86. Oscar Ödülleri Sahiplerini Buldu

Gravity'i film değil. Cidden değil. Senaryo yok, karakter yok. bakın neler çekebiliyoruz şeklinde kısa bir gösteri gibi bir şey.

ya abi alakasi yok gorsel solen dolu survival film agir. oyunculklarda iyiydi. o zaman cast away all is losf falanda film degil.

MM aidsli birini oynadi, leo'ysa pskopat uyusturucu bagimlisi bi CEO oynadi tabiki aidsli oynayana verecekler politik sebeblerden dolayi...

blood diamond ve gilbert grape'te yaptigi rol icin coktan almaliydi BNC daha napsin bu adam oscar icin

:sleeping-26:

ya tamamda politika varda sebep mi bu adam cok agir oynamis. farkki bir hefie burunmus ve film icinde karakter degisimlerini oyle hissettiriyoe ki o kadar uc olmasina karsin agir empati yapiyorsun. onceden hak etti diye bu sene hak etmedigini mi alicakti

. bende severim ama fanboyluga gerek yok.

Henüz izlemedim, ama benim demek istedigim adamlar inanilmaz bir kamuoyu olusturuyor bu tip filmlerde, pozitif ayrimcilik mi diyim bilemedim simdi. Kisacasi ödül vermeme gibi bir alternatifleri yok gibi.

ya tamam da zaten topu topu kac odul aldi. oyle olsa s.mcqueen e de verirlerdi. gayet qualitiyisi var. hasass konular oldugu icin one cikmasi normal algida da

amalive

ya abi alakasi yok gorsel solen dolu survival film agir. oyunculklarda iyiydi. o zaman cast away all is losf falanda film degil.

ya Sandra olsun George olsun sevdiğimiz kişiler, oyunculuklar kötü demedim de ortada oynanacak bir karakter yok. Mesela Clooney'in oynadığı karakter hoş bir imaj bırakıyor ama o adam kim, ne yapar, ne sever, nereden gelmiş, nereye gidiyor bilgi yok. Sadece rolünü yerine getirip gidiyor. Ana karakter de farklı değil.

Survival dediğin envai çeşit olay da olmuyor işte zaten olacakları yarım saat önceden anlatabiliyorsun. Hiç beğenmedim ben.

ya Sandra olsun George olsun sevdiğimiz kişiler, oyunculuklar kötü demedim de ortada oynanacak bir karakter yok. Mesela Clooney'in oynadığı karakter hoş bir imaj bırakıyor ama o adam kim, ne yapar, ne sever, nereden gelmiş, nereye gidiyor bilgi yok. Sadece rolünü yerine getirip gidiyor. Ana karakter de farklı değil.

Survival dediğin envai çeşit olay da olmuyor işte zaten olacakları yarım saat önceden anlatabiliyorsun. Hiç beğenmedim ben.

abi asil olay sandra. kadinin cocugu oldukten sonra hayati bos ve rutin sekilde umursamaz styla takilio ama bosliktyken onun muakemesini yapiyor. kadinin psikolojisini aktariyor. otu boku cikarmadan net guzel film bence.

saygimiz var taby.

amalive

Hemen hemen hepsi tahmin ettiğim kişiler veya filmler.

Uzun süredir TV'den uzak olduğum için takip de edemedim fakat 12 Years A Slave, Her ve Matt McConaughey'in ödül almasına sevindim.

Geçen sene en iyi film ödülünü yine normal bi film almıştı galiba adını unuttum da. Son senelerde film kalitesinde cidden düşüş var bence.

ya tamam da zaten topu topu kac odul aldi. oyle olsa s.mcqueen e de verirlerdi. gayet qualitiyisi var. hasass konular oldugu icin one cikmasi normal algida da

topu topuna dedigin de üst kategorilere giriyor yalniz:D (en iyi film, senaryo, yardimci oyuncu).

dün hatta ellen bile esprisini yapmis: "iki ihtimal var: 1. bu film best picture olacak. 2. hepiniz irkcisiniz"

topu topuna dedigin de üst kategorilere giriyor yalniz:D (en iyi film, senaryo, yardimci oyuncu).

dün hatta ellen bile esprisini yapmis: "iki ihtimal var: 1. bu film best picture olacak. 2. hepiniz irkcisiniz"

ya ellen i seviyim sana bisi olmasin.yeteri kadae gereksiz is yapti ztn

peki hak etmeden mi listeye girdi? baska bir film girmesi gerekirken hakkini mi gasp etti?

