#8 Kerem Demirbay

Dedik, yazdik, cizdik.. Uzgunum bunlari papagan gibi tekrar ettigim ancak bir oyuncu en fazla 3.macinda gosterir ne verip ne veremeyecegini (sakatliktan henuz donmediyse). Oliviera'nin daha zayif bir ornegi ve ancak yerli kotasina takilmayan versiyonu. Bu adamin maksimumu, bugunki Oliviera olur, en fazla. Bize cok farkli tipte cok daha tempolu ve skora daha yakin bir 8 numara gerekiyorken... Neyse.. Bekleyecegiz belki 3-4 sezon onceki haline yaklasir diye.

1698647104325.webp

Fortuna Düsseldorf forması giyen Türk futbolcu Kerem Demirbay'ın maçın kadın hakemine yönelik "Erkek futbolunda kadınların işi olmadığını düşünüyorum" sözleri Almanya'da günün konusu oldu.

reis sen neler yaşamışsın bee

Belhanda'nın ilk 2 sezonundan sonraki haline benziyor. Belli seviyedeki atletizmini kaybedince ortasaha oynarken tamamen sana eksi yazan bir oyuncu haline gelmiş. Çok yüksek seviyede bir fundemental da olmayınca hata yapmayım diye top almaktan korkuyor, alınca da hata yapıyor.

Rotasyon oyuncusu olarak bir nebze beğenebilmemiz için çözüm belli. Ceza sahası çevresinde oynamalı. Belhanda'ya da iyi gelen bu oldu. Başka bir türlü hiç bir şey olmaz. Bence dar alandaki tercihleri de Oli'den daha iyi gibi. Oli bundan daha iyi topçu ama ağır da olsa daha geniş alan istiyor.

Bizim orta saha nasıl bir karadelikse gelen heriflerle birlikte enerjilerini de içine çekmiş durumda.
Oliv, ndom, demirbay olm aynı anda aynı sekilde nasıl olabiliyorsunuz yav az hareketli olan maça kendini odaklayan sonsuza kadar formayı alır. Stoper herif orta sahada şov yapıyor.

Bunlar utanmıyorda ona yanıyorum.

herif almanya'da hep 3'lü oynamış defolarını gizlemişler. bizde anca torreira'nın doldurabildiği yeri bu arkadaşa verince kolay silindi tabi. afrika kupası başlayıp takımdan zaha-ziyech filan kesilince belki şans bulur yoksa zor. adını bile hatırlatmak istemem ama angelino isimli top cambazı gibi bu da biraz sistemin kurbanı oldu.

Ben oynaması gerektiğini düşünüyorum. Angelino için de ilk maçtan sonra aynı şeyi söylemiştim. Abi yıllardır Bayern’e karşı oynayan topçular bunlar. İki maçta da süre verilmemesi kendisi açısından ciddi motivasyon kaybettirici durum olabilir. Okan Buruk bu tür durumları idare edemiyor. Elbette oyuncu gönül alma yeri değil ama bak Angelino’yu ikinci maçta oynattın ilk maç Kazım mı, ikinci maç Angelino mu desen herkes Angelino der. Gel Eyüp Aydın’ı oyuna al demiyoruz ki.

Bir maçta Ndombele, bir maçta Oliviera’yı oyuna aldın. Bu adama Almanya deplasmanında 1 dk bile süre vermedin. Bu adamı kaybetmeye yönelik bir hamle olur, kazanmak değil.

Genel olarak konuşmak gerekirse Okan Hoca bu kadro rotasyonu ve yönetimi konusunda kötü.

Geri
Üst Alt