#8 Kerem Demirbay

Forvet arkasında serbest olmalı temiz paslar attı bugün. Torreiranin yanında driplingli sağlam bir oyuncu lazim

Diğer Kerem'e duran topları bırakma Kerem Dayı.

Samsun maçında aksine beğenmedim. Adamlar ortasahamızı Kerem yürüdüğünden çok rahat geçtiler. Bazı maçlarda ilk yarılar tempoya ayak uyduruyor ancak 45 dk sonrası pil bitiyor, ortalıklarda olmuyor.

Tekniği ve pas becerisi yüksek olsa da;

- İstikrarsızlık
- Mücadele etse de fiziksel gücünün yetersiz kalması
- Tempo problemi

Bu 3 problemden dolayı orta sahada defansif oyun kurucu pozisyonunda maalesef başarılı olamıyor. Ancak kendisi direkt olarak 10 numara pozisyonunu bırakabileceğin seviyede de değil. Yani en azından Galatasaray özelinde söylüyorum.

Kendisi bu sebeple kupa ve kendi sahandaki nispeten kolay maçlarda kullanabileceğin iyi bir rotasyon oyuncusu. Kadroda bulunması iyi. Ancak düzenli 11 oyuncusu olması mümkün değil.

Kendisinin bu saatten sonra gelişemeyeceğinin de altını çizmek lazım. 21-22 yaşlarında olur anlarım, kendisi 30 yaşında.

Hocam şu adamı kupa maçında bi 10 no olarak dene

Kerem Demirbay dan çok memnunum, adam ayağının içiyle ceza sahasına öyle bir top kesiyor ki zehir atıyor resmen ceza sahasına. Bunun haricinde duran toplarda uzaktan şutlarda gol ve asist şansı da var

Tamam o göze hoş gelen topla birlikte giden, ikili mücadelelerde rakibe üstünlük sağlayan çift yönlü orta saha oyuncularından değil ama Kerem Demirbay şu anda bizim için çok değerli bir oyuncu

Hatta önümüzdeki sene yabancı sayısının 12 sonraki sene 11 olacağını düşünerek önümüzdekii sene de kadorda tutulmasından yanayım

uzaktan şutlarda
bunu daha çok denemesini görmek istiyorum fakat kademe yapma zorunluluğu yüzünden ofansta beklenenden az öne çıkabiliyor - çok öne çıkarsada dönemiyor.

o yüzden bi 10 no olarak deneyerek Mertens ile Dayı oranın rotasyonu olmalı gibi bakıyorum.

3lü oynasak şu adama 20m fiyat biçerdi herkes , defansif özellikleri iyi değil bu adamın zaten anca işte geriden top alıp oyun kurdurabilirsin ortada Torreira ile oynadığında.En iyi zamanlarında da 3lüde oynadı zaten , son zamanlarda ne yapıyordu bilmiyorum çünkü Bundesliga izlemeyeli doğru düzgün 2-3 sene olmuştur fakat Hoffenheim'da Kerem 3lüde hem daha rahat oynuyordu hem de Rudy ve Amiri de olduğu için ortada tek sorumluluk kendisinde olmadığından kendini ceza sahası içinde ve dışında konumlandırıp goller de atıyordu baya , markesi daha az oluyordu 2 tane daha ayağı iyi olan ve oyun kurulumunu paylaşabileceği oyuncular olduğu için.Rol paylaşımının olduğu bir 3lüde her zaman üst seviyede oynayacaktır , çok iyi oyuncu fakat tam kapasite faydalanamıyoruz ve bu düzende de fayladanamayız.

bunu daha çok denemesini görmek istiyorum fakat kademe yapma zorunluluğu yüzünden ofansta beklenenden az öne çıkabiliyor - çok öne çıkarsada dönemiyor.

o yüzden bi 10 no olarak deneyerek Mertens ile Dayı oranın rotasyonu olmalı gibi bakıyorum.
Hem geriye dönme konusunda sıkıntı yaşadığı için hem de Okan Buruk oyun kurulurken doğrudan geriden topu alıp oyuna sokma işini Kerem Demirbay‘a yaptırdığı için çok daha geride kalıyor

Bundesliga dönemindeki devamlılığı ve fizik&atletizmi olsaydı zorlu 10 numara olurdu gerçekten Kerem Demirbay‘dan

Hem geriye dönme konusunda sıkıntı yaşadığı için hem de Okan Buruk oyun kurulurken doğrudan geriden topu alıp oyuna sokma işini Kerem Demirbay‘a yaptırdığı için çok daha geride kalıyor

Bundesliga dönemindeki devamlılığı ve fizik&atletizmi olsaydı zorlu 10 numara olurdu gerçekten Kerem Demirbay‘dan
ztaen torriera dan alıp ofansa oyun kuran profili en büyük eksiğimiz.

bunn için takımdaki kimse tam yeterliliği gösteremiyor açıkçası o yüzden oyuncuları olumlu yanlarıyla kullanmak lazım.

şu aralar mecburiyetten bazı şeyler

ztaen torriera dan alıp ofansa oyun kuran profili en büyük eksiğimiz.

bunn için takımdaki kimse tam yeterliliği gösteremiyor açıkçası o yüzden oyuncuları olumlu yanlarıyla kullanmak lazım.

şu aralar mecburiyetten bazı şeyler
İşte geçen sene ki Sergio Oliveira olsaydı topu geriden alıp rakip ceza sahasına kadar top ayağındayken veya topsuz koşularla o işi çok güzel yapıyordu

İşte geçen sene ki Sergio Oliveira olsaydı topu geriden alıp rakip ceza sahasına kadar top ayağındayken veya topsuz koşularla o işi çok güzel yapıyordu
İşte bu sebepten Sergio’ya bir şans daha vermek lazım. Belki futbola dönmeye karar vermiştir tekrar. Oynarsa elimizkilerin en iyisi

10 numaraya evrilmeli torrera yanında olmuyor ya 4 3 3 oynayacağız yada yedek bekleyecek 4 2 3 1 de torrera yanina yumuşak kalıyor.
Evet, fiziksel direnci ve temposu zayıf kalabiliyor bu rol için. Mertens' in enerjisi düşük kaldığında yahut Kerem forvet arkasında oynadığında zorlanmasının sebebi işte tam bu nokta. Ön tarafa daha az çıksa biraz daha diri kalabilir de o zaman esas iyi özelliklerini kullanamayacağı için tercih edilme sebebi ortadan kalkmış olur...

Direkt 10 numarada denenebilir ama beklentileri tam karşılayamaz gibi...

Demirbay için en ideal rolleri şöyle düşünüyorum;

1. 3-4-3 de merkez ikiliden biri (Okan Hoca tercih etmediği için pas),

2. 4-3-3 veya 4-1-4-1 de tek ön liberonun yanındaki/önündeki iki 8-8,5 dan biri,

3. Enerjik, oyun zekası yüksek, gerektiğinde 8 gibi oynayabilen bir 10 no varlığında Torreira' nın partneri. Mertens tam formda iken 50-60 dk yapabiliyor bunu...

2. veya 3. maddedeki tanımlara uygun bir ofansif orta saha oyuncusu transferi, solbek transferinden bile daha hayati önemi haiz. Alınacak öyle biri ve Torreira ile birlikte Demirbay-Sergio-Berkan-Kaan dan formda olan oynar, çok da iyi olur...

Geri
Üst Alt