıştı. bu sene kilitlenen bir maçı uzaktan şutla çözüp 1-0 kazandırırsa çilek olur. umarım ramstaki fb maçı olur o maç.

Geri
Üst Alt