#80 Olimpiu Moruţan

geçen hafta voleye yeni geçen sinan yılmaz vardı. morutana ilişkin çok güzel bir yorum yaptı.

“geçtiğimiz dönemlerde romanya hagilerle falan çok büyük futbol ülkesi olmasına rağmen şuan diplerde olduğu için biraz kıpırdanan her yetenekli oyuncuya yeni hagi olur mu diye aşırı sorumluluk yükleniyor. morutan da galatasaraya geldi o leş kadroyla kurtarıcı diye sürekli basit oyun yerine ekstra yapmaya çalışıp özgüvenini yitiriyordu. adam pisaya gitti geldi şimdi kurtarıcı rolüyle oynamadığını da öğrendi basit oynayarak da etkili olabileceğini öğrendi. o yüzden girdiği her maçta zaten yetenekli de oyuncu olduğu için kurtarıcılığa soyunmadan basit işler yaparak etkili oluyor.”

Yav adam demekki oynayacak çapta değil ki oynatmıyor, ben de oynamasını istiyorum ama zorla olacak şeyler değil
İdmanların en iyisi olanlar sonraki maça 11de çıkacak diye bir kural yok hatta çıkmadığı da çoktur.

Zaniolo ve Mertens varken de 11 çıkamaz sonraki maçta.

Hoca tecrübeli saçmalamaz diye oyuna attı, o da saçmaladı o ayrı. Morutanla ilgilisini anlamadım. Ben diyorum ki Takımda zaniolo mertens barış yunus Kerem Zaha bir dünya adam var, Morutan bir şeyler yapmalı kalmak istiyorsa
Diyorsunuz ki kimseye forma verilmez.

E adam tüm maçlarda takımdaki en etkili isim. 11 başlatılmıyor hala. Ama etkisiz isimler 11 başlıyor.

Zalgris maçında 70’de oyuna giriyor 75-77 2-1 yapıyoruz çünkü oyuna etki ediyor

Bu adam ilk geldiği sezon takımda aldığı süreye göre en skorer isimdi ama hoca Babel’le devam etti.

Yunus’u kazanmaya çalıştığın kadar Morutan’ı kazanmaya çalıştığını söyleyebilir misin?

Yani olay biraz şuraya evriliyor. Tutabilir tutmayabilir ayrı mevzu. Zaniolo’nun bile beğenmeyeni var.

Ama bu adam her maçta 70’den sonra girerse her girdiğinde takım akmasına rağmen ve 11 başlamazsa, nasıl olacak bu iş.

Hazırlık maçlarında Zaha İcardi Mertens full oynar okey, Yunus Kerem banko çıkıyor Yunus geçen seneyi boş geçmesine rağmen.

Diyorsunuz ki kimseye forma verilmez.

E adam tüm maçlarda takımdaki en etkili isim. 11 başlatılmıyor hala. Ama etkisiz isimler 11 başlıyor.

Zalgris maçında 70’de oyuna giriyor 75-77 2-1 yapıyoruz çünkü oyuna etki ediyor

Bu adam ilk geldiği sezon takımda aldığı süreye göre en skorer isimdi ama hoca Babel’le devam etti.

Yunus’u kazanmaya çalıştığın kadar Morutan’ı kazanmaya çalıştığını söyleyebilir misin?
Söylemem çünkü yunus Türk oyuncu. Hoca Türk oyuncu kazanmaya çalıştığı için yunusu denedi hala deniyor ama artık denemez.
Morutan aldığı süreyi değerlendirecek gol yapacak asist yapacak başka şansı yok

Söylemem çünkü yunus Türk oyuncu. Hoca Türk oyuncu kazanmaya çalıştığı için yunusu denedi hala deniyor ama artık denemez.
Morutan aldığı süreyi değerlendirecek gol yapacak asist yapacak başka şansı yok
Gol attı yayınlanmayan maçta ama yedek. Zalgris maçında 2-1’e gelmesinin sebeplerinden biri ama yedek.

Adamı 70’den sonra A2 adamlarıyla maça sokarsan neye attıracak golü?

Gol attı yayınlanmayan maçta ama yedek. Zalgris maçında 2-1’e gelmesinin sebeplerinden biri ama yedek.

Adamı 70’den sonra A2 adamlarıyla maça sokarsan neye attıracak golü?
Çarşamba günü bence 11 oynayacak oynamalı. Zaniolo yedek kalsın. Şu şekil çıkalım:
kerem bakambu morutan
Mertens
Sergio Midsjo

Y kuralı olmasa %100 kalsın derdim
Amma ve lakin
Şu aşamada kimse kesin konuşup da gönül rahatlığıyla kalsın diyemez, diyemiyor da
Bakalım süreç ne gösterecek
Umarım ekibimiz için en hayırlı yolda ilerleriz y. kontenjan tercihi açısından

geçen seneden beri, yunus/morutan/yusuf bu üç solaktan en az biri çift hane yapmalı diyordum, morutanın kadro kurbanı olduğundan bahsetmiştim.

sanırım piyango morutana vuracak. sağında zaniolo, solunda zaha, önünde icardi oynayacak. biraz kondisyon yükleyip, 20/21 uel maçlarındaki gibi defansif oyununu da bi tık geliştirse direk 10 numaranın sahibi olabilir.

kendisi için salt yeteneğini işleme ve parlatma sezonu olur umarım.

Halil ve Morutan ilk 11de Mertens ve Zaniolo yerine çıksalar birşey demem. Forvette ise Bakambu. Ama Okan hocanın 70ten önce böyle birşey yapacağını sanmıyorum ne yazık ki.

Evet, bu cocuk ilk 11'de olmaliydi bu aksam. Belki lig icin Baris'in motive olmasi daha onemli salak yerli kuraldan dolayi; ama futbol icin uzuluyor insan..

Geri
Üst Alt