#8 Gabriel Sara

Duran toptan adam övecek değiliz. Geçen sene tonlarca gol attık ve kaçırdık. Ayrıca geçen sene Osimhen yoktu.
Sara da oldukça fazla tembel pas veriyor. En azından bu konuda uyarılmalı. Ikili mücadeleden kaçması oyun tarzı olduğu için o konuda değişen bir şey olmaz. Kaleye daha yakın olduğu oyuna ihtiyacımız var, onu da teknik heyet çözecek . 3 5 2 mi 3 4 1 2 mi göreceğiz.

Video kesitleriyle adam övme işini bırakmak lazım.. Ben de 2 video yaparım Sara leş gibi oynamış görünür.. Maça 90 dk geneli bakmak lazım eksisi artısıyla .. Bu maç artı olarak Sara'nin pres yönü ön plana çıktı bu kadar beklemezdim eksi olarak da mertens çıkınca o geçişleri pek sağlayamamasıni söyleyebilirim..
Son mac genel olarak vasatti ama ben Sara'dan umutluyum bu adamın fayda saglamama ihtimali çok düşük..
Verilen bonservis kısmı sadece kafa karistirici

Şöyle bir problemimiz olduğunu düşünüyorum;

- Şöyle iyi tarafları var şöyle de eksi yönleri var. Bu maç özelinde şunu iyi yaptı bunu kötü yaptı

Demeyi genel olarak beceremiyoruz.

Bir oyuncuyu bir sebepten sevdiysek sonuna kadar savunmaya, sevmediysek de sonuna kadar gömmeye götürüyoruz.

Mesela Sara son maçta bence ilk yarı iyiyken, ikinci yarı kötüydü. Bunu yazmaya gelirken bi yorum görüyorum “ÇOK KÖTÜ LEŞ MAL”, yav eleştirmek için geldiğim yerde adamı savunmak zorunda kalıyorum.

Bence bunun en büyük sebebi gerçekten genel futbol takibinden uzak oluşumuz. Çok az insan başka ligleri düzenli olarak takip ediyor, çoğu kişi GS dışında gidip top takımları izliyor, sonra orada KD Bruyne’yi görüp gelip Sara’ya veya ne bileyim Kaan’a çöp çekiyor.

Ben burayı böyle mahalle kahvehanesinden farklı bir yer olarak görüyorum, yorumlar da bence o farklılıkta olmalı.

Sarayı sadece pas attıktan sonra ki halini izleyin derim. Hep cezasahası koşusu yapıyor bu da cezasahası kalabalıklaşması demek oluyor ve forvetlerin markajdan kurtulması anlamına gelir bu detay çok önemli.

Mesela Onyedika hastalığı başladı forumda, gelse kesinlikle mükemmel mi olacak her şey süper mi gidecek?

Ben de isterim gelmesini ama bu düşünce yapısı çok yanlış değil mi?

Yani demek istediğim her zaman milletin tavuğu size kaz gibi geliyor.

Elinizdeki oyuncuların az kıymetini bilin ya. Sezon başındayız sahip çıkın.

Düşman gibi gömmeyin.

<->

< - bunlari yazdigim donem - *sayfa 12 olmasi lazim .

son *rize macin da : duran toplarin kendisine emanet edilmesi ve beraberinde kilit sonuclarin bu yolla gelmesi ,
ve + , yanilmiyorsam sayfa 10 veya 11 de bir diger nacizane detay mesajimda ceza sahasi icin de efektif ve verimli olmasi dolayli ,rize macindaki gol sekansinin yasanmasi karesi .

velhasil, ozellikle *duran top konusunda *hoca nin bu duruma guncelleme getirmesi(sara oncelikli) - tarafim adina alkisi hak eden pozitif bir teknik adam dokunusu .

@Aras Şimşek , @Onur Adıbelli , @Ozan Puki , @Emre Denli , @Hayri Cund , @Ali Bektaş , @Can Erden , @Halim Kırıkçı

saygi ve selamlar .
kornerlerde mertensin kullanması ya da mertesnin korneri kullancak saranın dibinde olması (paslı orgnaizsyon olmayacaksa)

ceza sahası dışında top toplayan adam olması lazım mertensin, çünkü ne zaman kornerde karşı takım topu bir şekil sektiriyor , torreira tek başına yetmiyor orda topu aniden tekrar kanada ya da içeri götürmek için.

stoperlerde kafa topuna ileride kaldığından bir anda eksik oluyoruz.

hocanın bunu iyi hesaplaması lazım - o paslı işlerde mertens şart değil orda , korner tarafındaki bek yeterli olacaktır.

Sarayı sadece pas attıktan sonra ki halini izleyin derim. Hep cezasahası koşusu yapıyor bu da cezasahası kalabalıklaşması demek oluyor ve forvetlerin markajdan kurtulması anlamına gelir bu detay çok önemli.
kırılmasını kaybolsanı istemediğim en büyük özelliği - pas verince yerinde durmuyor adam genelde. harektli olunca o eksta koşu illaki vasat bir defans hattını bozuyor anında.

geçen sene arenalin en büyük gol bulduğu işti bu mesela oodegard / rice ile yaptığında.

İyi oyuncu ama Jelert gibi maliyeti ile yeteneği arasında dengesizlik var.

Okan Buruk bu adamı Emre B. gibi olsun diye aldırdı. Torreira'yı zaten kendisine benzetiyor. Ama onun da farkı Okan gibi bitirici değil.

Ama takıma Suat aldırmadı ve Sara Emre B. kadar dinamik asla değil.

O dinamizm olsa zaten 20 de değil 30 eder derdim. Ama maçta belirli periyotlar dışında topsuz oyunda 10 üzerinden 6'lık performansı var.

Biz baskı futbolu oynayacaksak Sara topsuz oyunda 8'lik olmalı.

İki forvet oynayacaksak hele kesin olmalı. İcardi'nin dönmesi ile Sara'ya olan cümlelerin olumsuz şekilde geçtiğini göreceğiz 1-2 haftaya eğer bir şeyler değişmezse maalesef.

Özelikle topla çıkış yaptığımız zaman sara topu verip geri almak için aslında çok uygun yerlere koşu atıyor. Takım henüz bunu göremiyor. 5-10 maç sonra bakalım seviyesi ne olacak

Çok kritik bir rolü olacak 2 sezon önce Kadıköy'de 0-3 kazandığımız maçta Oliveira'nın yaptıklarını yapabilirse o zaman işte rakibin tüm hatlarını her şeyini kırar o kalitesi var umarım sahaya yansır.

Geri
Üst Alt