#8 Selçuk İnan (ARŞİV)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: #8 Selçuk İnan

Selçuk iyi oynadı, fakat her zaman ki gibi muhteşem değildi bugün.....

Selçuk kötü değildi.Sadece diğer performanslarına göre biraz etkisiz gözüktü o kadar.Yine de görevini iyi yaptı

Takımda Meloyla Selçuk o kadar iyi bir ikili olmuşlar ki biri kötü oynayınca diğerini etkiliyor.Sahada takımımız adına en kötü iki isimdi o kötü dememin sebebi her zamanki oynumuzu yönlerinden isimler oluşu.İyi oynadıkları zaman zaten 1 golümüz garanti.

gecen sene ligin baslangicinda da iyi degildi performansi düsüktü biraz.

yavas yavas form tutacak !

Kötü değildi kesinlikle ama çok daha mükemmel oynamasını bekliyoduk o yüzden beklentilerin biraz altında kaldı ... Ama unuttuğumuz bişey vardı karşıdaki takım da ManU öyle o kadarda kolay değil o ara pasları atmak :) Reis valla ya Allah sakatlık bela kaza vermesin ...

En guvendigimiz iki adam, Selcuk ve Melo sahanin en rezil iki oyuncusuydu.

Ek not: Balta'yi saymaya gerek duymadim.

buğün oyunda bulunan 14 futbolcuya kimse rezil diyemez sahadaki tek rezil hakemdi.3 dk da penaltıyı verseydi belki de şuan galibiyet i konuşuyor olacaktık.Helal olsun denilecek bir takım yaratıldı oynadıkça açılacak inşallah aslanlar.

Şimdi önümüze bakalım içerde 6 puan neden olmasın o zaman grupta söz sahibi olabiliriz:yenieek:

Hamit orta sahaya ve Melo-Selçuk ikilisine hiç rahat vermiyor ve yardım etmiyor.

Geçen yıla oranla bu iki adam düşüşte.

Engin gerçekten Hamit'den kat kat iyiymiş, bunu anladık.

Bence maestronun ilk maçı olması onu farklı duygulara itti.O arzuladığımız Selçuk'u tüm taraftarımız göremedi belki ama o duruşu ile iyi işler yapmaya çalıştı.Maç oynadıkça şampiyonlar liginin anlamını kavrayıp burada yenilmez armada olmanın felsefesini idrak ettikçe performansı tavan yapacaktır.Bence Cluj maçında çok farklı bir Maestro izleyeceğiz arkadaşlar...

Bu maçta Selçuk için söylenecek 3 şey var.

1- 27.5 yaşında ilk CL maçına çıkması

2- Ferguson'un 3 oyuncu ile göz hapsine alması

3-Temposu yüksek maçlarda zorlandığını görmemiz.

ASY'de bilhazsa Braga ve Manchester maçlarını daha düşük tempoda ve daha kontrollü oynamalıyız.Sebebi bu 2 takım bizim oyun stilimizde deplasmanlardan çok bizim sahamızdaki maçlarda bize daha çok zorluk çıkarabilecek takımlar.

Ben açıkçası Braga'yı deplasmanda yenebileceğimizi düşünüyorum,ama burada daha zor işimiz.1-0 olsun bizim olsun maçı olacak.

Braga maçında oyunu Selçuk'a göre kurarsak daha iyi verim alacağız eminim.

Cluj maçlarında ise özellikle deplasman maçında yine Selçuk kilit görev üstlenecek.Çünkü Cluj'u burada yenmek için tempoyu yükseltmemiz lazım ama deplasmanda ise düşük tutmamız.

Braga iç saha

Cluj deplasman

Manchester iç saha

maçları tam Selçuk'luk ve katkı yapacaktır.

Hamit orta sahaya ve Melo-Selçuk ikilisine hiç rahat vermiyor ve yardım etmiyor.

Hamit bugün R.Madrid seviyesinde futbol oynadı.Pas hatalarını %80 azaltmıştı, Eboue'yi çok iyi hucuma çıkardı, kendisi çok iyi top sakladı.İyi pas dağıttı ve girdiğimiz tüm pozisyonlarda adı vardı 1 tanesi hariç.Enginden kötü diyen çarpılır bugün için.

Bundan sonra ise Hamit çıkışa geçecektir bundan eminim.Ama Akhisar maçı için kondüsyon sorunu yaşayabilir yine.

