Baris Goktas
Ulubatlı Souness
- 27 Ocak 2011
- 30.311
- 1
- 1.173
Cevap: #8 Selçuk İnan
niye ardayla selcuk bir arada takımın lideri olamıyormuymuş.
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
yok yani bırakalımda ardayla selcuk tartıssın kim lider olcakmış kim olmayacakmışÇünkü kriz gerek![]()
Garip garip yorumlar yapmayın.
Sanki her takımda "Lider" diye bir pozisyon var, oraya bir topçu konuluyor, geri kalan 10 kişi "Takipçi" olup, lider abilerinin lider olduğunu "kabulleniyor".
Bırakın bu işleri, takımı izleyin.
Garip mi ?
Bana Barcelona'da takım içi liderin kim olduğunu söyler misin ?
Amacım Arda ile Selçuğu kıyaslamak yahut takım içinde biribirine düşmelerini istemek değil.
Futbol orta saha ile oynanıyor, ve orta sahanın merkezinde Selçuk var. Yıllarca hasretini çektiğimiz takımı yönelendirecek bir isim.
Biz senelerdir Arda'nın ayağına bakıyoruz. Arda çalım atsın, kafaya orta yapsın, vursunlar gol olsun. Başka alternatifimiz yok. Varsa yoksa Arda.
Şimdi öyle değil bu iş işte. Selçuk ortadan bir derin top atacak, Arda goluü yazacak.
Arda'nın yükü hafifleyecek, performansı artacak. Geriye gelip top alıp pas yapıp çalım atıp sonra tekrar kendi dotpuna koşmayacak.
Herşeyi problem etme zihniyetinden kurtulsanız ve olaylara biraz daha realist baksanız, tipik yorumları garipsemezsiniz.
İşte arkadş ben de bunu anlamıyorum gerçekten bişeyleri söylenmeden önce hiç mi düşünülmüyor. Ne gerek var şimdi ardayla selçuğu karşı karşı getirmeye kim lider olucak diye? Sana vazife mi hem bu doğası gereği kendiliğinden olur böyle şelyer senin selçuk lider olsun demenle olmaz.
Takımı takım yapan oyuncudur. Oyuncunun da sadece lisansının olması yetmez.
O halde çıkar Selçuğu oradan, Sarp'ı koy. Sonra izle takımı.
Lider, sorumluluk alandır, takımı yönlendirmesini bilendir. Senelerdir bizim 'takım' izleyememizin sebebi böyle bir oyuncuya ihtiyacımız olmasındandır.
Bu yazdığınla ilk yazdığın çok farklı yorumlar. Önce "Arda da kabullenmeli artık takım içi liderin Selçuk olduğunu." demiştin.
Barcelona'nın lideri kim hakkaten? Xavi mi, Iniesta mı, Messi mi, Puyol mu? Hangisi? Bunları ayıran çok net bir çizgi var mı saha içinde?
Neyse, ilk yazdığın yorum sanki takımda sıkıntı bekliyormuşsun, Arda Selçuk'u kıskanıcak da, sorun çıkaracak da vs gibi durumlar öngörüyormuşsun izlenimi uyandırmıştı bende.
Fakat şimdi gördüğüm kadarıyla Selçuk'un iyi ara pas attığından ve Arda'nın artık her işi kendi yapmasına gerek olmadığından bahsediyormuşsun.
Buna, bu forumdaki herkes katılır zaten.
Xavi'yi, İniesta'yı Messi'den ayıran ince çizgiyi Arjantin milli takımındaki Messi'yi izlersen anlarsın.
Anlam karmaşasına sebep olmuş olabilirim belki kabul. Ama önce şu 'takım' olma diye bahsettiğimiz 'ruh' var ya, önce bunu biz taraftarlar kendi arasında çözsün ki, sonra oyunculardan ve takımdan beklesinler.
Herneyse.
Puyol'a ne oldu? Peki Xavi mi daha lider, Inıesta mı? Ben de o arada Messi'yi Arjantin milli takımında izleyeyim, hayatımda hiç görmedim de kendisni milli takımda...
Ben kendi anladığımı söyleyeyim: Ortanın ortasında oynayıp, ayağı sağlam olan, oyunu iyi okuyan, iyi pas atan adam liderdir? Eğer böyleyse katılıyorum ben de, Selçuk lider.
sorumluluk alan herkes lider olabilir. ardada sorumluluk alan biri oldugu icin ardada lider futbolcudur.Evet oyun için, takım lideridir, anladığın gibi. Toplar onda toplanır, oyunu yönlendirir. Selçuk. ta kendisi.
Selçuk varken bunu kimse Arda'nın yapmasını beklemez.
sorumluluk alan herkes lider olabilir. ardada sorumluluk alan biri oldugu icin ardada lider futbolcudur.
iyide biz pazarlıkmı yapıyoruzki anlaşacazFarklı şeylerden bahsediyoruz, anlaşamayacağız.
iyi forumlar.