#8 Kerem Demirbay

Ben yazacaktım Canaslan renkdaşım yazmış. Maçın en iyisiymiş evet. Sofascore’a göre 8.2 puanla açık ara hem de.
Neye göre puanlıyorlar nasıl hesaplanıyor bunlar? Biz mi yanlış maçı izliyoruz?
Bir türlü ısınamadım şu dayıya. Beğenmiyorum.

Bu adamın kötü hali Tete vinicius Zaha ndombele..gibi değil sırf duran toplardan ortalama her maç net 1 asisti yeniyor ..
Her maç oynamalı

Sevdiğim bir futbolcumuz, yanlış anlaşılmasın. Ama sanki yakın aralıkla maçlara çıkmak kendisine pek yaramıyor gibi...

Sevdiğim bir futbolcumuz, yanlış anlaşılmasın. Ama sanki yakın aralıkla maçlara çıkmak kendisine pek yaramıyor gibi...

Kesinlikle öyle. Maalesef kendisi tam anlamıyla 45 dakikalık bir futbolcu. Ve enteresan bir şekilde maça iyi başlayamıyor.

Birkaç sayfa önce yazmıştım;

Kendisi dakika 65-70 civarı oyuna girmesi gereken bu şekilde de maksimum verim sağlayacak bir futbolcudur. Duruma göre 6, duruma göre 10 numaraya bile geçebilir. Ama kendisinin oyun süresi 90 dk olmamalıdır.

10 numara oynasa daha bir verim almaz mıyız evet orta sahanın yetenek baremi düşecektir fakat kontra tehditini azaltırız gibi.

4-2-3-1 ile devam edeceksek orta saha ikilisi için 4 topçuyla planlama yapmak lazım

Torreira - Transfer - Demirbay - Berkan - Kaan şeklinde planlayabiliriz ama o durumda 5 oyuncu da yabancı sayılıyor UEFA listesinde. Daha alttan gelen Eyüp ve Efe var, bir de Oliveira var

Orta saha işi çok karışık nasıl içinden çıkacağız hiç bilmiyorum ama Demirbay rotasyonun parçası olacaktır kesinlikle

GHcwQsmW4AAPWdE

Aurier iyi uyum yakalayacak gibi hadi hayırlısı. Ndombele ve Zaha da kendini bulabilir, yahut en azından arkadaşsız kalmazlar

4-2-3-1 ile devam edeceksek orta saha ikilisi için 4 topçuyla planlama yapmak lazım

Torreira - Transfer - Demirbay - Berkan - Kaan şeklinde planlayabiliriz ama o durumda 5 oyuncu da yabancı sayılıyor UEFA listesinde. Daha alttan gelen Eyüp ve Efe var, bir de Oliveira var

Orta saha işi çok karışık nasıl içinden çıkacağız hiç bilmiyorum ama Demirbay rotasyonun parçası olacaktır kesinlikle

A listesi 25 kişi. 8HG. 17 HG olmayan oyuncu yazabiliyoruz yanılmıyorsam. Seneye TFF kurallarına göre zaten 12 yabancı olacak galiba kadroda. Demek o yabancılara ek olarak 5 adet Türk statüsünde olan ama HG sayılmayan adam yazabileceğiz. 1. Günay 2. Demirbay 3. Kaan 4. Berkan 5. Eyüp veya Halil olacak. Tabi yeni bir gurbetçi gelmezse. Ciddi bir isim gelirse 5 o olur. Eyüp ve Halil dışarıda kalır.

Yani 12 yabancı nasıl olacak bilmiyorum, zor olabilir ama onu hallettikten sonra bu HG olmayan Türkler konusunda çok da zorlanmayacağız gibi yabancı sayısı düştüğü için.

Ndombelenin kendini bulduğu tek yer yemek masası muht üstat.
Raporladım mecburen
A listesi 25 kişi. 8HG. 17 HG olmayan oyuncu yazabiliyoruz yanılmıyorsam. Seneye TFF kurallarına göre zaten 12 yabancı olacak galiba kadroda. Demek o yabancılara ek olarak 5 adet Türk statüsünde olan ama HG sayılmayan adam yazabileceğiz. 1. Günay 2. Demirbay 3. Kaan 4. Berkan 5. Eyüp veya Halil olacak. Tabi yeni bir gurbetçi gelmezse. Ciddi bir isim gelirse 5 o olur. Eyüp ve Halil dışarıda kalır.

