#8 Gabriel Sara

Bu izlediğim video'da Sara bana 8 yada 10 numaradan daha çok geriden oyun kuran 6 numara (deep-lying midfielder) izlenimi verdi. Oyun stilini Andrea Pirlo'ya benzettim.

Geçtiğimiz sezon 17 maç merkez 15 maç ön libero oynamış oyuncu halihazırda. Çok yönlü bir isim gerçekten. Tabi bizim oyunumuza etkisi nasıl olacak onu göreceğiz.

tanrı biliyor ya bu herifin ismini nöbette ilk duyduğumda biraz soğuk davranmıştım.

sonra fotosunu görünce luis gustavo elektriği alınca içim ısınmıştı.

fenerbahce-de-hedef-luiz-gustavo-603514-5.jpg

çoğunuz inş. gedson gibi performans verir diyor ama ben gustavonun kopyasını sahada görmek istiyorum

30m+ paraya gustavo assuncao almışız video korkuttu.

Oyun temposunu ve sertliğini bu videodan anlamak güç ama pozisyonların büyük çoğunluğunda stoperlerden topu alıp geriden oyun kuruyor. Çok iyi bir oyuncuda olabilir ama oyun stili almaya calistigimiz McTominay yada Wendel'den farklı gibi.

Üstelik Sara'nın girdiği dakikalarda takım skoru bulmak için daha savruk ve daha panik oynuyordu, bunu da unutmamak gerek.
bekleri çıkardı barısı sağa sola berkanı aldı skor için. oda etkilidir bunda. maç başı performasına bakmak lazım. şartlar eşitken, takım mevki kaybetmeden. soldan sağa geçerken top hep bos alan bulup topu almaya ugrasıyordu. ortada hareketli topu boşa alıp dağıtan oyuncu eksikliğimizde var bizim oyunumuzda. buna devam etmeli verimli geçirecek bence aldığı şansları.
rakiplerimiz alan bırakmama adına toplu bir sekilde kanatlara yığılıyor. orda aralarda topu alıp terse çevirecek oyuncu ciddi iş yapar. hızlı döndürmemiz lazım yarı sahada karsı taraflara oyunu.

bekleri çıkardı barısı sağa sola berkanı aldı skor için. oda etkilidir bunda. maç başı performasına bakmak lazım. şartlar eşitken, takım mevki kaybetmeden. soldan sağa geçerken top hep bos alan bulup topu almaya ugrasıyordu. ortada hareketli topu boşa alıp dağıtan oyuncu eksikliğimizde var bizim oyunumuzda. buna devam etmeli verimli geçirecek bence aldığı şansları.
rakiplerimiz alan bırakmama adına toplu bir sekilde kanatlara yığılıyor. orda aralarda topu alıp terse çevirecek oyuncu ciddi iş yapar. hızlı döndürmemiz lazım yarı sahada karsı taraflara oyunu.
Çok teknik şeyler konuşuyorsun yakışıklı

City star Sara reveals Wagner's thinking behind deeper midfield role
Bu röportajda 6, 8 ve 10 numara pozisyonlarında oynayabildigini; topla daha fazla buluşup, kendini daha çok oyunun icinde hissettiği icin 6 numara pozisyonunda oynamayı tercih ettigini söylemiş.
Hocam 6 numaranın farklı varyasyonları var, bu arkadaşımız geride top alıp pas atıp duracaksa öncelik ihtiyacımız bu değildi işte Demirbay’ın iyisi deme sebebim de buydu bunu Demirbay da yapar.

Topsuz oyunu iyi olmalı ha bu iyi değilse de dikine dribbling ve ceza alanı koşuları olmalı.

Diğer türlü çok fazla sorgulanır.

Hocam 6 numaranın farklı varyasyonları var, bu arkadaşımız geride top alıp pas atıp duracaksa öncelik ihtiyacımız bu değildi işte Demirbay’ın iyisi deme sebebim de buydu bunu Demirbay da yapar.

Topsuz oyunu iyi olmalı ha bu iyi değilse de dikine dribbling ve ceza alanı koşuları olmalı.

Diğer türlü çok fazla sorgulanır.
Aynı fikirdeyim. Iyi bir oyuncu olabilir ama ihtiyacimiz olan oyuncumu yoksa değil mi birkaç maç sonra anlarız. Oyun stili Okan Hoca’nin alinmasini çok istediği McTominay’a hiç benzemiyor gibi.

Madem daha oyun kurucu özellikli adam aldık, görmek istediğim ilk şey orta sahadaki pas kalitesi. Her maç en az 2-3 kez orta sahadaki pas hatalarıyla rakibe net fırsat veriyoruz.

Geri
Üst Alt