8 Yaşındaki Sen

Bu sadece Türkiyede degil, (su an yasadigim) almanya veya diger ülkelerdede böyle.

Bir sablon olusturulmus, o sablona uymayan, dersinde kalmaya mahkum. Bir ögretmenim haric, tüm ögretmenler bu sablonu uygulardi.

Almancada "Querdenker" diye bir kelime var, türkce ceviri var mi bilmiyorum. ( googlein attigi "aykırı düşünen" ceviri dogrumu bilmem)

Böyle insanlara yer yoktu dersde. Ögretmenler herzaman terslerdi bu ögrencileri.

Spora gelecek olursak. Amerikada uygulanan Spor egitim sistemine verilen ilgi ve önem türkiyede olsa, bunlari tartismiyor olacaktik.

Iste isin kotusu bunun farkina cok gec variyoruz. Tabii ben az cok istedigim noktadayim ama cogu kisi dayatmalarla yasiyor.

Sinav zamanlari 16 yasindaki cocuklar antidepresanlarla, intihar etme fikirleriyle tanisiyor, cok yazik.

$

Evet

Karakter olarak gurur duyardi sanirim ..tabiki benimde yatigim hatalar olmustur ama mesela elimden geldigi kadar sosyal olmaya calismisimdir hep..

En büyük zaafim icime kapanik ve cok sakin birisi olmam sanirim cünkü cogu zaman bunu firsat bilip kendi nefslerini tatmin etmeye calisan pek cok insan tanidim..bu konuda agzima edebilir mesela :D

En büyük artim bana göre belli bir vizyon sahibi olmam hayallerime inanmam ve kendime bir sinir koymamam ve vurdum duymaz davranislarim da pek cok kez hayatimda isime yaramisdir..bu konudada gurur duyar diye düsünüyorum...

Allah belanı versin derdi muhtemelen lakin ilerleyen zaman da tebrik edecek hale gelebilirim bu soruyu her yıl sormak lazım aslında kendine... Güzel konu bu arada açanı tebrik ederim.

fc midtjyllande futbolcu olacaktim lan ben :( olmadim...o yüzden hayir

Kariyer , hayatı yaşama biçimi olarak evet , bazı özel konularda hayır.

Kesinlikle evet.

Ben bile bu kadar beklemezdim kendimden,iyi bi adam olmak için kendimi yıpratıp durdum şuana kadar kötü şeylerde yaşamadım değil(çoluk cocuk gibi sadece kız meseleleri değil)

yakında saçıma ak düşer zaten zihnimin boş olduğu bi zaman dilimi yok

okul anlamındada evet: sokaktan içeri girmezdim hiç iyi kötü üniv. okuycan inşallah

"daha bu yaşta bu kadar saç mı dökülür lan" der jöleye hiç bulaşmazdı

Olurda gurur duymazsa ben de ona " o zaman kendini daha iyi geliştirseydin gavat diye atarlanır, senden çıkan bu goy goy yapma git ekmek al yemeğe oturcaz" der konuyu kapatırdım.

Geldiğim nokta için evet.

Nasıl buralara geldiğimi bilse hayır.

BlueTapa

Geri
Üst Alt