amalive

ya ellen i seviyim sana bisi olmasin.yeteri kadae gereksiz is yapti ztn

peki hak etmeden mi listeye girdi? baska bir film girmesi gerekirken hakkini mi gasp etti?

amalive

gasp etmis mi etmemis mi bilemem, adaylarin hepsini izlemedim henüz. benim demek istedigim konu siyahlara karsi irkcilik olunca o film acayip prim yapiyor usa'da. ödül almama gibi bir sansi nerdeyse yok gibi. biraz da yeni seylerle gelsinler yav. tamam anladi herkes günah cikarttiklarini....

tamam da tema ayni olsada her film ayni drgil. aliniyorm ve snir olyrm suan sana mcqueen fani olarak

amalive

yemre yine ne anlatiyo fan boyluktan suclamis beni

leo kazanmaliydi NOKTA

matthew mccon kazandi cokta seslenmem oda reyiz wolfta iki dkklik rol yapti parladi leo'dan bile yetenekli

Leonardo DiCaprio: "Bana Oscar Vermiyorlar.." :D

leo'nun hakkini yemisler

wolf of wall strett'te yaptigi rol efsaneydi

bu rolde de vermediklerine göre bir daha asla oscar alamaz

12 years a slave öyle ahim sahim bir film de degil bence

wolf of wall street daha etkileyiciydi

veya konusu yine kölelik olan "django unchained" cok daha etkilemisti beni. kölelerin carpici yasam mücadelesini daha iyi bir sekilde gösteriyordu.

Review-ul C.nd

Izledigim fimler: Gravity (9/10), 12 Years a Slave (9/10), American Hustle (7/10), Wolf of Wall Street (8/10), Cpt Phillips (7.5/10), Dallas Buyers Club (8/10)

Best picture: Gravity yahut 12 Years a Slave'in almasi uygun olurdu ki 12 Yrs aldi

Lead Actor: Gonlumden gecen Sn. Ejioforun oscar almasiydi. McConugheyi Mud filminde de cakal southern abi olarak izlemistim. Ayrica Chiwitelin oyunculugu mukemmeldi. Dicaprionun oscar almasi gerektigi buyuk bir yalan

Supportu Actor: Burda Abdi veya Leto olmaliydi Leto oldu. Fakat Mcconagheyin wolf of wall streetteki sahnesi mukemmeldi, filmi izledikten sonra 20 kere falan o sahneyi tekrar izledim. keske o karakter filmde daha fazla barinsaydi. fimde daha guzel olurdu elbet. Boylece mcconaghey supportcu odulu alirken chiwitel lead odulunu kapabilirdi

Yonetmen: Cuaron yada mcqueen olacakti cuaron oldu bencede cok dogru cunku daha once gormedigimiz tarzda muthis bir fimdi.

Cinematografi: Gravity kazandi ama prisonersin cinematografisi cok iyiydi. fim olarak da prisoners american hustledan daha iyidi ve sahsi fikriyetim eger bale ve cooper aday olduysa jackman ve gylenholf da cok rahat olabilirdi -fikrul sahs-

philomena her nebraska bunlari izleyen varmi ¿

Filmi izledinmi? Muthiş bir eserdi ciddiden. Sıf ırkcılık temalı filim diye bir filmin ödül kazanmasına bende karşıyım ama bunu yapmışlar ya

diğer filmleri izlemedim ama eski filmleri düşününce 12 yıllık esaret oscar alıyosa oscar seviyesi çok düşmüştür bence, ha geçen yılki argo iyice dip yaptırmıştı o ayrı. iyi film ama birinci sınıf bir film değil, oldukça durağan ve nerdeyse 90 dakikada çekebilecekleri filmi uzata uzata 2 saatin üzerine çıkarmışlar. nerde hotel ruanda nerde 12 yıllık esaret.

"Her" filmindense orijinal senaryo "All Is Lost" olmalıydı.Her filmi ilgi çekiyor ama okyanusta tek kalan bir adam kadar farklı olamazdı..(forumda Her filmini beğenen hayli fazla asarlar beni :) o da ayrı)

her filmini izlerken uyuya kaldım ve yarısında kaldı, özgün senaryo böyle bişey sanırım :D

Her benim bu sene izlediğim en iyi filmdi açıkçası.

ondan sonra 12 Years a Slave, Dallas Buyers Club ve Wof of Wall Street'i yazarım.

Captain ve Hustle'ı izlemedim.

Gravity liste dışı.

Geri
Üst Alt