#8 Gabriel Sara

lemina ile rahatlayacaktır torerria ile birlikte mertens'i taşımaktan fıtık oldular

Sene başında bizde 8 numara oynamaya uygun olmadığını yazdığımda bayağı kafa açılmıştı, artistlik yapan bazı tipler de vardı fb maçlarında falan.

Zamanla ön bölgeye kayacağını da belirtip o zaman direkt 10 numaraya adam alalım demiştim yazın da.

Gelinen nokta şaşırtmıyor da yazdıklarımı alıntılayıp şov yapan andavalların sesi kesildi ne hikmetse.

Mertens ve Torreira'nın yanına daha dinamik ve defansif bir profil alınmalıydı kısacası. Kaç orta sahayı heba etti şu düzen ama sorun hep oyuncularda arandı yanlış bir şekilde. Neyse.

Sara son iyi maçını 4 Ocak'ta Göztepe'ye karşı oynadı, sonra bize can verdiği kupa maçında sakatlandı. 4 Ocak'tan önce bazı çıkıntılar ya da ben haklı olacamcılar haricinde herkesin hem fikir olduğu düzenli iyi performans veren bir 8 numaraydı. Gs'nin oyun gücü kabul edilebilir düzeydeydi.

4 Ocak'tan beri ligte 6 maç oynandı. Sara bu maçların sadece İKİ tanesinde 10 dk'nin üstünde oynadı. (Ads ve konya değerlendirme dısı) . Avrupada Sara'nın eksik parçayı tamamlayacagı Kiev maçını da kaçırdı. Bence Sara elenme ihtimalimiz sıfıra yakındı, henüz kaos yoktu.

Yani 2 lig maçında vasat, 2 avrupa maçında rezil oynadı diye haftalar öncesinden algı yapacagını çıtlatan fbjk'lere ve bunlardan daha büyük sorunumuz olan anlamsız bir sekilde iç hesapları olan veya yönlendirilmesi kolay olan galatasaraylılara değerli bir oyuncuyu yem etmeyin.

Yönetim ve hocanın hataları Barış, Sara ve Yunus gibi üç önemli oyuncuyu ilgilendirmez

lemina ile rahatlayacaktır torerria ile birlikte mertens'i taşımaktan fıtık oldular
sezon baslamadan evvel nacizane ozellikle vurguladigim nokta dolayli *ayni yerdeyim ;
mertens *yedege cekilmeli .

hoca nin ^taktik ^derinligine guvensem ; oyun ici geliskenler de - 4231 ~ 433 'u mac ici harmanlayip buna bagli 11 ve yayilimi bazli bir oyun olmali derim . ancak, net olan durum ; hoca nin kafa uzun suredir karisik .

dolayisiyla, -su soyle olsa , bu boyle olsa vsyi yazmayi- gecici olarak biraktim .

saygi ve selamlar .

sezon baslamadan evvel nacizane ozellikle vurguladigim nokta dolayli *ayni yerdeyim ;
mertens *yedege cekilmeli .

hoca nin ^taktik ^derinligine guvensem ; oyun ici geliskenler de - 4231 ~ 433 'u mac ici harmanlayip buna bagli 11 ve yayilimi bazli bir oyun olmali derim . ancak, net olan durum ; hoca nin kafa uzun suredir karisik .

dolayisiyla, -su soyle olsa , bu boyle olsa vsyi yazmayi- gecici olarak biraktim .

saygi ve selamlar .
Mertens geçen sene'nin ikinci yarısından itibaren zaten artık ilk yarıyı kaldıramadığının gücünün 45-50 dklık olduğunun sinyalini veriyordu bu sene daha da gücü düşmeye başladı, yaşından dolayı gayet normal. Oynadığımız oyunda full saldır haldır haldır saldır o da artık işe yaramıyor, tüm futbolcular patates oluyor yavaş yavaş neyse. 70'den sonra yorulmuş rakibe karşı çok iş yapar. Ortasahayı Lemine - Torreira ve önde Sara olacak şekilde kurmak mantıklı.

Geçen sene hem Mertens hem BAY ocak ayından sonra düzenli oynamaya başlamadılar mı?
Sara konusuna gelince, haftada 1 maça geçince düzelir gibi. Gol atmaya başlarsa morali de düzelir.

Gabriel Sara'yı Lage'nin Orkun Kökçü'yü kullandığı gibi kullanmak gerek.Kanada kayabilir veya 4-3-3 sisteminde daha serbest 1 rolde oynatılabilir.Orkun gibi defansif özelliği özelliği iyi değil ve temposuz oyuncular bu 2 oyuncuda.Hücum yönünü daha çok kullanabilir böylelikle..

Sene başında bizde 8 numara oynamaya uygun olmadığını yazdığımda bayağı kafa açılmıştı, artistlik yapan bazı tipler de vardı fb maçlarında falan.

Zamanla ön bölgeye kayacağını da belirtip o zaman direkt 10 numaraya adam alalım demiştim yazın da.

Gelinen nokta şaşırtmıyor da yazdıklarımı alıntılayıp şov yapan andavalların sesi kesildi ne hikmetse.

Mertens ve Torreira'nın yanına daha dinamik ve defansif bir profil alınmalıydı kısacası. Kaç orta sahayı heba etti şu düzen ama sorun hep oyuncularda arandı yanlış bir şekilde. Neyse.

Bence Mertens'in rezil ve bitik durumu da buna etken. Duran top ayarlarını bile bozdu.

Çorbacı hocamız Mertıns'ı kesme cesareti gösterebilirse yeni düzende çok iyi işler yapacak.

Fener maçını çıkıp alacak inşallah,osimhen ve sara kilit isimler.

Yarın bizim için çok önemlisin umarın en iyi halinle oynarsın aslanım

Arkasinda pozisyonunu salip önde luzumsuz yere pres yapan biri olmasa ve adami 4-3-3 de 8 No olarak oynatsak sanki max verim aliriz gibi geliyor bana.

Kendisi kötü oynuyor son maçlarda ve buda takımı etkiliyor. Yarın umarım iyi oynar, aksi taktirde yine takım kötü olacaktır.

Hak ettiği serbestliğe kavuşursa performansı yükselecektir.

Geri
Üst Alt