Yani 12 yabancı nasıl olacak bilmiyorum, zor olabilir ama onu hallettikten sonra bu HG olmayan Türkler konusunda çok da zorlanmayacağız gibi yabancı sayısı düştüğü için.
Dinkçi gelecek deniyor. Başka gurbetçi almayacak mıyız? Bence Eyüp ve Halil olmaz, Demirbay ve Berkan'dan da yalnız biri olur

Raporladım mecburen

Dinkçi gelecek deniyor. Başka gurbetçi almayacak mıyız? Bence Eyüp ve Halil olmaz, Demirbay ve Berkan'dan da yalnız biri olur

Gelirse tabi o girer. Başka gurbetçi de belki almayız ne bileyim. Berkan olmazsa da onun yerine başka yerli biri bulmamız lazım Torreira'yı yedekleyecek VEYA yabancı kontenjanının birini oraya kullanmak gerekecek ama ilk 11'de oynayacak yerlimiz olsa olsa 2 tane olacak gibi, o zaman da 3 yabancı yedek hakkımız olacak. Biri santrafor yedeği muhtemelen, diğeri de sağ/sol bek yedekleyecek Dubois. Üçüncüyü bilmiyorum. Şimdiye kadar Berkan dışında Torreira'yı iyi kötü yedekleyen birini bulamadık. Öyle başka bir yerli de var mı bilmiyorum.

Gelirse tabi o girer. Başka gurbetçi de belki almayız ne bileyim. Berkan olmazsa da onun yerine başka yerli biri bulmamız lazım Torreira'yı yedekleyecek VEYA yabancı kontenjanının birini oraya kullanmak gerekecek ama ilk 11'de oynayacak yerlimiz olsa olsa 2 tane olacak gibi, o zaman da 3 yabancı yedek hakkımız olacak. Biri santrafor yedeği muhtemelen, diğeri de sağ/sol bek yedekleyecek Dubois. Üçüncüyü bilmiyorum. Şimdiye kadar Berkan dışında Torreira'yı iyi kötü yedekleyen birini bulamadık. Öyle başka bir yerli de var mı bilmiyorum.
Ben de onu diyorum işte çok karışık bu kadro planlama işi

Yerli havuzu aşırı dar. Mesela almak istediğimiz gurbetçi bir sol bek vardı onu alamayacak mıyız yahut alırsak Avrupa listesine yazamayacak mıyız. Köhn'ü kim yedekleyecek Avrupa'da o durumda? Berkan mı?

Ben de onu diyorum işte çok karışık bu kadro planlama işi

Yerli havuzu aşırı dar. Mesela almak istediğimiz gurbetçi bir sol bek vardı onu alamayacak mıyız yahut alırsak Avrupa listesine yazamayacak mıyız. Köhn'ü kim yedekleyecek Avrupa'da o durumda? Berkan mı?

Dubois döner ve yedek yabancılardan biri olur diye düşünüyorum işte ben. İki beki de yedekleyebilen çok faydalı bir oyuncu durumunda olur. Güvenilir ve çok maliyetli olmayacak yerli bek yedeği yok çünkü piyasada. Ali Turap, Kaan ve Berkan da ekstra yedekler olur. BAY jokeri de hala mevcut olur satmazsak.

11'deki yerliler Kerem-BAY'dan en az biri olur, Apokerim de kalır ve 11 oynamaya devam eder diye umuyorum. İlk 11'de 9 yabancı ediyor böylelikle. sağ bek, 8 no, 10 no falan yerli adam bulabileceğimizi sanmıyorum çünkü. Bu durumda 3 rotasyon yabancısı olacak. Biri Dubois, biri Icardi'nin yedeği yine, bir tane de kanat muhtemelen, Zaha-Tete'den en az biri kalırsa onlar olabilir, ya da Zaniolo, ya da düşük ihtimal Morutan falan.

1. Muslera (veya düşük ihtimal başka yabancı kaleci)
2. Davinson
3. Köhn
4. Sağ bek transferi (veya Aurier kalırsa)
5. Dubois
6. Torreira
7. Nihayet yabancı 8 no transferi
8. Yabancı 10 no transferi
9. Icardi
10. As yabancı kanat (belki transfer, belki Zaha/Zaniolo'dan biri)
11. Yedek santrafor (düşük ihtimal Vinicius)
12. Yedek kanat (belki Zaha/Tete/Morutan'dan biri)

Nelsson nihayet makul fiyata satılır herhalde, bir sezon daha kısmen de olsa yedek kalmaması lazım. Oliveira artık bir şekilde ayrılır, Ndombele ve Ziyech ile devam edilmez, Mertens zaten bırakıyor, Miçö, Ross ve Cicaldao yine kiralanır satılır bir şeyler olur, Zaha/Zaniolo/Tete/Morutan'ın en az ikisi yine satılır veya kiralanır. Yusuf Demir de herhalde kalmaz.