Bu maçta Selçuk için söylenecek 3 şey var.

1- 27.5 yaşında ilk CL maçına çıkması

2- Ferguson'un 3 oyuncu ile göz hapsine alması

3-Temposu yüksek maçlarda zorlandığını görmemiz.

ASY'de bilhazsa Braga ve Manchester maçlarını daha düşük tempoda ve daha kontrollü oynamalıyız.Sebebi bu 2 takım bizim oyun stilimizde deplasmanlardan çok bizim sahamızdaki maçlarda bize daha çok zorluk çıkarabilecek takımlar.

Ben açıkçası Braga'yı deplasmanda yenebileceğimizi düşünüyorum,ama burada daha zor işimiz.1-0 olsun bizim olsun maçı olacak.

Braga maçında oyunu Selçuk'a göre kurarsak daha iyi verim alacağız eminim.

Cluj maçlarında ise özellikle deplasman maçında yine Selçuk kilit görev üstlenecek.Çünkü Cluj'u burada yenmek için tempoyu yükseltmemiz lazım ama deplasmanda ise düşük tutmamız.

Braga iç saha

Cluj deplasman

Manchester iç saha

maçları tam Selçuk'luk ve katkı yapacaktır.

Kardeşim endişelerinde büyük bir haklılık payı var.Bu takım geçen sene de gösterdi dış saha maçlarında daha rahat ve istediğini sahaya daha iyi yansıtabiliyor.İç sahada ne kadar hakim oynarsak oynayalım pastayı yiyemiyoruz.Ben futbolumuzu sahaya yansıtırsak endişelenmemem rağmen 3'te 3 yapmak zorunda olduğumuzu düşünüyorum.Umarım bizimkiler rahat olur ve bize bu hediyeyi vermiş olurlar.

herkes altıntopu takımın en iyisi olarak gösteriyo sen ne ayaksın ? abi nasıl zhniyettir bu yemn ediyorum . melo . yazı . boş geçirdi . ve takıma geç alndı . ekskleri cok ve bu selçukada yansıdı selçukun hakkını yiyin hemen . hemen br kerede btirn adamı .emre belözoğlu hç br şey ypmadı . m.topal hç bir şey ypmadı selçuk performansıyla . hakederken 11 i avcı hollanda maçnda almadı . ve . baskı oldu üstünde tüm tirkiye onu knştu . snracıma manchester taraftarı ble dedi . türkiyenin en iyi futbolcusu seclmş br adam yaşlı emreyi . vasat topalı gecemiyor . diye . . nyse zamanla selçuk . bldğmz gibi olucaktır.. umuyoruz.

herkes altıntopu takımın en iyisi olarak gösteriyo sen ne ayaksın ? abi nasıl zhniyettir bu yemn ediyorum . melo . yazı . boş geçirdi . ve takıma geç alndı . ekskleri cok ve bu selçukada yansıdı selçukun hakkını yiyin hemen . hemen br kerede btirn adamı .emre belözoğlu hç br şey ypmadı . m.topal hç bir şey ypmadı selçuk performansıyla . hakederken 11 i avcı hollanda maçnda almadı . ve . baskı oldu üstünde tüm tirkiye onu knştu . snracıma manchester taraftarı ble dedi . türkiyenin en iyi futbolcusu seclmş br adam yaşlı emreyi . vasat topalı gecemiyor . diye . . nyse zamanla selçuk . bldğmz gibi olucaktır.. umuyoruz.

Git mahalle kaldırımı ağzını başka yerde yap.

Türkçe'n Türkçe değil, yazdığın yazı değil.

Muhatabım değilsin genç.

selçuğun kalitesini kapasitesini tartışmak bence çok insafsızca bununla birlikte eğer ileri uç elamanlarından ve melodan takım savunmasına yardım yeterince gelmiyorsa selçuğun hucumcu özelliği de ön plana çıkamıyor.

Duran top yeteneğini saymazsanız Selçuk fizik, teknik ve hız bakımından son derece sıradan bir futbolcu. Fakat futbol zekası olarak kesinlikle dünyanın sayılı oyuncularından biridir. Bu adamın ilk 30 dk da çok iyi oynadığı maç sayısı çok nadirdir. Çünkü Selçuk önce rakip takımı beyninde çözmeye çalışır ve bunu yaptıktan sonra onların pas yollarını kapatıp zaaflarını değerlendirmeye başlar. Manchester maçında bu süre biraz uzadı haliyle, ama son 30 dk hem savunmada hem de ataklarda ağırlığını hissettirdi Selçuk. Tabi Melo'nun rezil ve laubali oyununu da unutmamak lazım.

