#80 Olimpiu Moruţan

Önceki yorumlarıma bakabilirsiniz. Gol attığı maçlarda dahi olumsuz şeyler yazdım. O yüzden şimdi daha rahat yazacağım. Tek beğendiğim maçı sonradan girdiği Moskova deplasmaniydi. Onun dışında goller atıp ,sayesinde kazandığımız maçlarda dahi sahanın en kötülerinden biriydi maçın tamamında ki performanslari ile. Kesinlikle henüz Türkiye ligini ve Galatasaray'ı kaldıracak kıvamda değil. Transfer olduğunda konuşan Romen gazeteci tamamen haklıymış. 22-23 yaş ciddi bir yaş arkadaş 17-18 değil ki. Bilemiyorum ben genel yorum olarak beğenmedim morutanı.

Lig farki hocam. Bak o ligin istatistik olarak içinden geçmiş dennis man bile olmadi yani. Romanya ligi bizim ligden cok cok asagi seviyede belli ki. Morutan sanki kosarken arkasindan 5 kişi cekistiriyor. Vucut gitmiyor ve bu cocuk 22 yaşında. Ben burada anlatıldığı gibi acayip bir potansiyel olduğunu düşünmüyorum. İnşallah yanilan ben olurum. Mesela cicaldauya da laf ettim kizdim ama o sahada oynarken bu seviyelerde siritmiyor hatta fark yaratiyor.

Ben suan icin begenmiyorum ama bunun disinda hala zamana ihtiyaci oldugunuda dusunuyorum. Simdilik hayal kirikligi. Topu alinca birseyler deniyor ama sacma sapan. Bunun Terim ile oynatmayla ilgisi yok. Birde calim atamiyor. Atiyor gibi ama calimda degil 5 deniyorsa 3'u kaybediyor 1'i gereksiz (pas opsiyonu var gerek yok calima) 1'nde basarili. Sut denemesi hosuma gidiyor, fena degil dusuncesi ama gucsuz, calim atamiyor (atmasini bekledigimden degil kendisi deniyor ve atamiyor) paslari da bir iyi bir kotu standardi yok. "Yaratilan beklenti >>> alinan performans" soz konusu. Simdilik zaman diyorum. 11'e yazilmamasi cok anormal degil suan icin.

Son düzenleme:
Yuruyerek adam gecebilme yetenegi, goze hos gelen fuleli teknigi, bes dakika izleyince hissedilen sonsuz potansiyeli, yine de bunlara ragmen takimin surekli parcasi olamamasi...

Felipe misin be adam??

Bir suru topcuya FTzede yakistirmasi yapilmistir en son Mostafa da bunlardan biriydi ama cogu sefer bu topcular verilen sanslari degerlendirmeyerek kendilerini bitirdiler. Bence gercekte tek FTzede vardir o da Felipe Loureiro'dur. Ikincisi de bu herif olacak gibi

kaç kurtar kendini

Morutan gibi yetenekli futbolculara özel olduğunu hissetirmek lazım. Belli ki içine kapanık, kırılgan bir insan. Mesela Kalli dönemindeki Lincoln ile Skibbe dönemindeki Lincoln arasında dağlar kadar farklar vardı. İki futbolcuyu kıyaslamıyorum tabi. Lincoln bize geldiğinde kendini kanıtlamış, ispat etmişti. Morutan, yıldız futbolcu olabilecek potansiyele sahip. Yetenek olarak kendini gösterdi. Bizim artık bu noktadan sonra zihinsel ve mental anlamda daha iyi olması için Morutan'a destek olmamız gerekiyor. Teknik heyetin yani.

Bomboş sahada top süremiyor dolayısıyla kanat olamaz ofansif ortasaha oynar.

Tamamen aynı fikirdeyim son paragrafında ki görüşlerine. Oynadığı her maç neredeyse sahanın en kötülerinden. Yani gerçekler acıdır diye bir laf var ya burada çoğunluk bu acıyi tatmak istemiyor kendini kandırıyor. Ama bu gerçek gün geçtikçe daha da kabul edilir bir görüş olacak gibi. Doğru tektir. Morutan genel performans olarak kötüdür şu ana kadar. Bizde kör değiliz yani maçları izliyoruz, her maç kaç top kaybı yaptığını görüyoruz.
Kotu dedigin adam sana 3 mac kazandirdiriyorsa o iyi oldugunda 10 kac kazandirsa yeter zaten.

Morutan gibi yetenekli futbolculara özel olduğunu hissetirmek lazım. Belli ki içine kapanık, kırılgan bir insan. Mesela Kalli dönemindeki Lincoln ile Skibbe dönemindeki Lincoln arasında dağlar kadar farklar vardı. İki futbolcuyu kıyaslamıyorum tabi. Lincoln bize geldiğinde kendini kanıtlamış, ispat etmişti. Morutan, yıldız futbolcu olabilecek potansiyele sahip. Yetenek olarak kendini gösterdi. Bizim artık bu noktadan sonra zihinsel ve mental anlamda daha iyi olması için Morutan'a destek olmamız gerekiyor. Teknik heyetin yani.

Boş sahada top surememesi ile su dediğinin bir alakasi yok. Takimda iyiye giden topcular varken ( marcao kerem berkan ), eger bir topcu geldiginden daha kötü durumdaysa bu hocaya degil topcuya yazar. Fatih terim gayet de oyuncusunu koruyan kollayan bir adamdir, hatta morutani belli ki korumak icin oynatmamamis, cocugun agir vasita feghouli kadar kosacak bile hali yok.

Bir futbolcu gelişim gösterdiği zaman teknik direktörü tebrik etmeyi biliyorsunuz ama kötüye gittiği zaman tek kabahatli futbolcunun kendisi oluyor. At sahibine göre kişner, kusura bakmayın. Sneijder'in Terim döneminde oynadığı oyunla, Mancini zamanında oynadığı oyun arasında dağlar kadar fark vardı. Keza Burak Yılmaz'ın Prandelli varken oynadığı oyunla Hamza geldikten sonra gösterdiği performans arasında da uçurum vardı.

Morutan çok değerli bi herif yav saf yetenek böyle adamı bulmak kolay değil işlenirse manyak kar ettirir bu eleman
Leşkid

Max olcağı topçu hurşut meriç ki o bile şaibeli
Kötü topçu kötüdür kılıf üretmenin bahane üretmenin lüzmu yok az daha 7 milyon gömüyoduk bide allah kurtardı
Sabah akşam cagne abisiyle partide takılsın bu.büyük takıma gelmişsin insan bi ekstra çaba gösterir öyle über bi yeteneğide yok yani son yılların en overrated topçusu

0gyEjK.gif

Morutan’ın tek ihtiyacı mental destekse şu anda daha iyi bir yerde olamaz, hoca ve taraftar her türlü mental ve psikolojik desteği verir. Fakat yetenekli olsa bile henüz yetenek olarak kendisini pek gösteremedi maalesef. Onun da sahada biraz ortaya bir şeyler koyması lazım ve tercihlerini daha iyi yapması lazım.

Geri
Üst Alt