Avrupa listesi için HG olmayan yerliler (yabancılarla beraber 17'ye kadar)

1. Günay
2. Demirbay
3. Kaan
4. Berkan
5. Kaliteli gurbetçi transferi (olmazsa Eyüp) (Eyüp 2 sene daha kalırsa galiba kulüpte yetişmiş HG olarak yazılabilecek, şimdiden kadrolara entegre edilebilir ama tabi sezonun son dönemecinde katkısına da bağlı) (Bir de Gökdeniz var ama onu Avrupa listesine yazmayız henüz)

Kulüp HG (4 tane olması lazım en az Avrupa için veya boş kalıyor kontenjan)

1. Yunus (Leicester'ın alacağını sanmıyorum, seneye ekstra yerli ihtiyacından dolayı kalır umarım, öncelikle 10 no yedekler, ve o kalırsa belki 12. yabancıyı kanat değil başka mevkiye düşünürüz, stoper olabilir.)
2. Jankat veya Batuhan falan artık kimse 3. kaleci
3. Emin Bayram (Nelsson giderse yerli bir stoper daha lazım olacak) (aslında bir sezon daha biraz iddialı bir takımda kirada oynasın, iyice pişsin istiyorum ama yerli kuralı sanki güvenilir yerli stoper istiyor, ucuza bir tane Türkiye'de yetişmiş yerli güvenilir yedek stoper çözersek kiralanabilir belki)
4. 1 tane boş kalır (Ali Turap, Akmanlar, Baran şu bu falan zaten B listesine yazılıyor)

Ülke HG (Kulüp HG 4 taneyi geçemediğimiz için 4 tane de bundan lazım)

1. Kerem/BAY'dan biri (diğeri satılabilir diye düşünüyorum mali sebeplerle iyi teklif gelirse, ikisi de kalırsa tabi başımın üstüne)
2. Apokerim (ona da teklifler gelecek korkarım ama mutlaka tutmamız lazım sanki ya)
3. 1 tane de Türkiye'de yetişmiş yerli bir transfer olabilir belki, çok genç ve tecrübesiz olmayan, direkt katkı verebilecek cinsten, mevkiden emin değilim, belki BAY gibi hem 3. santrafor hem kanat alternatifi olabilecek çok yönlü bir hücumcu, belki Miçö gibi çalışkan ama topla da arası iyi bir orta saha, emin değilim)
4. 12. yabancı yedek stoper olmuyorsa, Emin de yine kiralanıyorsa buraya mutlaka bir adet TR'de yetişmiş stoper olmalı. 4. stoper varsa bu kontenjan da boş kalır muhtemelen yine.

Kısacası evet planlama zor ama eğer elden çıkması gerekenlerin satışlarını/kiralamalarını yapabilirsek ince 1-2 detay dışında ana hatlar hayli belli aslında... Asıl önemli olan ilk 11'e o kritik yabancıları monte edebilmek. Orta sahamızı yeniden şekillendireceğiz çünkü.

Çok saçma abi Dubois gibi birine kontenjan harcamak

Bekleyip görücez plan yapması çok zor dehlenecek tonla herif var

Yunus'u alacak bence Leicester bu arada

İki tane güvenilir yerli bek bulabilecek misin biri sağa biri sola? Ya da iki beki de net oynayabilecek kadar iyi bir yerli bek? Bulamayacaksın. Bulsan kim bilir kaç para isteyecekler. Mert Müldür bundan önemli diyordum geçen sene, yeni yabancı kuralıyla daha da faydalı hale geldi. Sonuçta 2-3 tane yedek yabancın olacaksa, elinde zaten Dubois da varsa, göndermeye çalışacağına, hele yine maaşının bir kısmını ödemek falan yerine, üstüne yedek beke para da harcamadan Dubois'dan faydalanmak şimdilik mantıklı. Elindeki bekler makine değil, sakatlıklar vs olacak. Zaten yine bir sürü bölgeye transfer gerekiyor. Bir de yedek bek aramaya kasmayalım. Dubois'dan bir sezon daha faydalanalım derim ben. As sağ bek arıycaz muhtemelen zaten bir de. Angelino gibi olur tutmaz mutmaz gelen kişi, Dubois gibi ne vereceği belli biri elde dursun derim ben. Aurier kalırsa da istikrar/sakatlık riskleri açısından da aynı durum geçerli.

Geri
Üst Alt