Duran top yeteneğini saymazsanız Selçuk fizik, teknik ve hız bakımından son derece sıradan bir futbolcu. Fakat futbol zekası olarak kesinlikle dünyanın sayılı oyuncularından biridir. Bu adamın ilk 30 dk da çok iyi oynadığı maç sayısı çok nadirdir. Çünkü Selçuk önce rakip takımı beyninde çözmeye çalışır ve bunu yaptıktan sonra onların pas yollarını kapatıp zaaflarını değerlendirmeye başlar. Manchester maçında bu süre biraz uzadı haliyle, ama son 30 dk hem savunmada hem de ataklarda ağırlığını hissettirdi Selçuk. Tabi Melo'nun rezil ve laubali oyununu da unutmamak lazım.

hız tamam da (ki en cok kosan oyuncu yine) teknik nasıl sıradan ? Selcuk kariyerinde bir top kaptırmadı aga.

Kardeşim endişelerinde büyük bir haklılık payı var.Bu takım geçen sene de gösterdi dış saha maçlarında daha rahat ve istediğini sahaya daha iyi yansıtabiliyor.İç sahada ne kadar hakim oynarsak oynayalım pastayı yiyemiyoruz.Ben futbolumuzu sahaya yansıtırsak endişelenmemem rağmen 3'te 3 yapmak zorunda olduğumuzu düşünüyorum.Umarım bizimkiler rahat olur ve bize bu hediyeyi vermiş olurlar.

3'te 3 yaparsak zaten gruptan %80 çıkarız.Bir kere Cluj'u altımıza almayı garantilemiş oluruz %80 [M.United'ın yeneceğini varsayarsak], Braga % 80 3'te 0 yapmış olacak, ve hatta % 60-70'de 4'te 0 veya 1 puan.

Bu durumda son 2 maça girerken

M.United 10-12

Galatasaray 9

Cluj 3

Braga 0-1

gibi bir tablo oluşur.Braga the end, Cluj'da 2'li averajdan the end.Yani 3 maçı kazan çık gruptan gibi bir şey.

Ama şu var işte.Hurra hucum diye bam güm saldırırsak Braga da Cluj de çok PİS takımlar METALİST maçında ki gibi 10 pozisyon kaçırırız biri gelir 1 tane atar çıkar çıkarabilirsen zaten 6 yıldır tecrübeden de yoksunsun geçmiş birikim de kurtarmaz o zaman.

Bu nedenle

1-Braga mçaında orta tempo ile oynayıp, beraberlik', en kötü cebe koymak lazım.Kaybedersek % 70 sonunculuğu garantileriz çünkü.

2-Braga maçını bir şekilde kazanıp, Cluj maçında ilk 15'ten sonra coşkulu oynayarak erken golle maçı çözmek lazım.(15-30 arası gol ile)

Bu 2 maçı kazanırsak zaten 4.maçta Cluj üzerimize gelecektir.Cluj gibi takımlar hucum ağırlıklı oynarsa kaliteleri yüksek olmadığından çok kolay yenilebilirler bilhazsa deplasmanlarda.Ama kontra oynamalarına fırsat verirsen allah kerim olur.

Biz içeride dediğim gibi oynayıp 6 puanı cebe koyarsak 4.maç sonunda en kötü 7, büyük ihtimal 9 puanı cebe koyarız.

GALATASARAY TARİHİ YÜKSEK TEMPODA MAÇLAR OYNAYIP TEK POZİSYON İLE KAYBETTİĞİ MAÇLAR İLE DOLU

ÖRNEKLER

1- GS 1-2 FB [SÜPER FİNAL 2.MAÇI]

2- GS 0-1 Metalist Kharkiv (2008-2009 UEFA grup liderlik maçı)

3- GS 1-2 PSV Eindhoven (2006-2007 CL maçı)

4- GS 2-3 Hamburg [Uefa Kupası son 16 maçı]

Tempoyu tabi ki ÖLÜ TUTMAYACAKSIN AMA 1 PUAN'ı %80 garanti edeceksin maç başında.

Çünkü 3 maçta 3 beraberlik alsan bile son 2 maçta alacağın 3-4 puan seni bu gruptan çıkarabilir, M.united'in erken garantileyeceği düşünülürse bu durumda.

oha bu adamı bile kötülüyorsunuz sizin gibi taraftar olmaz olsun

3'te 3 yaparsak zaten gruptan %80 çıkarız.Bir kere Cluj'u altımıza almayı garantilemiş oluruz %80 [M.United'ın yeneceğini varsayarsak], Braga % 80 3'te 0 yapmış olacak, ve hatta % 60-70'de 4'te 0 veya 1 puan.

Bu durumda son 2 maça girerken

M.United 10-12

Galatasaray 9

Cluj 3

Braga 0-1

gibi bir tablo oluşur.Braga the end, Cluj'da 2'li averajdan the end.Yani 3 maçı kazan çık gruptan gibi bir şey.

Ama şu var işte.Hurra hucum diye bam güm saldırırsak Braga da Cluj de çok PİS takımlar METALİST maçında ki gibi 10 pozisyon kaçırırız biri gelir 1 tane atar çıkar çıkarabilirsen zaten 6 yıldır tecrübeden de yoksunsun geçmiş birikim de kurtarmaz o zaman.

Bu nedenle

1-Braga mçaında orta tempo ile oynayıp, beraberlik', en kötü cebe koymak lazım.Kaybedersek % 70 sonunculuğu garantileriz çünkü.

2-Braga maçını bir şekilde kazanıp, Cluj maçında ilk 15'ten sonra coşkulu oynayarak erken golle maçı çözmek lazım.(15-30 arası gol ile)

Bu 2 maçı kazanırsak zaten 4.maçta Cluj üzerimize gelecektir.Cluj gibi takımlar hucum ağırlıklı oynarsa kaliteleri yüksek olmadığından çok kolay yenilebilirler bilhazsa deplasmanlarda.Ama kontra oynamalarına fırsat verirsen allah kerim olur.

Biz içeride dediğim gibi oynayıp 6 puanı cebe koyarsak 4.maç sonunda en kötü 7, büyük ihtimal 9 puanı cebe koyarız.

GALATASARAY TARİHİ YÜKSEK TEMPODA MAÇLAR OYNAYIP TEK POZİSYON İLE KAYBETTİĞİ MAÇLAR İLE DOLU

ÖRNEKLER

1- GS 1-2 FB [SÜPER FİNAL 2.MAÇI]

2- GS 0-1 Metalist Kharkiv (2008-2009 UEFA grup liderlik maçı)

3- GS 1-2 PSV Eindhoven (2006-2007 CL maçı)

4- GS 2-3 Hamburg [Uefa Kupası son 16 maçı]

Tempoyu tabi ki ÖLÜ TUTMAYACAKSIN AMA 1 PUAN'ı %80 garanti edeceksin maç başında.

Çünkü 3 maçta 3 beraberlik alsan bile son 2 maçta alacağın 3-4 puan seni bu gruptan çıkarabilir, M.united'in erken garantileyeceği düşünülürse bu durumda.

Haklısın renkdaş.İmparator bunun önlemini alacaktır.Çünkü ağzı sütten yanmıştı 2002/03 sezonundaki maçlardan dolayı.İçeride (1-2) L.Moskova mağlubiyeti,içeride (0-0) berabere kaldığımız Club Brugge maçlarında kaybettiğimiz puanların aksine bu maçlardan alınabilecek 1 puan bizi turlatabilirdi.Düşün son maçta bile şansımız çok yüksekdi.Çünkü o sene Barca 6 da 6 yapmıştı.O zamanlar İmparator "Dünya'yı yendim ben Galatasaray ile Barcelona'yı mı yenemeyeceğim" diyerek kendine çok güveniyordu.Ama sonuç biz o grupta sonuncu olmuştuk.Bu grup da senin şüphelerini haklı çıkaracak çok tehlikeli sonuçların doğacağı maçlar mevcut.Şimdi ise çok farklı İmparator akıl küpü artık ve çok temkinli.Artık hırsdan çok teknik zeka ile maçlara kısım kısım hazırlanıyor.Eğer yaptığın istatistikler gerçekleşirse İmparator'un üstün zekasıyla gerçekleşeceğinden şüphem yok renkdaş.

defansif olarak müthişti.ama korner,frikik dışında pek ileri cıkmak istemedi.

baktı melo formsuz kaldı geride heralde

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt